krpan in druščina postani član

Naslov teme: Zavarovanje odgovornosti računovodje

2337  10.03.2010 - 16:01h / Ostalo / Avtor: Metod / 154 / 5

Sem odgovoril že v enem od odgovorov se mi pa zdi, da je vprašanje tako, da je vredno svoje teme.

V večih oglaševanjih računovodskih servisov sem opazil, da poleg kvalitete,nizke cene ipd. oglašujejo tudi, zavarovano odgovornost.

 

Sam sem prebral menim, da dvoje splošnih pogojev takega zavarovanja in večino oz. skoraj vse "napake", ki se računovodji kljub pazljivosti lahko zgodijo oz. računovodja kljub pazljivosti kakšnostvar spregleda.....so izvzete iz takega zavarovanja.

 

Torej, zanima me kje imate (če imate) zavarovano odgovornost računovodskega servisa oz. računovodje in kaj vam tako zavarovanje krije, da je vredno to tako izpostavljati pri oglaševanju svojih storitev. Sam ob branju takih "oglasov" pravim, še nekdo ki se je "nate...." oz. ni dobro prebral splošnih pogojev takega zavarovanja in ne ve kaj mi zavarovanje sploh krije.

 

Kaj menite o teh zavarovanjih vi?

Ana - 10.03.2010 - 16:28

No, o tem bi se dalo veliko debatirati. Pred leti smo imeli zavarovano odgovornost in po inšpekcijskem pregledu (kar je bilo nepravilnosti, so bile vse zaradi nespoštovanja predpisov podjetnika ne glede na naša opozorila) smo skušali kaj uveljaviti iz tega zavarovanja. Malo morgen, mogoče kdaj drugič. Računovodja ne sme delati napak. 
Res si preberite drobni tisk. Pošten zavarovalni agent pove, da je trženje takih zavarovanje prodajanje megle. Oglaševanje zavarovanja odgovornosti - to je pa danes moderno, mogoče za pridobivanje novih strank, saj stranke ne vedo, kaj sploh pomeni zavarovanje odgovornosti. Najbrž mislijo, da pa potem lahko delajo kar hočejo in bodo vse kazni in plačane davščine dobili povrnjene iz tega zavarovanja.   
LP Ana

Majda - 10.03.2010 - 16:31

Se popolnoma strinjam z Ano.

vprašaj - 10.03.2010 - 18:10

"Zanimiva" poslovna politika zavarovalnic!

Zdravniki pa se lahko (no, tudi morajo) zavarovati za slučaj "strokovne napake".

Sodniki, zdravniki, ... smejo delati napake,
a računovodje smo nezmotljivi.

sax - 11.03.2010 - 07:43

To zavarovanje je en sam velik nateg, vse kar lahko narediš narobe, je v drobnem  tisku kot izvzeto. Podobno kot pri požarnme zavarovanju hiše (če npr. pustiš peglajzl prižgan in zato zagori, potem ni kritja.,....)
Čestitam vse, ki tako dobrohotno donirajo zavarovalnice.

mica - 11.03.2010 - 11:02

Tudi sama se strinjam z vsemi mnenji, ki so podana pred mano.

Trenutno gre le za modno muho in se dobro sliši. Pa še - mislim vsaj - je eden od pogojev za vpis v katalog računovodskih servisov....Halooooooo.