krpan in druščina postani član

Naslov teme: Nujno

3931  20.12.2001 - 14:49h / Ostalo / Avtor: pomoči potreben / 91 / 14

Imam čistilni servis in sem s.p. Knjigo prihodkov in odhodkov (enostavno računovodstvo) sem si naredil kar v Excelu. Ali je to dovoljeno ali moram iti v knjigarno kupiti knjigo prih. in odh.?
Imam pa še eno vprašanje. Koliko bi stalo, če bi mi kakšen izmed vas vknjižil vse poslovne dogodke tega leta v knjigo prih. in odh. ročno? Torej za celo leto nazaj (l.2001). Imam pa listin za približno četrtino fascikla. Imam pa samo tiste najosnovnejše listine (računi dob., kupcev) ostalega pa nimam

Urška - 20.12.2001 - 15:27

Pozdrav!
V bistvu si knjigo prihodkov in odhodkov tudi lahko narediš v excelu ni panike, samo, da zagotavljajo vse tabele, ki jih zahteva knjiga prihodkov in odhodkov.
Poknjižim za 20.000,00 sit, če je tako malo papirjev in naredim napoved davka(končno bilanco) po dogovoru. email: komo@siol.net
Lp Urška

sax - 20.12.2001 - 18:00

Ne se za......at s takimi cenami po forumu bojo vsi pridrveli k vam.

MARTIN KRPAN - 20.12.2001 - 22:41

Kot je rekel g. Sax, ohranite malo dostojanstva in poskušajte pošteno zaračunati svoje storitve. To ni naperjeno v smeri namenskega "odiranja strank", temveč v smeri spoštovanja poklica računovodje. Takšen obračun vsebuje tudi inventure, obračun amortizacije, "plač" oz. prispevkov nosilca dejavnosti, pa še kaj bi lahko rekli. Hkrati pa se sprašujem, ali ste res dakoplačevalka ali pa črnoborzijanka, saj s takšnimi cenami lahko naredite le dvoje: površno delo ali pa ga ne poznate.

pomoči potreben - 20.12.2001 - 23:52

Kaj sta se pa sedaj vidva razp...la. Sej ni treba, da ste vsi tako oderuški.

uršika - 21.12.2001 - 07:27

Ko dobiš fakture (prejete in izdane v fasciklu) ugotoviš, da niso likvidirane in da niso napisane na ustrezno firmo(s.p.), stranka hoče imeti vse knjiženo, da izkaže čim nižji dobiček. Hoče imeti obračunane potne stroške, katere po večini ne zna obračunati in prebavljivo napisati. Dostikrat nima izpiskov iz računa na banki, tako da ne moreš ugotoviti katere terjatve in obveznosti so še odprte. Ko mu enkrat primeš papirje v roke, imaš kaj kmalu za vratom še DURS, kajti stranka ima tam veliko obveznosti (papirne in denarne), itd.
Razmisli malo Urška, nismo vse Urške take urše. Lahko pa da si prav predrzno predkana saj boš stranki naredila vse kar je potrebno, obrazce pa mu ne boš dala , če ti ne bo plačal 10x omenjenega zneska.
Lep pozdrav!

JEST - 21.12.2001 - 07:56

Imaš prav !!!!!!

Preberi zgornji odgovor Urški !!!

LP

Urška - 21.12.2001 - 08:38

Saj ni treba takoj napadat. Pač premalo sem napisala. Se opravičujem vsem, ki sem jih s pomoto takole razjezila. Gospodu JEST pa naj povem: ne se bat, ker številke nisem dobila.
Lep pozdrav!
Kljub vsemu vam želim lepe praznike

JEST - 21.12.2001 - 07:59

URŠKA !!!!!

SI NAVADNA.....

Po eni strani zahtevaš brezplačne podatke in nasvete, po drugi pa nastopaš z dampiško ceno na trgu !!!1

Če bi ta odgovor vedel prej, ti ne bi zaupal svoje številke za IUS !!!

JEST

mili - 21.12.2001 - 08:44

mislila sem, da so računovodje bolj olikani, nihče od vas ne premišljuje, da Urška pač rabi denar in nove stranke. Vi imate očitno že vsi zadosti
Mili

MARTIN KRPAN - 21.12.2001 - 09:02

Spoštovane klepetalke in klepetalci. Še posebej Urška. Mi, ki smo na tem "računovodskem in davčnem svetu" že kar nekaj časa, želimo pomagati drugim tudi včasih brezplačno. Zato so (med drugim) tudi nastale te spletne strani. Nič nimam proti temu, da nekdo včasih kaj "dobrega" reče tudi zase, vključno s podajanjem telefonskih številk, e-mailov itd. Ne moreš pa nekomu dati ponudbe kar na tej spletni strani, ko nimaš niti vseh podatkov itd. Ni pošteno niti do "naše stroke" niti do tistega, ki je takšno povpraševanje sprožil.
Vsekakor pa ni nobene zamere, mogoče sem tudi sam kaj v svojih besedah pregrobo poudaril. Zato se vsem eventuelnim, ki se čutijo prizadete, opravičujem.

Urška - 21.12.2001 - 09:08

Pošteno.
Se strinjam.

JEST - 21.12.2001 - 12:32

Mili,

vsi smo enkrat začeli. Ni mi treba govoriti, kaj vse se ti zgodi, ko si začentnik. Sam sem začel z 200 dem, s svinčnikom in radirko, brez računalnika in 8 mesecev brez vsake plače. Stranke sem pobiral po Oglasniku, kaj vse sem srečal pa raje ne bi govoril, da ne bi komu vzel veselja do naše stroke.

Gre namreč za nekaj čisto drugega - da si računovodje in z njimi povezana stroka med seboj pomagamo. Moje izkušnje so dobre; Tiski ki delamo legalno, brez dumpinških cen in ki se dnevno borimo za svoj obstoj na trgu in ki bi radi stroko "dvignili" med seboj dobro sodelujemo in si pomagamo !! Tisti pa, ki uporabljajo metode sive ekonomije, pa mislim, da ne sodijo sem gor.

Kar se tiče cene pa takole: Ne moreš cene kar tako postaviti. Delo in obseg dela moraš najprej oceniti, šele nato lahko postaviš ceno. Ni prišlo zastonj do računovodske tarife, oziroma do tarife, ki jo uporabljajo davčni svetovalci. Očitno imaš premalo izkušenj, da bi vedela, kaj se je na področju računovodskih in davčnih servisev dogajalo v začetku 90 let!!
Delo, način in vrednota, ki jo je postavila Urška, je tipičen primer sivega trga.

Pridružujem se odgovoru Martina Krpana !!! Tudi sam sem večkrat nesramen (zaradi tega sem že večrat plačal svojo ceno) tako do svojih strank in nekaterih ljudi na tem spletu, kar obžalujem; vendar, najbolj me razjezi sivi trg in neplačevanje računov !!!!!! Do ljudi, ki se tako obnašajo, nimam in ga verjetno tudi ne bom imel nobenega lepega odnosa. SEM PAČ ČLOVEK, KI SE BORI NA VSE NAČINE PROTI SIVI EKONOMIJI IN NEPLAČEVALCEM SVOJIH OBVEZNOSTI !!!!!

LP

Jest

MARTIN KRPAN - 21.12.2001 - 13:13

Jest, zdaj pa šampanjec v roke in nazdravite novemu letu. Vsi smo malce ža z načetimi živci, še posebej glede na to, kaj nam vse pripravljajo vrli brdavsi, vključno z brdavsovskimi zakonodajalci. Tudi sam sem podobno naredil in pri prvem mehurčku sem "odtočil" skrbi SRS, pri drugem pa DDV. Pomaga, kljub treznemu stanju.

čarovnica - 22.12.2001 - 09:07

To si pa tko lepo povedu, da so mi nedolžne solze v strupen kotel kanile in mi pokvarile tisto strupeno godljo, sedaj bom morala še enkrat kuhati.
Pa vseeno imaš prav. Tako kot tudi Martin Krpan.

Danes sem zlo zgovorna, poseben čaj sem si zjutraj pripravila, tebe in Martina vabim nanj, ne bo vama žal.