krpan in druščina postani član

Naslov teme: Referenčno pismo

3792  24.04.2009 - 08:15h / Ostalo / Avtor: Loti / 307 / 5

Ga je že kdo pisal? Mi da kdo vzorec?

suzika - 24.04.2009 - 10:28

referenčno pismo v zvezi s čem?? Lahko je v zvezi s prošnjo za zaposlitev, v zvezi s kakšno ponudbo...in podobno.

Loti - 24.04.2009 - 10:38

v zvezi z delom v računovodstvu
kar naj bi napisal delodajalec o svojem zaposlenem

suzika - 24.04.2009 - 11:48

Malo pobrskajte po netu....tam se najde kaj. Jaz sem malo pogledala, vendar ne vem kaj pride za vas v poštev, zato je najbolje, da poiščete sami.

mimica - 24.04.2009 - 21:59

Nekaj referenčnih ( priporočinlih ) pisem pa sem res napisala.  Morate dobro poznati delo odhajajočega zaposlenca, da bi napisali kvalitetno priporočilno pismo.

Opišite na kratko kakšno znanje je pokazal pri dosedanjem delodajalcu in izkušnje, ki si jih je pridobil. Opišite katero delovno mesto je zasedal oz. kakšna opravila je ( uspešno ) opravljal ( lahko naštevate opravila , ki so bila opisana za njegovo delovno mesto iz vaše sistemizacije ) , koliko časa je delal v vaši firmi, kako se je v kolektiv uklopil, kakšna je bila njegova motiviranost, če se je med delom izobraževal ali napredoval ( seminarji, šolanje, pridobitev certifikatov, priznanj)   
Uporabljatje besede : skrben, natančen, dosleden, redoljuben, fleksibilen, zanesljiv, se zna hitro vklopiti v kolektiv, zaupen, pošten,  dober analitik, pomaga drugim, ... skratka vse v najlepši luči, saj mu ne bi radi nagajali, a ne ?

Vse naj bo strnjeno na enem listu, kratko in jasno.  Opišite tiste lastnosti, ki so posebnost za tega delavca.  Sem imela delavko, o kateri sem napisala da je radovedna in prav to je " palilo " pri njenem sedanjem delodajalcu. Smo pač različni.

Ne pozabite napisati še podatke vaše firme in obvezno telefonsko številko ( če bi vas bodoči delodajalci hoteli kontaktirati )

lp, mimica


 

suzika - 24.04.2009 - 11:49

Reference delavca...to ne bi smelo biti delodajalcu težko napisati, ON ga najbolje pozna in ve, kaj naj napiše ali ne. Saj vendar ve, kaj so reference...