krpan in druščina postani član

Naslov teme: Vzorec aneksa k pogodbi o zaposlitvi

370  13.01.2010 - 09:59h / Ostalo / Avtor: maja / 985 / 5

Pozdravljeni.
Mi lahko kdo predloži vzorec aneksa k pg o zaposlitvi.

maja - 13.01.2010 - 18:03

ali res nihče nima¨?

FRANJA - 13.01.2010 - 18:50

 

11. Sprememba pogodbe o zaposlitvi
(47. člen ZDR)
 

Uvodni komentar

Člen 47. ZDR določa, da lahko spremembo pogodbe o zaposlitvi ali sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi predlaga katerakoli stranka. Če se spremenijo pogoji iz tretje, pete in šeste alinee prvega odstavka 29. člena ter v primerih iz 90. člena ZDR, se sklene nova pogodba o zaposlitvi. Pogodba se spremeni oziroma nova pogodba velja, če na to pristane tudi nasprotna stranka. Če delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi iz razlogov iz prvega odstavka 88. člena ZDR in obstajajo pogoji za nadaljevanje dela delavca pod spremenjenimi pogoji ali na drugem delu, se nova pogodba o zaposlitvi sklene v skladu z določbami 90. člena ZDR.  

Po 49. členu ZDR ne glede na spremembo zakona, kolektivne pogodbe ali splošnega akta delodajalca, delavec ohrani vse tiste pravice, ki so ugodneje določene v pogodbi o zaposlitvi. Oblika spremembe pogodbe. Določba 15. člena ZDR se uporablja tudi v primeru spremembe pogodbe o zaposlitvi ali sklenitve nove pogodbe o zaposlitvi.  

Vzorec

 Delodajalec __________________________________________________________________________________  Datum __________  

Na podlagi 47. člena Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 42/2002) izdajam naslednji  

 Sklep
o spremembi pogodbe o zaposlitvi
 

Z delavcem ___________________________, rojenim __________, stanujočim ____________________________________, po poklicu ________________________, se sklene nova pogodba o zaposlitvi s polnim delovnim časom za nedoločen čas za novo delovno mesto z nazivom ____________________.  

 

Dela in naloge delovnega mesta začne delavec opravljati s podpisom nove pogodbe o zaposlitvi.  

 

Osnovna plača po novi pogodbi o zaposlitvi je enaka plači, ki jo je prejemal delavec do sedaj.  

 

Na novem delovnem mestu, ki spada v isti tarifni razred kot ga je imel delavec do sedaj, bo delavec uporabljal enaka znanja kot doslej. Po dokončnosti tega sklepa bo delavcu vročena pogodba o zaposlitvi, upoštevaje 15. člen ZDR.  

 Obrazložitev 

Glede na spremembo v aktu o sistemizaciji delovnih mest se je pokazala potreba, da se z delavcem sklene pogodba o zaposlitvi za novo delovno mesto.  

 

Osnovna plača se ne spreminja, spremenjen je naziv delovnega mesta - to je tretja alinea prvega odstavka 29. člena ZDR, kar zahteva podpis nove pogodbe o zaposlitvi.  

 Pravni pouk 

Če delavec meni, da delodajalec ni izpolnil svoje obveznosti, ima pravico pisno zahtevati, da delodajalec kršitev odpravi, oziroma da svoje obveznosti izpolni.  

 

Zahteva se naslovi s priporočeno pošiljko direktorju družbe ali se odda v tajništvu delodajalca.  

 

Če delodajalec v nadaljnjem roku 8 dni po vročeni pisni zahtevi delavca ne izpolni svoje obveznosti iz delovnega razmerja, oziroma ne odpravi kršitve, lahko delavec v roku 30 dni od poteka roka za izpolnitev obveznosti oziroma odpravo kršitev s strani delodajalca zahteva sodno varstvo pred pristojnim delovnim sodiščem.  
Če si boste lahko kaj pomagali.Vseeno pa preberite navedene člene,preden spremenite pog.o zaposlitvi oz.ponudite novo pog.o zaposlitvi.Lp

Janez Novak - 14.01.2010 - 09:13

Tole, Franja, se meni zdi malo čudno. Predvsem pa malo zgodovinsko, ko smo področje delovnih razmerij urejali s sklepi.

Sedaj so stvari pač takšne, da skleneta delodajalec in delavec aneks k pogodbi, če se glede spremembe pogodbe sporazumeta. V kolikor pa se ne, ima delodajalec možnost, da pogodbo o zaposlitvi odpove, pa delavcu ponudi v podpis novo, spremenjeno pogodbo o zaposlitvi. 

FRANJA - 15.01.2010 - 00:30

Kaj vam pa ne "štima".Saj je točno tako kot ste napisali ,členi so iz novega ZDR,priložen je komentar
in primer,"pač za nekaj",sami si pa prilagodite.
 Lp

peter - 07.11.2010 - 20:39

maja :
-------------------------------
ali res nihče nima¨?