krpan in druščina postani član

Naslov teme: dbp iz eu

8457  30.12.2009 - 10:47h / DDV / Avtor: Žoržica / 139 / 2

Kako poknjižim v evidence in kako prikažem v obrazcu ddv-o prejeti dbp za vrnjeno blago in dbp za prejeti rabat iz eu.

Prosim za pomoč

žoržica

GMM - 30.12.2009 - 14:16

Ali morda razumete kaj pomeni prejeti dobropis?

Če to razumete potem vam ne bi smel biti problem poknjižiti le tega. (enako kot prejeti račun le z negativnim predznakom -  enako velja za davčne evidence!)

Žoržica - 30.12.2009 - 16:09

Prejeti DBP se lahko prejmejo za:

1. če dobim prejeti dobropis za posel, ki sem ga opravila, torej dobim na nek način plačano provizijo, to pomeni, da moram dejansko sama obračunat DDV in ga tudi odvesti - Nikakor tukaj ne gre za storno pridobitev kot če bi vrnila blago - kako bi vi to spravili v davčne evidence - katero kolono ?

2. če dobim dobropis za vrnjeno blago, lahko naredim storno pridobitev, ampak kaj potem z INTRASTATOM, ki se mi mora ujemati - do sedaj se storno vračila blaga niso poročala in so se tretirala kot storitev - v kartero kolono, da ne bi mešali storitve z blagom ?

3. če pa dobim dobropis za dodatni rabat - je to zgolj storitev - kjer naredim samoobdavčitev brez pravice odbitka DDV ? - katera kolona pa je potem tukaj ?

Menim da ni vseeno zakaj in s kakšno vsebino dobim dobropis. Mislim, da če na  papirju piše dobropis, še to ne pomeni da bomo naredili zgolj storno pridobitev blaga.

Mogoče sedaj razumete kaj želim vedet?

lp

Žoržica