krpan in druščina postani član

Naslov teme: Obrtna zbornica - računovodski servis- cena

2804  24.03.2010 - 18:15h / Ostalo / Avtor: besna / 215 / 21

Vem, da imate vsi veliko dela, vendar sem tako besna, da moram z nekom deliti mnenja. Obrtna zbornica Nova Gorica opravlja tudi storitve računovodskega servisa. Danes mi je moja stranka - avtoprevoznik prinesel njihovo ponudbo za mesečno ceno njihovih storitev. Za cca. 250 vklnjižb mesečno, mesečni obračun DDV, obračun prispevkov so mu ponudili ceno 87,50 €. Sama računam 170 €, čeprav bi morala po ceniku gospodatske zbornice najmanj 280 €. Res ne vem, kdo je pameten pri vsem skupaj. Seveda Obrtna zbornica kupuje material, opremo, strokovno literaturo in obiskuje seminarje z denarjem, ki ga morajo člani zbornice obvezno plačati. Kaj pa mi podjetniki, mali d.o.o.-ji?
Da sploh ne pomislim kaj  oni za članarino nudijo njihovim plačnikom. O vseh spremembah DDV-ja sem  svoje stranke pismeno obvestila prej kot so se oni zbudili! Kaj je naše delo res tako podcenjeno?

jasna t. - 24.03.2010 - 18:38

ja, res nismo nič vredni in me zelo zanima, kdaj bodo uvedli kakšne omejitve, kdo ima lahko servis. Kdor ima 5 minut časa, odpre rač.servis. Halo! Če nekdo ne ve, kaj početi, odpre servis. Pa kaj je s to našo preljubo Slovenijo? Kolikor mi je znano, so te stvari povsod v tujini zelo korektno in striktno urejene. A bo kaj pomagalo, če se upremo? Komu?  

vprašaj - 24.03.2010 - 20:32

" Obrtna zbornica Nova Gorica opravlja tudi storitve računovodskega servisa."  ???

Kako je to sploh mogoče? ???
Kako je lahko takle prisilen paradržavni organ registriran za gospodarsko dejavnost?

Aja, še to:
ali je kot računovodski servis član gospodarske ali obrtne zbornice, kar je menda obvezno?????

sara - 24.03.2010 - 22:08

To ni res! A obrtna tudi? Jaz sem pa ta teden dobila informacijo da banka " Delavska hranilnica" tudi ponuja računovodske storitve. Podjetnike kličejo naj odprejo račun pri njih pa dobijo še računovodske storitve zelo poceni. Jaz bi jih prijavila, pa ne vem kam. Če mi poveste na koga naj se obrnem, bom to z veseljem naredila pa še za obrtno bom povedala. 

lep pozdrav!

besna - 24.03.2010 - 23:26

Nisem sigurna, vendar mislim, da gre tu za nelojalno konkurenco. Nimam časa, bom pa takoj ko oddam vse obračune vzela v roke Zakon v varstvu konkurence. Na hitro sem pogledala na internet in ugotovila, da Urad za varstvo konkurence  ne presoja dejanj nelojalne konkurence, tj. dejanj podjetij pri nastopanju na trgu, ki so v nasprotju z dobrimi poslovnimi običaji in s katerimi se povzroča ali utegne povzročiti škoda drugim udeležencem na trgu. V skladu s še veljavnimi določbami Zakona o varstvu konkurence je za presojo dejanj nelojalne konkurence pristojen Tržni inšpektorat Republike Slovenije.

dragi moji ...... - 25.03.2010 - 00:05

In kaj bomo dosegli *Kadija te toži - kadija ti sodi* !  lp .

SIBILA - 25.03.2010 - 08:16

Končno ena normalna tarifa

Evita - 25.03.2010 - 08:49

Ja ali ni to konflikt interesov da obrtna zbornica ponuja računovodske storitve.

Ne samo hranilnica tudi ostale banke sedaj ponujajo računovodske storitve in pravne storitve.

Meni so poslali vprašalnik in me vprašali, če rabim računovodske storitve. Ne vem ali niso pogledali, da smo mi računovodski servis?

Ne vam kam nas bo to pripeljalo?

SIBILA - 25.03.2010 - 09:00

Končno so doumeli na kakšen lahek način se da ogromno zaslužiti,kaj šele nekateri na tem forumu,ki imajo še 3X višje tarife.To je pravi balzam za male s.p.-je,da bodo lažje preživeli

alja - 25.03.2010 - 08:57

Sporno se mi zdi da Obrtna opravlja to dejavnost, saj se financira iz članarin članov, drugače pa, po eni strani pravite, da smo podcenjeni, po drugi pa se precenjujete.Trg določa ceno in to je povsod v vsakem poslu!Kako pa veste, da na Obrtni niso izobraženi??Pa veste koliko podjetnikov nima rač. servisa, ker sami vodijo knjige in kaj je s tem narobe????Izobrazba  sama nikakor ni garancija za kvaliteto!Imamo cel kup izobraženih ljudi, pa nič od njih, edino, da se hvalijo kako so izobraženi, pa se ne lotijo nobenega posla, ampak vedrijo v sigurnih službah, po vašem bi jim posel cvetel,če bi se ga lotili?Debata bi morala biti v tem, da članstvo v Obrtni ni obvezno!!!!!!!!!Ali ste zasledili, da se g. Matjaž nikoli ne oglasi na to temo????Prepričana sem, da njemu posla ne manjka-kvaliteta in izobrazba!!!!!!lp

S.P. - 25.03.2010 - 09:18


VSEMU TEMU SO KRIVI TISTI, KI NAJ BI TAKŠNO DELO KONTROLIRALI, SAJ JE OČITNO, DA NI VEDNO KVALITETNO OPRAVLJENO

vprašaj - 25.03.2010 - 09:26

Če je zbornica res toliko cenejša, jih najemite kot podizvajalce :

pa še bolj varno bo za končne stranke, saj se DURS ne bo lotil preganjati "sorodno" institucijo!

besna - 25.03.2010 - 11:09

Knjigovodski servis vodim od leta 1992. Imam tri zaposlene delavke.  Od neštetih kontrol davčne inšpekcije, še nihče ni plačal kazni, kar mislim, da potrjuje pravilnost mojega dela. Od cenika gospodarske zbornice odstopam tudi do 70%. Ko grem k frizerki, pogleda na cenik in mi zaračuna storitv brez računa. Nimam se za najbojšega in najpametnejšega računovodjo. Ne podcenjujem nobenega dela. Toliko pa spoštujem svoje delo, da ne bom pristala na cene, ki jih ponuja obrtna zbornica. Bom dejavnost zaprla, delavke naj zaposlijo banke in zbornice. Sama  bom tri zavezance  obdelala na črno in bom imela več kot do sedaj. Tako se dela v naši državi, če hočeš preživeti.

SIBILA - 25.03.2010 - 13:10

Ja gospa "besna" boste pa morali kakšno jahtico prodati.....

besna - 25.03.2010 - 14:35

Ja gospa SIBILA, žal se v moji vozijo direktorji zavodov, obrtnih zbornic in bank. Bi pa vzela v najem vašo, če mi jo ponudite po ugodni ceni.

val4 - 25.03.2010 - 13:48

V preteklem ali predpreteklem mesecu je imel Zavod za zaposlovanje RS objavljeno naročilo- javni razpis za oddajo storitev....  (ne spomnim se naslova, gre za  samozaposlitve ). Po mojih informacijah je najugodnejši ( daleč pod računovodstko tarifo)  ponudnik Obrtna zbornica.

Lep dan,      

e.t. - 25.03.2010 - 15:18

Ga. Besna popolnoma vas podpiram. Tudi meni so šli lasje pokonci ko sem v Obrtniku št. 12/2009 prebral, da so se istega projekta lotili na Obrtno-podjetniški zbornici Kranj.  Bi bilo fajn, če bi to spletno stran prebiral tudi kak politik , da bi ponovno odprl problematiko obveznega plačevanja članarine in   Obrtno podjetniško zbornico in njene izpostave postavil pred dejstvo - ali obvezna članarina ali podjetništvo?

Rena - 25.03.2010 - 15:29

Strinjam se z gospo "besno".
Sem članica obrtne zbornice že 25 let in mi vsak mesec spipajo iz žepa kar nejkaj denarja, celo glede na število zaposlenih. Ko pa sem rabila pomoč - svetovanje v zvezi z odpovedjo delavcu, sem pa dobila taki račun, da me je skoraj sezulo.
Obrtna zbornica naj rajši energijo in čas vloži v delo, za katero je namenjena in ukrepa pri vladi glede zahtev nas obrtnkov, ki smo jih izpostavili že leta 2008 - zagotavljanje plačilne discipline in drugih ukrepov za izboljšanje likvidnostnega položaja obrnkov.

nika - 25.03.2010 - 17:55

Gospa Besna, se popolnoma strinjam z vami. Verjetno imajo kalkulacijo narejeno na podlagi tistega kar znajo in zmorejo. Pred časom smo morali urediti neko zadevo preko e-vem vstopne točke. Kot člani obrtne zbornice smo se najprej obrnili na njih. Niso imeli pojma in so nas odpravili "vas bomo poklicali nazaj". Klic še vedno čakamo. Zadevo smo potem na Ajpesu uredili  v 5 minutah.

Smo še daleč od ureditve zadev na tem področju. Vsa dolgoletna "kokodakanja" na raznih nivojih (GZ, Sekcija RS) niso rodila nobenih sadov. Še več: poleg vseh "one man band dampingašev" smo dobili še dve organizaciji, ki sta se zavestno odločili pridobiti delež na trgu s (pre)nizkimi cenami. Le-te na dolgi rok ne bodo vzdržale, sploh če bodo hoteli kvalitetno opravljati svoje delo. Delajo pa "kažin" pri (trenutno) dražji konkurenci...

 

 

sova - 26.03.2010 - 09:41

Članstvo bi moralo biti povsod prostovoljno, potem se problemi, s katerimi se srečujete ne bi dogajali. V vodstvu zbornic bi morali sedeti ljudje, ki so etično in moralno neoporečni, le-ti bi bili kos nalogi. Če samo pomislim na Pavčka, ki bi se v resnici moral pisati Pav, pa še na nekaj njih, ki ničesar težjega od nepopisanega lista papirja v življenju niso dvignili, potem mi je jasno, zakaj in od kod težave, ki jih opisujete. Še nekaj, večina teh svetovanj, ki vam jih obljubljajo zastonj so v prvi fazi za člane raznih združenj in zbornic res zastonj, a kaj hitro je kot pri zdravniku, ko vam predlagajo svetovanje preko ene od svojih ali firm svojih znancev, ki so povrhu še slabe in se na tak način tržijo.

pic - 26.03.2010 - 12:50

Zelo zanimivo, da je nekaterim računovodsko delo tako enostavno, vsi znajo poknjižiti poslovne dogodke po kontih, da o bilancah stanja in uspeha niti ne govorimo, saj se tja samo seštevke prepiše.
Glede Obrtne zbornice in njihove normalne cene (po razmišljanju/provociranju vedno večjega števila "Sibil") pa samo primerjava: pred leti, ko so bili še tolarji, je obrtnik za spremembo v nazivu obrti plačal Obrtni zbornici 16.000,- SIT - kar je nekaj čez 66,- € (brez inflacije). Imam spravljen izpis iz cenika Svetovalnega centra OZS iz leta 2007 - cena svetovalne ure je 70,00 € (z DDV-jem).  Očitno je, da imajo na zbornici ogromno računalniške opreme proste in kadra, ki ne ve kaj bi delal. Morda pa je tokratni politiki v napoto sedanji predsednik Obrtne zbornice in bo kopirala prejšnjo potezo politike pri GZ... 
Lep dan želim vsem!

vprašaj - 26.03.2010 - 13:54

Glede na splošno ogorčenje predlagam, da člani (jaz nisem) vsak od svoje občinske zbornice zahtevate intervencijo zaradi sistemske neumnosti (ali svinjarije), ki jo je minister Lukšič V ŠPANOVIJI Z DURSOM zakuhal s pravilnikom za ceno vrtcev za spje. Njim se  dohodek šteje skoraj dvojno _ dobičku se prišteje še zavarovalna osnova!!!!

nAJ KAJ STORE ZA SVOJE ČLANE!!!