krpan in druščina postani član

Naslov teme: VoščiloDurs (2) in Radio Erevan,Podružnica LJ

8991  21.12.2008 - 21:50h / Ostalo / Avtor: brat od brivca / 82 / 0

Vprašanje: Ali je res, da se je že izpolnilo voščilo dursa davčnim zavezancem, da bi našli skrite dragocenosti? Da je navadni državljan Kr Eden našel skrito zlato ogrlico?

Odgovor Radia Erevan,Podružnice LJ: Načelno je res - z manjšimi odstopanji:

- res je bila zlata, vendar ne ogrlica, ampak žila;
- ni bila skrita (notranja), temveč očita (zunanja);
- novopečeni lastnik ni navadni državljan Kr Eden, marveč ...(imena ne smemo povedati zaradi varstva občutljivih zdravstvenih osebnih podatkov);
- našel je ni niti Kr Eden, niti lastnik - nanjo je naletel ...(še vedno varstvo, tokrat posredno!), ko je v prizadevanju, da bi še ostal čimbližje državnemu vrhu, lastniku lezel nekam.

Pojasnilo mlajšim: Radio Erevan je v vzhodnem bloku imel vlogo "ministrstva za resnico" - navadnim državljanom je na enostaven način tolmačil vzvišene resnice.

Z razpadom Sovjetske zveze in domnevnim propadom komunizma je izdihnil. Sedaj, ko se po nekaj letih v posameznih državah tako ali drugače imenovani komunisti vračajo na oblast, je spet pomembna vloga ministrstva za resnico in Radio Erevan je vstal iz pepela - tokrat v moderni obliki kot multinacionalka s podružnicami. Tako se je po zadnjih volitvah tudi pri nas konstituirala Podružnica LJ.