krpan in druščina postani član

Naslov teme: PREDRAGO,PA PIKA !!!!

4326  08.06.2010 - 08:07h / Ostalo / Avtor: MARČ / 82 / 22

Imamo s.p., 3.zaposlene,smo davčni zavezanci tromesečniki,imamo proizvodnjo-dejavnost,delamo izključno samo za domači trg,cca 15 izhodnih in cca. 125 vhodnih faktur mesečno + trr osnovna sredstva...
Dosedaj smo plačevali računovodske storitve 480 eur mesečno,danes pa dobim dopis,da se je povečala računovodska točka in so mi naračunali neverjetnih 720 eur mesečno ????To pa se mi zdi izkoriščanje,kaj pravite vi?

BEBEKSAN - 08.06.2010 - 08:11

Če ste iz okolice Celja, Žalca, Velenja, Slovenj Gradca,..... se toplo priporočam.

adana - 08.06.2010 - 08:25

Če ste iz okolice Nova Gorica, Ajdovščina, moj e-mail
aprilija24@hotmail.com

MARČ - 08.06.2010 - 09:01

Smo iz okolice Ljubljane,kjer imamo že evropske cene.

GMM - 08.06.2010 - 09:07

Na osnovi vaših navedb je težko ovrednotiti računovodko knjigovodske storitve, ki jih nekdo za vas opravlja. Vsekakor pa se vedno vprašajte: ali ste zadovoljni s trenutnimi storitvami, koliko bi vas stalo, če bi redno zaposlili vsaj eno osebo, ki bi bila sposobna opravljati te storitve za vas. Če ste zadovoljni s storitvami potem se pogajajte. Če niste potem iščite ponudbo drugega izvajalca.

Matjaž K - 08.06.2010 - 09:20

Težko (nemogoče) realno za presoditi (sploh brez podatkov o tem, ali se sestavljajo in kako komplicirani so vaši obračuni proizvodnje), koliko je potnih nalogov, ...

Debate preko foruma o (ne)primernosti cen RV storitev so v istem rangu kot če bi zdravnik pacientu diagnozo postavljal izključno na podlagi preko telefona prejetih podatkov.

lp

xyz - 08.06.2010 - 23:10

Kot je napisal Matjaž K je na podlagi teh podatkov nemogoče presoditi cca. koliko časa mesečno računovodja porabi za vaše podjetje.

 

Vse je odvisno od vašega proizvodnega procesa ter vaše organizacije oz. sistematizacije proizvodnih procesov ter programske opreme namenjene vodenju proizvodnje in možnosti prenosa podatkov na relaciji vaša programska oprema in prog. oprema računovodje.

 

Se je pa že naredilo, da se je malo podjetje ukvarjalo s proizvodnjo a ker so bili tako majhni so bili mnenja, da programske opreme namenjene vodenju proizvodnje, ne potrebujejo. Vse kar so potrebovali je bil računalnik z naloženim Word/Excel programom za izdajanje računov. O kakšnih dobavnicah,odpremnicah, kosovnicah...., delovnih nalogih ipd. "še nikoli niso slišali". Računovodja je samo prejel en pok prejetih računov (večina z materialom/blagom) ter nekaj izdanih računov printanih iz excela......potem pa naj vodi računovodstvo ter blagovno/proizvodno knjigovodstvo kakor ve in zna. Poleg pa še en kup materiala/proizvodov šenkanih, kar nekaj "kala", neujemajočih vhodnih podatkov ipd......... Težko pa je enemu malemu privatniku, ki se ukvarja s proizvodnjo na lep način dopovedati, da ne moreš papirjev skup spackat na lepe oke in, da se z njim zamudiš vsaj 2x toliko časa (če ne več) kot z nekim storitvenim podjetjem z enakim številom zaposlenih/vhodnih in izhodnih faktur/banke ipd.

 

 

 

SIBILA - 08.06.2010 - 09:57

180 EUR + DDV,POKLIČITE  04/556 22 55

Janez Novak - 09.06.2010 - 09:35

SIBILA, pa daj prenehaj enkrat s to prostitucijo! Niti na približno to ne more biti 180 evrov! Sam računovodstva ne vodim, temveč ga plačujem, a če bi mi nekdo dal takšno ponudbo, bi rekel, da je to iz obupa ali pa da pojma nima ali pa da me hoče že kako nategnit.

sarra - 10.06.2010 - 08:05

SRAMOTA!!! Kakšna je to cena 180 eur + DDV, če je le pametna stranka bo ob taki ponudbi zbežala stran, saj to je kot kitajska roba...

Špela Marela - 08.06.2010 - 12:31

Moti me, ker se neprestano podcenjuje računovodsko delo in ker se prepogosto smatra, da je že vsak faliran ekonomski tehnik sposoben biti računovodja. In potem dodatno berem še v časopisju, kako računovodski servisi "molzemo" podjetnike, za težko prigarane denarce in kako se kljub recesiji bohotimo.

 
Potem pa tu na forumu nekdo napiše, da je njegovo računovodstvo predrago in že se pojavi kup računovodskih "prostitutk", ki objavljajo telefone in maile, da bodo delali ceneje. Ceneje ali kvalitetneje? 

Ah, saj to itak ni važno,... sam da je pocen...mar ne?

 

 

 

ANKA - 08.06.2010 - 12:57

G. Sibila,

zdaj pa vas že jaz imam vrh glave s temi vašimi ponudbami, cenami, odgovori in mlatenjem prazne slame!!!
Če se res lahko prodajate tako poceni, počnite to prosim na drugem forumu, ker ta ni temu namenjen, če jaz prav razumem namen foruma? Ali pač?

ANKA - 08.06.2010 - 12:58

G. Sibila,

zdaj pa vas že jaz imam vrh glave s temi vašimi ponudbami, cenami, odgovori in mlatenjem prazne slame!!!
Če se res lahko prodajate tako poceni, počnite to prosim na drugem forumu, ker ta ni temu namenjen, če jaz prav razumem namen foruma? Ali pač?

sax - 08.06.2010 - 13:22

Ne se jezit sibila je pač najcenejša prostitutka daleč naokoli (pa največ sifilisa, aidsa in se česa vam ne gine).

SIBILA - 08.06.2010 - 13:32

Ali se v zraku čuti malček ljubosumja,ker sem pač malček cenejša,zato pa tudi mnogo hitrejša in učinkovitejša,kot pa marsikatere blondike.ki sedijo po pisarnah samo zato,ker so soproge od podjetnikov,ki jih pač morajo nekam vtaknit,da je mir pri hiši.Cel dan si lakirajo nohte in hodijio na drage seminarje,vendar še vedno ostanejo blond.

sax - 08.06.2010 - 13:55

he,he kako ljubosumje, samo mam glih cajt se oglašat, ker imam servis z zaposelnimi enimi desetimi blondinkami, ki so oh in sploh najboljše.

sema - 09.06.2010 - 07:54

Draga Sibila, tudi ti si že bela ne samo blondinka v računovodstvu.

Mateja2 - 09.06.2010 - 09:41

Pa saj je frizer tudi predrag, pa je še vedno treba k njemu .

xxx - 09.06.2010 - 11:03

Zaradi seksističnih izjav se  zna Sibili zgoditi, da ne bo strank, četudi jim vodite knjige zastonj!

Sabina - 09.06.2010 - 11:28

Marč jaz vam predlagam en pogovor z vašo računovodkinjo. Vkolikor ste vi z njo zadovoljni in so tudi oni z vami kot stranko zadovoljni potem verjamem da bosta našla skupno rešitev.
Če pa je ne najdeta pa daste lahko povpraševanje na več drugih računovodskih servisov in vidite kako in kaj. Iz teh podatkov pa je neodgovorno povaedati eno povšalno ceno ker se vam bi lahko zgodilo da bi vam novo računovodstvo čez nekaj mesecev tudi povišal tafiho ker bi ugotovil da je dela preveč za to ceno.
 
Morate pa vedeti da računovodja mora biti strokovnjak in da za strokovnjaka ne morate plačati ceno 10 eur na uro. Če preračunate več kot 10 Eur na uro morate plačati frizerki za nezahtevno frizuro, ali pa čistilki za čiščenje po pisarni.

---- - 09.06.2010 - 13:39

Odvisno kaj ta računovodja za vas dela. Morda pa lahko del manj zahtevnih opravil prevzamete sami in si tako zmanšate ceno.

nezza - 09.06.2010 - 19:57

No, vam povem del svoje zgodbe, da boste videli kdo vse je lahko računovodja:
1. Javila sem se na oglas za delovno mesto knjigovodje v manjšem podjetju.
2. Test iz znanja računovodstva sem menda opravila daleč najbolje med vsemi kandidati.
3. Na drugem razgovoru me je računovodja spraševala, če me ne bo motilo, da bom "samo"
    knjigovodja, ker računovodja je ona.
4. Ker me to ni motilo, so mi ponudili službo in jaz sem prišla na delo.
5. Računovodkinji je bilo odveč vsako vprašanje, ki sem ji ga zastavila med uvajanjem, zato sem sama
    začela raziskovati po programu in pač poskušala knjižiti po računih, ki so že bili knjženi (npr. poiskala njen račun od Telekoma in ga imela za "mušter").
6. Po svoji navadi sem knjižene račune šla gledat tudi v davčno knjigo. O, groza: oproščene nabave so bile vse knjižene vse v stolpec obdavčena nabava, davek pa 0, nabav osnovnih sredstev sploh niso prikazovali v DDV-O obrazcu, nabav nepremičnin tudi ne. Ko sem jo o tem začela spraševat je rekla, da ona tega sploh ne gleda - kakor vrže program je verjeto že prav. Pa da itak ni utajila davka, to pa je najbolj važno. V letu 2009 so kupili zemljišče na katerem gradijo nepremičnino. Ko sem jo začela spraševat, kako da nima knjiženega zemljišča, je začela iskat in našla v eni mapci račun za zemljišče
z datumom 2009, pa maja 2010 še ni bil knjižen - sploh ni vedela, da ga ima, plačila ki so jih nakazali
za zemljišče so še vedno na danih avansih... Ugotovila sem še, da je vstopni davek v zadnjem DDV obračunu poračunala kar v mesecu opravljene storitve in ne po prejemu računa - je bilo treba zbrati manj denarja, pa nekje je slišala, da lahko po datumu opravljene storitve.. Mimogrede: ona nima časa brati zakonov...

7. Ker sem se dela lotila na tak raziskovalni način, je šlo seveda bolj počasi in sem bila drugi dan opomnjena, da bo treba več narediti.

8. Ko sem tretji dan na neko moje vprašanje dobila odgovor, da naj se znajdem, da če sem mislila, da bom na tem delovnem mestu samo sedela in čakala, je bilo mojega potrpljenja konec. Je rekla: Veš, moja vrednost v tem podjetju je, da se znajdem. Nepreklicno sem se odločila, da naslednji dan v tej službi nimam kaj več delati.




Špela - 10.06.2010 - 10:10

Pozdravljeni, Marč

dolgo časa sem oklevala, sli se sploh "vtaknem" v to brezplodno debato. No, pa vseeno.


Vaša nova cena se mi zdi visoka, kljub temu, da se strinjam s kolegi, da je računovodsko delo nemalokrat premalo cenjeno. Bolj kot višina me je zmotilo tako veliko povišanje, očitno brez predhodnega pogovora med računovodjo in vami. Že to namiguje na težavo, ki vodi v slabe odnose in posledično slab poslovni rezultat.

Prepričana sem, da je ponudba računovodskih storitev na trgu v tem trenutku tako velika, da vam ni potrebno biti slabe volje in prenašati nečesa, kar vam očitno ne ustreza.

Pošičite par ponudb, pogovorite se z drugimi računovodji in hitro boste našli rešitev.

Seveda se priporočam tudi sama s svojim kolektivom. Oglasite se nam na racunovodja35@gmail.com.

Lep pozdrav,

Špela