krpan in druščina postani član

Naslov teme: DURS KRANJ!

3284  31.03.2009 - 17:20h / Ostalo / Avtor: ipsilon / 193 / 17

Rada bi se zahvalila vsem tistim, ki so zadnji dan besno vnašali pooblastila za edavke na DURSu!

Sem velika nasprotnica šlamparije, a med znanci se je našel nekdo, ki je danes ob 12h ugotovil, da letos ne more oddati bilance v papirni obliki, niti nima svojega (firminega) ustreznega digitalnega potrdila.

Na vrat na nos je bila edina rešitev pooblastilo na nekoga, ki DKP ima, oddaja pooblastila na DURSu in upanje na dobrohotnost referenta, da pooblastilo še danes vnese. Referent je pooblastilo vnesel danes, DDD-DDD je oddan.

Še enkrat pohvala pridnim rokam na DURSu Kranj (verjamem, da tudi na ostalih slo izpostavah), znanca sem k vam napotila s šleperjem bonbonier - upam, da res vsaj kaka pride do vas. Sicer pa vam bog povrni vse dobro!

Gaja - 31.03.2009 - 17:58

Kar se tiče referentov v Kranju so veliko bolj prijazni kot kjer koli. Govorim iz izkušenj. Pa ne samo na Dursu, tudi na Spizu.Kadar koli potrebujem kašno informacijo si res vzamejo čas in odgovorijo. Pa še naglas imajo nekateri tako prijeten.

ikra - 31.03.2009 - 18:03

Tudi v MB so danes takoj vnesli pooblastilo, ker smo dobili enega "padalca"

J.G. - 31.03.2009 - 18:58

V Lj.  me je včeraj referentka v registru, ko sem jo pobarala za št. faxa (da pošljem pooblastilo) z veliko in velikimi besedami opozarjala, da je taaak naval, da me že vnaprej opozarja, da ne ve, kdaj bo pooblastilo vklopljeno, da včeraj zagotovo ne, še za danes ni zihr.
Z nejevoljo sem jo zavrnila, da bodo pooblastila pač morala biti urejena, če naj bi zavezanci oddali obračune in da 24 ur menda zadošča, ne glede na naval, na katerega bi se morali pač pripraviti.
Me je čist ... grrrr

Sicer pa tudi njim hvala, ker poleg izrečenih besed so izvedena tudi dejanja, pooblastila so bila vklopljena danes dopoldan.

D - 31.03.2009 - 20:45

Jaz sem pa na tehnično podporo danes v Ljubljani klicala cele 4 ure, ker so napačno vnesli pooblastila za oddajo DDPO, vendar jih nisem priklicala, ne boste verjeli točno ob 15 uri, pa so končali uradne ure. Tudi to se zgodi. Se mi zdi fer, da če nekaj narobe naredijo vsaj zadevo popravijo tudi izven uradnih ur!

s.p. - 31.03.2009 - 21:48

Pohvala gre tudi uslužbenkam na DU Ptuj, saj so pooblastila takoj vnesle in še prijazne so.

maca2 - 31.03.2009 - 22:32

Pohvaliti moram tudi uslužbenke na DURS Celje ter Ajpes, takoj so danes vnesli pooblastila, drugače so pa tudi ful prijazne referentke, nimam pripomb in z njimi še nisem imela problemov.

copka - 01.04.2009 - 08:26

Glede pooblastil tudi v Ljubljani ni bilo problemov - vse so vnesli oz. popravili, če je bilo potrebno. Precej jim pa še šepa vračilo preveč plačane akontacije davka iz dejavnosti. Tako so za obračune, oddane v januarju, vračilo izvedli šele konec marca (po 2 mesecih) in še to po večkratnih prošnjah.

mojcaj - 01.04.2009 - 08:34

"Tako so za obračune, oddane v januarju, vračilo izvedli šele konec marca (po 2 mesecih) in še to po večkratnih prošnjah." - me zanima ali so vam plačali tudi zamudne obresti ?

pic - 01.04.2009 - 11:24

Ni 1.april: pohvale tudi za DU Koper za register in kontrolorke. Pooblastilo vneseno (po 15 uri, torej delali nadure, tudi v Kranju), preplačane akontacije vrnjene v roku 24 dni brez prošenj.
Lep dan!

copka - 01.04.2009 - 13:02

Kje pa. Najbolj žalostno pa je to, da se je davčni obračun oddajal v januarju predvsem zaradi tega, ker je davčna zaradi neplačanega DDV blokirala TRR. Zamudne obresti so stranki znali zaračunati, da bi pa izpolnili svoje obveznosti v roku, to pa ne.

Lansko leto sem imela podoben primer in ko sem jim omenila zamudne obresti, sem dobila osoren odgovor: ali mislite, da sem jaz kriva za zamudo. Na željo stranke nisem več vztrajala na tem, da bi morali nakazati tudi obresti.

fitmami - 01.04.2009 - 11:39

Mislim, da Ljubljanskem Dursu letos pač negre pohvala. Mogoče jim je v opravičilo, da so se letos selili.
Pri oddaji dohodnine sem teden dni pred oddajo osebno hodila od enega referenta do drugega, da
mi dopolnijo pooblastilo. Bili so neizprosni, "oddaj v vloščiše in čakaj."
Šla do samega šefa, se izjokala, bila je neomajna, češ da negre preko reda.

A GLEJ GA ZLOMKA! ČEZ 1 URO UGOTOVIM, DA SO MI VKLOPILI VSEH PET POOBLASTIL ZA KATERE SEM JIH PROSILA.

veruška - 01.04.2009 - 12:18

Kar se mene tiče, so tudi na DU LJUBLJANA zaslužni za vse pohvale. Tudi jaz sem jih klicala, a ne priklicala in me je gospa iz registra klicala nazaj, ker je imela neodgovorjen klic!!!! Uredila mi je pooblastilo, tako, da sem čez 45 min že lahko vnašala. Lepa beseda lepo mesto najde. Hvala registru DU LJUBLJANA.

veruška - 01.04.2009 - 12:18

Kar se mene tiče, so tudi na DU LJUBLJANA zaslužni za vse pohvale. Tudi jaz sem jih klicala, a ne priklicala in me je gospa iz registra klicala nazaj, ker je imela neodgovorjen klic!!!! Uredila mi je pooblastilo, tako, da sem čez 45 min že lahko vnašala. Lepa beseda lepo mesto najde. Hvala registru DU LJUBLJANA.

računovodkinja - 01.04.2009 - 15:26

Vsa pohvala gre tudi na DU Brežice, ves čas, ne samo v teh dneh pooblatila vnešena redno oz. takoj, če si jih poslal po fax-u in naknadno dal na pošto, samo zato, da si lahko takoj delal. Tudi pojasnila glede težav pri pooblastilih si dobil takoj, če ne so se pa potrudili,  preverili in te poklicali nazaj. Prijazni, pa ne samo pri pooblastilih, ampak na splošno. Pohvalno!!
Sploh pa veselje nas, da je 31.3.2009 mimo in si lahko malce odpočijemo.

zala - 01.04.2009 - 23:01

vsa pohvala referentkam na DURS CELJE- uredijo vse, ti prisluhnejo, te rešijo "pozabljivosti";
želim, da tako ostane in vse dobro v letu , ki je še pred nami!
 

J. - 02.04.2009 - 10:19

Vse pohvale??? za nekoga, ki dela v službi. Super. Niti ena stranka kaj šele referentka na dursu me ni pohvalila, da sem pravočasno! oddala bilance.

računovodkinja - 02.04.2009 - 12:37

Se strinjam z J. po eni strani, ampak včasih je bila davčna leglo neprijaznih, vzvišenih, prepotentnih oseb, ki so ti nenehno dale vedeti, da so nad tabo...v večini primerov...sedaj naletiš še na kakšen takšen primerek, ampak je odnos do nas veliko, veliko prijaznejši...kar se pa tiče pohval...se pa kontrolorji, referenti ali karkoli že so...velikokrat zahvalijo tudi nam za prijaznost in hitrost reagiranja. Imajo zalo nehvaležno delo, ker davčne resnično nihče ne mara.