krpan in druščina postani član

Naslov teme: računovodski program

3881  17.12.2001 - 18:43h / Ostalo / Avtor: joži / 81 / 13

Zanima me, čeima kdo kako izkušnjo s programomo ra. firma SAOP?
Meni se zdi zelo kompliciran.
Hvala

nina - 17.12.2001 - 20:01

Imam, uporabljam in sem dokaj zadovoljna. Seveda jim še marsikaj manjka, vendar idealnega programa ni, delala sem prej z več programi, vendar sem zadovoljna, da imam njihov program.To je seveda moje osebno mnenje.NINA

morska solata - 17.12.2001 - 20:21

Jaz pa z njihovim programom in njimi kot programerji nisem niti malo zadovoljna. Ni se mi še zgodilo, da bi katera verzija njihovega programa brezhibno delovala, zamenjavo verzije (kar vključuje samo izmenjavo disket) ne glede na to, da je njihova napaka vedno zaračunajo čeprav plačuješ vzdrževalnino.......... Na žalost pa bi me preveč stalo, da bi ponovno kupila programe od koga drugega. Seveda je tudi to moje osebno mnenje.

lau - 18.12.2001 - 07:19

Tudi jaz imam njihove in vedno, ko jih začnem hvaliti, kaj odpove. Na splošno sem zadovoljna, mislim, da niso komplicirani, vse možno lahko delaš z njimi, če seveda rabiš in znaš...Izmenjava disket je bila tudi zame boleča izkušnja dokler nisem prešla na elektronsko poslovanje. Skoraj praviloma se je disketa poškodovala na poti od njih k meni. Že marsikatero neumnost so mi ušpičili, skregala sem se z direktorjem, pa kaj moreš, itak so vsemogočni, odvisna sem od njih, ker prav tako nimam toliko keša, da bi šla zdaj v komplet novo zamenjavo programov. Predvsem poglej čimveč programov in njihovo delovanje in možnost koriščanja, tudi cena seveda ni zanemarljiva (SAOP so dragi)...Pozdrav.

nb - 18.12.2001 - 08:45

Menim, da so to eni najslabših programov, kar jih obstaja.
Obrnite se raje na Datalab iz Ljubljane in kupite Hermes - meni ta deluje odlično (seveda je vse odvisno od velikosti podjetja). Idealnega programa brez napak ne boste našli nikoli. Poglejte npr. Windowse.

Magda - 18.12.2001 - 11:06

Tudi jaz uporabljam Hermes. Popoln ravno ni, se pa da shajati z njim. Kupili smo ga pred tremi leti, ker je bil takrat edini kompleten program v okolju Windows. Velik problem pri prehodu na t.i. database programe je osvojiti njihovo filozofijo. Jaz sem se mučila skoraj celo leto. Pri tem je zelo pomembno kakovostno svetovanje. Na Datalabu takrat tega ni bilo, upam, da je zdaj drugače.

LILIKA - 18.12.2001 - 11:15

Spoštovani nb oz. ga. Magda, ko ste že omenili program Hermes bi vas prosila za pomoč, če je možna seveda. Imam navedeni program, ne poznam pa nikogar, ki bi mi lahko svetoval kako naj "spravim v računalnik uvoz". Bi mi mogoče lahko pomagali?
Lepo prosim za odgovor, lahko tudi na GSM 041 840 858. Najlepša hvala že vnaprej.

nb - 20.12.2001 - 10:28

Sporočite mi vaš e-mail, pa vam izpišem vse detajle.

LILIKA - 24.12.2001 - 20:55

Spoštovani nb, sporočam vam e-mail: uros.pinter@siol.net.
Že vnaprej hvala za pomoč.

čipek - 18.12.2001 - 12:24

Sam nastopam na obeh straneh - v svoji firmi sem programer in organizator informacijskih sistemov, življenjska sopotnica pa je v svoji firmi uporabnik teh istih.

Kvaliteta in cena programa sta zelo relativen pojem. Vključujejo pa vsaj :

- nakupno ceno programa (+morebitne dodatne zahteve po strojni opremi - ni zanemarljivo!)
- znesek in obseg pravic iz mesečne vzdrževalnine (brez pri resnih firmah skoraj ne gre)
- možnosti (in cene) za dograditve in razširitve programskih paketov
- strokovno svetovanje za uporabo programov in poslovanje nasploh
- hitrost in kvaliteta intervencij

Vse te zadeve pa so odvisne :

- od ljudi, s katerimi sodelujete (predvsem od firme, pa tudi od posameznika v firmi)
- od njihovih splošnih človeških vrlin
- od njihovega strokovnega znanja
- od njihovega obsega poslovanja (če imajo preveč strank, si peto kolo, če imajo premalo strank, jim moraš dati preveč, da preživijo)
- od tvojega obsega poslovanja in specifike le-tega
- od pripravljenosti na obeh straneh, da se s to specifiko spopadejo

Na žalost pa izpolnjevanje vseh teh kriterijev lahko preveriš le na svoji koži in na dolgi rok. Na kratki rok je ponavadi vse preveč "neumnih uporabnikov" in "tečnih računalničarjev". Ponavadi pa je resnica nekje vmes.

Torej... mnogo sreče pri izbiri svojega življenjskega sopotnika (kar naj bi bila spodobna programska hiša vsakemu svojemu kupcu)!


DIREKTOR - 18.12.2001 - 13:03

Kot da si mi vzel iz ust.

mkm - 18.12.2001 - 13:58

Pri nas smo imeli tudi program SAOP, nočem preveč kritizirati, a meni je bil prezakompliciran, če je bilo kaj za dodelati smo se morali slišati večkrat, do končnega rezultata je bilo težko priti, vsako dodatno verzijo so dodatno zaračunali … so pač postali že preveliki…

Ker smo hoteli nov program, smo poizkusili z Datalab-Hermes, ni bil drag, ker imajo nek drug način obračunavanja, a … velik problem je bil osvojiti njihovo filozofijo, zahtevala se je ogromna baza podatkov, še preden bi se kaj začelo delati in pri nas se nismo mučili skoraj celo leto, ampak smo se obrnili na g. Kuharja tel. 041-635-643 in z veliko mero prijaznosti s strani njihove firme začeli delati z njihovim programom. Smo zadovoljni. Všeč nam je, ker niso preveliki …

Veliko sreče še naprej, LEP SONČEN DAN !

RAK - 18.12.2001 - 20:58

poglej si program na www.anter.si

NSC - 19.12.2001 - 17:48

V kolikor želite poiskusiti še kakšen drug program, ki bi vam morda prihranil kar precej muk in dragocenega časa, pošljite e-mail na naš
naslov, pa vam bomo poslali demo različico odličnega programa.
Naš e-mail : e3com@siol.net