krpan in druščina postani član

Naslov teme: PREVOZ V SLUŽBO S SLUŽBENIM AVTOM

3842  13.12.2001 - 11:47h / Dohodnina / Avtor: Tina / 182 / 4

DELAVCU JE BIL DODELJEN OSEBNI AVTO ZA SLUŽBENE NAMENE, VENDAR PA SE S TEM AVTOM VOZI V SLUŽBO IN IZ SLUŽBE. NA POTI POTI V SLUŽBO "POBERE" ŠE SODELAVCA IN TAKO SE SKUPAJ VOZITA V IN IZ SLUŽBE. lASTNIKU IN DIREKTORJU SEM POJASNILA, DA SE TOVRSTNA UPORABA SLUŽBENEGA VOZILA T.J. ZA PREVOZ V SLUŽBO IN IZ NJE TRETIRA KOT UPORABA SLUŽBENEGA VOZILA V ZASEBNE NAMENE IN DA JE NA OSNOVI TEGA POTREBNO OBRAČUNATI BONITETO. LASTNIK PRAVI, DA SE JE PRI SVETOVALCIH POZANIMAL IN LE-TI PRAVIJO, DA ČE SE V IN IZ SLUŽBE S SLUŽBENIM AVTOMOBILOM PREVAŽATA VOZNIK + SOPOTNIK(SODELAVEC), BONITETE NI POTREBNO OBRAČUNATI.
PREPRIČANA SEM, DA SE LASTNIK MOTI. IN VI?

STRUPEK - 13.12.2001 - 13:08

Strupeno sem prepričan, da Tina ve več kot svetovalci, na katere se je obrnil direktor.

Silva - 14.12.2001 - 09:44

Popolnima se strinjam s Strupekovim odgovorom.

pika - 14.12.2001 - 15:07

V kolikor se mu prizna boniteta,ali se mu potem plačajo potni stroški v službo in nazaj oz.prevoz na delo po kilometrini za vse mesece uporabe službenega vozila(v tem primeru za dva delavca!). Ta znesek je lahko tudi večji od bonitete.Končni rezultat za podjetje je lahko slab.
LP

MALI PRINC - 17.12.2001 - 15:29

Kolikor vem, Brdavse niti malo ne zanima, kaj je za podjetje dobro. Torej Tina, glavo pokonci in v napad. Najtežje bo prepričati tistega, ki bo odobril izplačilo bonitete, vendar naj te tolaži misel, da bo še težje prepričati Brdavse o nasprotnem (pri tem ti ne uide poračun, pa obresti.... in na koncu še zajetna kazen za odgovorno osebo in podjetje - in tu je lastnik zagotovo najbolj občutljiv, torej mu lepo postrezi z izračuni in višinami kazni. Mislim, da bo zaleglo in se bo strinjal z boniteto, ki pa jo boš seveda lahko zmanjšala za višino prevoza na delo, če stroške goriva nosi delavec sam.)
lp