krpan in druščina postani član

Naslov teme: SAJ NE MOREM VERJETI...!!!!!!!!!!!!!!!

4412  11.06.2010 - 09:31h / Ostalo / Avtor: SIBILA / 108 / 29

Gledam po forumu in vidim kakšne oderuške cene nekateri postavljate.Tudi po 800 ali 1.000 eur za en mesec.Pa to ni normalno,a vesete koliko mora ta podjetnik prodati ene robe,da lahko plača rač.storitve,kje so šele delavci..,zato pa je tako vse zafurana v naši prelepi deželici.Zdaj pa resno;nekateri zares močno pretiravate z svojimi uslugami,ki vam jih v večjem delu naredi računalnik in programi,ki pa spet niso tako dragi,zato moji dragi bodoči podjetniki,ki se sprehajate po tem forumu,da ne boste takoj nasedli na prvo ponudbo,ki jo boste prejeli,ampak še malce poglejte naokoli.Se priporočam  04/554 44 34

Alenka - 11.06.2010 - 09:42

Potem pa nam prosim še zaupaj katere programe uporabljaš, ki ti naredijo vse sami? Saj potem ni čudno, da lahko imaš takšne cene, če samo enter pritiskaš.
Samo ni mi jasno kako tvoji računalniki poznajo vse posebnosti tvojih strank. Ker čisto vsaka stranka ima svoje posebnosti v poslovanju, keterim se je potrebno posvetit.

SIBILA - 11.06.2010 - 09:45

VASCO D.O.O.

Super D - 11.06.2010 - 09:48


Pripišite še prosim - kdo je podpisan pod navedeno kontaktno tel. številko??

Tole zgleda namreč kot "Ruf mich an 04/554 44 34"

Ne bi pa rad, da bi po Telekom-ovem prejetem računu bolela glava.
Telefonske številke nimate objavljene v imeniku.

Zakaj in za čem se torej skrivate?
Je vaše poslovanje zakonito?

Glede na vaše "jasne obrazložene ponudbe" - boste pa se gotovo tudi ponosno podpisali??!!

Špela - 11.06.2010 - 09:58

Pozdravljeni,

moram se pridružiti Sibili, vsaj v tem pogledu, da so cene nekaterih računovodskih servisov v Sloveniji res grozljivo visoke. Saj smo strokovnjaki, pa vseeno ne vem ali je prav, da je ura našega dela toliko višja od ure drugih strokovnjakov.
Ni kaj, obstajamo tudi servisi z nižjo ceno in manjšim dobičkom. Smo tudi taki, ki delamo cel dan, pa še ponoči če je treba, saj ne zaposlujemo petih delavcev in si zato lahko privoščimo nižje cene. Tako smo si zastavili in, če nam bo to omogočilo preboj na trg...hvalabogu!
Na trgu se odvija boj in prav je, da uporabniki naših storitev lahko izberejo.

Torej, za vse tiste, ki si želite cenejše storitve se pridružujem Sibili. Pišete mi lahko na racunovodja@gmail.com, da se dogovorimo za sestanek, kjer bomo natančno pregledali vaše želje in potrebe ter vam pripravili ponudbo, kateri ne boste mogli reči ne.

Pa lep vikend vsem!

HEKA - 11.06.2010 - 11:35

a reklame za servise so tudi tukaj , a niso drugje

Cicero - 12.06.2010 - 23:08

Spoštovana SIBILA, vaše sporočilo je navadna provokacija in neizmerno polno "foušije".

Vsak podjetnik ve, da se za ceno vpraša na več koncih. Torej se je posamezen podjetnik verjetno
zavestno odločil za višjo ceno. Ko pa se nekdo odloči za višjo ceno ga je v to prepričal argument, ki je upravičil tak znesek. Saj imajo (imamo) vsi radi svoj denar.
Veliko računov vidim, ki so še veliko večji od omenjenega pa so plačani brez godrnjanja stranke.
Da je neka cena oderuška moraš najprej vedeti kaj je zaračunano ter obseg zaračunanega. Šele potem
te lahko zmoti znesek zaračunanega.
Poznam kar nekaj cenenih servisov, ki so bili na koncu zelo dragi. Tudi zaradi takih so ljudje pripravljeni plačati kvaliteto in strokovnost bistveno više kot bi človek pomislil. Saj veste, kogar kača piči, ....

Sam sem osebno mnenja, da je dobro opravljeno delo in zadovoljna stranka najboljša reklama.

SIBILA - 13.06.2010 - 10:27

Cicero, Nakladaš

sax - 13.06.2010 - 11:34

Malo dnarja malo muzike, sibila nič muzike

SIBILA - 13.06.2010 - 12:24

ha,ha,ha,

SANDRA A. - 13.06.2010 - 18:05

Spoštovani kolegi in kolegice,predvsem pa SIBILA.

predlagam  da  organiziramo srečanje s Sibilo .

Spoštovana Sibila-prosim,če lahko organizirate seminar -tema:cena računovodskih storitev
(seveda z vsemi ustreznimi kalkulacijami,predstavitvijo programa Vasco,konkretni primeri.......)

Sporočite ceno  Vašega seminarja.

Sandra A.

davekaj - 13.06.2010 - 18:57

Cena se postavlja po podrobni predstavitvi poslovnega subjekta in njegovih specifikah poslovanja. Dober računovodja dela stranke za različen cenovni razpon in tega ni moč ovrednotii na forumu. Tale forum bi bilo bolje izkoristiti za reševanje strokovnih dilem, Sibilino provociranje pa ignorirati, saj očitno raje diskutira splošno kot strokovno.

S spoštovanjem :)

tttttttt - 14.06.2010 - 09:45

Se strinjam s Sibilo. Vsi računovodski servisi se greste, kakšni strokovnjaki ste. Saj ne rečem, res znate, ampak taki eksperti pa res niste, saj imate stranke, ki so majhne in nimajo nobenih zapletenih stvari, nič posebnega v glavnem, vse po istem kopitu, naštidurate za enega, veste za vse. Tisti, ki rabijo kakšen nasvet, pa za to vprašajo davčne svetovalce, ne pa računovodske servise. Sama delam v računovodstvu vse in poznam in vem, kaj veste. Zato ne nakladajte o strokovnosti in ne brijte norcev in se ne poveličujte preveč, ker tega res ni treba.

FRANJA - 14.06.2010 - 10:15

Se strinjam z tabo tttttt

sax - 14.06.2010 - 10:39

Ne morem verjet zadnjič sem šel kupit mercedesa pa so ti klinci hotli imeti 30.000 EUR. Pa kaj me majo za norca, sej pa avto ni nič drugega kot pa skupaj zmetana pločevina in plastika. Pol mi je pa kapnalo; bom pa za računovodstvo šel k sibili ..bili, namesto 400 eur bom plačeval 100 pa si nabavo avto.super.
TAKE RABIMO

tttttttt - 14.06.2010 - 10:52

a vi znate en vhodni račun za npr. mobitel bolje poknjižiti kot nekdo drug?????? Znate vi eno osnovno sredstvo bolje zamortizirati kot nekdo drug???? Velika večina ima samo osnovne stvari in te so povsod enake, detajli so pa malenkostni. Žal tako je.

p.š. - 14.06.2010 - 11:48

Tut jaz ne morem verjet, kako neumorno se tukaj načenjajo takšne teme... kot da folk nima kaj pametnega delat, kot smetiti ta forum....žalostno. Že tako zaradi obilice dela nimam več toliko časa za sodelovanje tukaj,kot morda nekoč, potem pa še takrat, ko pokukam gor, skoraj vedno zagledam računovodjem sovražne teme... 
Vsem, ki tukaj pišete, da je računovoski poklic enostaven in se ga da hitro osvojiti... praktično ga po vašem mnenju lahko izvaja vsak in za svoje delo naj po vašem zaračuna en tolk kot ena snažilka na Ljubljanskem kolodvoru... tudi v redu. Imam vas za ljudi, ki skozi svoje neuspehe iščete razloge za napadanje soljudi in nespoštovanje tako drugih kot samega sebe. Ste tudi ljudje, ki ste neprivoščljivi, morda celo zavistni, ker sami ne dosegate, niti ne zmorete opraviti profesionalno, zato je pa potreba po pljuvanju ta pravih profesionalcev tako izrazita. Ko vas pogledam na tak način, se mi v bistvu smilite, ker namesto, da bi svoj trud vlagali v znanje in razgledanost, pač trošite energijo za... nižanje cen ???najbrž se vam to zdi pametno in perspektivno.

Osebno cenim vsako delo, če se delo dobro opravlja. Nisem od včeraj, v računovodstvu delam 17 let in še vedno ne vem vsega, vedno se pojavi kakšna situacija, ki jo je potrebno raziskati na novo, tako da tisti recept: se naučiš delat za enega in obvladaš vse, ne drži. Poleg poklica računovodje imam še 2 druga poklica in 4 prejšnje službe , pa ničkoliko študentskega dela. Vem, kako težko se je uveljaviti v vsakem poklicu, zato cenim resnični trud in sovražim nevoščljivce, ki ti pri trudu mečejo polena pod noge, sami pa se po receptu "po liniji najmanjšega odpora" in "hvatati ovinke" razglašajo za kvazi profesionalce. 
Nič nimam proti Sibili osebno, najbrž je prav fejst in samozavestna punca, proti sem proti njenemu blatenju našega poklica. Zakaj le vsak ne bi opravljal svojega dela po kakršnikoli ceni že, in pustil druge pri miru, da lahko kdaj pa kdaj izrazimo svoje mnenje brez takojšnjih protinapadov in da vrnemo temu forumu nekdanjo podobo, ko smo si tu še vsak po svojih močeh pomagali in zelo dobro sodelovali olikano, brez  agresije ?
Če je namen tovrstnih debat morda blatiti tudi ugled tega foruma ( tudi to je možno, kajne), bi profesionalne računovodje , kot tudi prave podjetnike, ki tukaj kulturno sodelujete in izmenjujete mnenja, pozvala k bojkotu takšnih tem.
In spoštovani kolegici FRANJI-ta pravi je nekdo prevzel njen vzdevek... že po pisanju se vidi, da to ni naša FRANJA... lepo bi bilo, da uporabljamo kakšne izvirne vzdevke.

Pa brez zamere, lep pozdrav vsem in upam, da bo vsak zase malo razmislil, preden bo repliciral moje - morda poslednje pismo tukaj.

p.š.



Ani-Ka - 14.06.2010 - 12:03

zelo mi ježal spoštovana p.š., da ste morala to napisati.
Bojim se, da bo še kakšen računovodja zapustil tale forum.
veste, prepričana sem, da nas je le nekaj, ki ga na hitro preberemo,
si z vašimi odgovori dostikrat tudi POMAGAMO. tudi po psevndonimih vemo,
koliko se zanesti na kateri odgovor, tole s Franjo je do konca neokusno, da kaj drugega  ne omenjam.
Nekateri smo računovodje, knjigovodje v majhnih firmah, ne poznamo dobro vseh
odgovorov, ki se porajajo ob našem delu in prav pride spremljati kakšno debato. A je tega
tule vse manj.
Ne bom nakladala, delo me čaka. Pa pridite še kaj, spoštovana p.š. in hvala za vse !

brat od brivca - 14.06.2010 - 22:50

Pa brez zamere, lep pozdrav vsem in upam, da bo vsak zase malo razmislil, preden bo repliciral moje - morda poslednje pismo tukaj. p.š. "

 

Brez razmisleka : lepo Te prosim, p.š., ne vrzi puške v koruzo zaradi takih provokatorjev in "rompi škatel". Se bomo še brali!!! LP brat

p.š. - 15.06.2010 - 10:57

Imaš prav, brat ... samo res nisem mogla kar mimo teh vse pogostejših negativno nastrojenih agresij. Vem, da se vedno in  povsod najde nekdo, ki skuša znižati nivo z vnašanjem provokacij in zmede, ampak tega je tukaj enostavno postalo preveč... celo sem zasledila namerno podajanje napačnih mnenj.
Lepo bi bilo, da si tukaj pomagamo, izmenjujemo dragocene izkušnje in napotke z namenom, da si izboljšamo kakovost dela, se seznanjamo z novostmi, obnavljamo svoje znanje in širimo pozitivno noto našega poklica, ki je lahko krasen, ko ga enkrat obvladaš in opravljaš z veseljem ( tako kot vsak drug poklic). Včasih je tako že bilo, lahko pa poskusimo znova... 

Lep pozdrav vsem, še posebej pa na forumu prijaznim prijateljem bratu, franji, titi, virineji, saxu, pepelki, picu, realjazu, matjažuk, sovi, valatu, suzi, l., prvi brini, mimici, igorju, opazovalcu, njofri, kalifu, bodcu, bacilu, mum, davkarici,  ... in številnim drugim, ki še vedno veste, zakaj smo tu :). 

virineja - 15.06.2010 - 11:55

P.š. Predpostavljam, da v primeru, ko se na te teme ne bi nihče odzval, tudi kasnejših hujših provokacij ne bi bilo. Razumem, da administrator ne more poseči po takih temah in jih enostavno "brisati", pa jih brišimo ostali klepatalci/klepetulje s svojo neudeležbo - z neodzivanjem. Odreči se forumu, kjer iščemo pomoč tistih, ki so v tem poslu že veliko let, je najslabša varianta, saj s tem damo prav tistim, ki ta forum smetijo.
Vendar se na vseh (predvsem resnih forumih) forumih v določenem času pojavi eden ali več oseb, ki ga pošteno nasmetijo zaradi preganjanja dolgčasa. Tisti, ki imajo vsak dan goro dela, nimajo časa, da se samo zaradi tega oglašajo in provocirajo "pošten/delaven narod". Najboljše zdravilo za takšne je ignoranca.

davekaj - 14.06.2010 - 14:38

davekaj :
-------------------------------

Cena se postavlja po podrobni predstavitvi poslovnega subjekta in njegovih specifikah poslovanja. Dober računovodja dela stranke za različen cenovni razpon in tega ni moč ovrednotii na forumu. Tale forum bi bilo bolje izkoristiti za reševanje strokovnih dilem, Sibilino provociranje pa ignorirati, saj očitno raje diskutira splošno kot strokovno.

S spoštovanjem :)

Pred tedni je kolegica hvalila, kako dober je tale forum, pa sem šla pogledat in tole je že druga provokacija prej kot v mesecu dni. Razen nekaj strokovnih izjem, ki se jim opravičujem, je tole sralci.com.

ZALA - 14.06.2010 - 11:17

Ma kakšne "strokovne" debate se najdejo na tem forumu... saj je kot otroški vrtec: "Jaz imam pa lepše kolo kot ti, jaz znam pa bolj lepo risat kot ti, ha ha ..." No no no, zberite se malo, saj vsak sam ve, kako se dela v računovodstvu!

Lep dan!

Pep - 14.06.2010 - 11:50

Tisti, ki obvlada računovodstvo si bo delal sam. Tisti, ki pa ne, bo pa plačal nekoga, ki  bo to namesto njega naredil. Koliko ga bo to stalo je stvar dogovora. Jaz tudi električarja plačam, se pozanimam za njegovo strokovnost in ceno potem se pa odločim. Tako naj tudi delajo naročniki računovodskih storitev. lep dan še naprej.

knjigovodkinja - 14.06.2010 - 11:53

ne morem verjet, kako eni stalno padate na fore neke sibile, pa pustite jo zarad mene lahko dela zastonj, ona je kot tista ribica v akvariju, ki pobira ODPAD!!!! tukaj na forumu pa pod stalno spreminjajočimi imeni sprašuje vas strokovnjake, ki ji pridno odgovarjate zastonj, ampak tisto o direktorjevih ženah ima pa povsem prav ! 

ZALA - 14.06.2010 - 12:01

Kaj je tito o direktorjevih ženah????????

Klemen - 15.06.2010 - 10:02

Škoda časa za takšne debate, ki ne prinašajo nič pozitivnega.

tea - 15.06.2010 - 10:49

Mogoče pa je to vroča linija  - NE KLIČITE - verjetno je od tega plačana, da lahko dela računovodstvo zastojn!!!!!

s čim vse se ubadamo na tem forumu.

Ko pa ti mehanik zaračuna uro popravila za avto 40 EUR, pa je to nekaj normalnega.

LP

vprašaj - 15.06.2010 - 11:15

Stalni, vzemimo to samo za hec, saj provokatorji pridejo, se naveličajo in grejo. 

 

Res pa je ta SIBILA posebno vztrajen primerek!

Nasvet za tiste s slabimi živci: ne kukajte v njene teme ali odgovore. 

vprašaj - 15.06.2010 - 11:28

... kot z reklamno pošto - glede na pošiljatelja pogledaš ali pa ne.