krpan in druščina postani član

Naslov teme: zaračunavanje ddv bolnišnicam

2958  29.03.2010 - 20:57h / DDV / Avtor: zaračunavanje ddv bolnišnicam / 101 / 2

Smo d.o.o. Dobimo naročilo za montažo aparata v bolnišnici. Nekatera dela, kot so elektro inštalacije, rušenje in prebijanje sten (večja gradbena dela) ter manjša gradbena (popravljanje, pleskanje, čiščenje,..)  dela nam opravijo podizvajalci.

Prav tako montažo aparata nam opravijo drugi.

Kako mora biti izkazani računi od dobaviteljev (podizvajalcev) in kako mora biti sklenjena pogodba oz. izdan račun za vsa ta dela za bolnišnico, ki najbrž nima 100% odbitka ddv.

ali ima kdo že izkušnje s tem ?
ali je kaj durs daj pojasnila v zvezi s tem?

Kaj pa v primeru če vse naredimo sami? Smo registrirani za f43 (mislim po SKD ju za te gradbene storitv

LP,

Pica - 29.03.2010 - 22:01

Pojasnilo DURS z dne 30.10.2009 - mehanizem obrnjenedavčne obveznosti se uporablja v primerih dobav blaga (odpadki, rabljeni material ...) in storitev, ki jih opravi davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji, drugemu davčnemu zavezancu, identificiranemu za namene DDV v Sloveniji.
Velja obrnjeno davčno breme torej za vse davčne zavezance z ID številko za DDV izdano v Sloveniji, ne glede na sedež in dejavnost (tudi osebe javnega prava, šole ..., če razpolagajo z ID za DDV).

MARTIN KRPAN - 30.03.2010 - 09:17

Vaši podizvajalci napram vam uporabijo 76.a člen ZDDV-1, vi napram bolnišnici uporabite 76.a člen ZDDV-1 - ČE IMA BOLNIŠNICA ID ŠTEVILKO ZA DDV in seveda, če niso "izpolnjeni" pogoji iz četrtega odstavka 127.a člena PZDDV (menim, da niso, čeprav tega z gotovostjo ne morem potrditi).