krpan in druščina postani član

Naslov teme: Ustanovitev podjetja

3860  15.12.2001 - 09:38h / Ostalo / Avtor: Mare / 104 / 4

Ali mi kdo lahko pove, kako je z ustanovitvijo podjetja (d.n.o.)? Sem namrec podnajemnik v bloku in nimam druge moznosti, da bi bil sedez drugje. Opravljal bi mirno dejavnost, pa se to samo na terenu pri narocnikih in ne doma! Ali je kaksna moznost, kjer ne potrebujem soglasij sostanovalcev in najemodajalca? Kje bi lahko kaj vec prebral o tem?

lp
Mare

Mare - 15.12.2001 - 16:38

Živjo, moj soimenjak. :)

Po novem lahko družba začne opravljati svojo dejavnost, ko je vpisana
v register. Torej ni treba več pridobiti odločbe o izpolnjevanju pogojev od upravne enote. Če pa nek zakon določa še posebne pogoje za opravljanje te dejavnosti (posebni pogoji), lahko družba začne opravljati to dejavnost, ko izpolni posebne pogoje, določene z drugim zakonom.

Niste napisali, katero dejavnost boste opravljali.
Npr. F/45.330 Vodovodne, plinske in sanitarne inštalacije se opravlja na terenu, torej pri stranki, medtem ko H/55.401 Točenje pijač in napitkov v točilnicah in dnevnih barih, ne.

Nekaj o tem si lahko preberete na http://www.columbia.si/podjetje.htm

Lahko se pa obrnete direktno name, ker se ukvarjam ravno s temi zadevamu: ustanavljanje - registracija gospodartskih družb. Bova lahko rešila problem.

GSM 041 586566 email marecom@slo.net

Sedaj, ko so se sodne takse občutno znižale je pravi čas za ustanovitev gospodarske družbe. Izpeljem val lahko celoten postopek registracije.

dy - 16.12.2001 - 21:58

Mare ni povedal vsega, so še vedno zadržki glede opravljanja dejavnosti v stanovanju v bloku, saj imamo še nekatere druge zakone, ne samo ZGD (in obrtni zakon). Če bi bilo po Maretovo, bi lahko v bloku registrirali firmo za npr. proizvodnjo cementnih izdelkov (za te ni posebnega zakona razen da spada med obrtne dejavnosti) in začeli bi z delom? Halo, kaj pa okolje??
Upam, da ne bo ta stran postala komercialna, saj bi lahko prihajalo do neprijetnosti.

Mare - 17.12.2001 - 06:26

Pri obrtnih dovoljenjih je potrebno priložiti uporabno dovoljenje, razen če gre za dejavnosti, ki se opravljajo pri stranki. Cementarno boš bolj težko opravljal pri stranki. :)

bojc - 16.12.2001 - 22:09

Ni možnosti, zato drugemu Maretu ne nasedaj na rešitev težav kar tako, sama reklama ga je. Brez soglasja lastnika (najemodajalca) in solastnikov (pa tudi državne uprave) ne bo nič na tem naslovu.