krpan in druščina postani član

Naslov teme: AJPES GROZI S HUDO KAZNIJO

8770  16.11.2007 - 18:17h / Ostalo / Avtor: janez3 / 63 / 5

Kolegica mi je povedala, da je dobila od AJPES-a obvestilo s katerim grozijo direktorju in firmi-vsakemu posebej z denarno kaznijo-firmi do 40.000 eur...Pravi da nima pojma, zakaj ji sploh grozijo, da ne razume.Potem pa sem še jaz preverila kako in kaj.Namreč ko so dobili spomladi obvestilo od AJPESA, da se odločijo, ali želijo javno objavo BILANCE, ali ne, so oni obkrožili, da ne želijo.No zdaj po pol leta pa so dobili OBVESTILO (kakšen čuden naslov-OBVESTILO) da so kršili-naredili prekršek, ker niso dovolili javne objave.Pa saj na obrazcu so sami dali dve možnosti, zakaj jim zdaj grozijo?
Mi vsako leto kar avtomatično obkrožimi, da dovolimo, ampak zdaj mi je pa tole malo TU MUCH !!
A je še kje kdo, ki je obkrožil da ne želi javne objave.
Kaj meniti drugi o tej grožnji.

Matjaž K - 16.11.2007 - 18:35

Kaj naj rečem. Polomili so ga.

Morali bi namreč vedeti, da eno je sporočanje podatkov za potrebe državne statstike, druga pa za javno objavo. Posledično bi morali poročazti dvakrat. V izogib telebanskemu administriranju je AJPES pač poslovnim subjektom dal možnost, da se poročanje za potrebe statistike uporabi tudi za namene javne objave. Ker pa je to samo možnost, je AJPES ne sme vsiliti - torje je od poslovnega subjekta odločil, ali bo to možnost izkoristil ali ne. Če je ne, mora pač poslovni subjekt vedeti, kaj to potegne za seboj.

Drugače povedano: preden kaj podpisuješ, odkljukaš ipd. moraš vedeti, za kaj se gre.

lp

nergač - 16.11.2007 - 19:00

Pri takih zadevah (s takimi kaznimi) bi pričakovali vsaj mičkeno pojasnilo - magari drobni tisk (saj toliko prostora je na vsakem obrazcu).

- 16.11.2007 - 23:18

Ma tole, da je javna objava se vedno obvezna je pa res too much.

 

Eno je, ce je firma na borzi. Drugo pa, ce gre za s.p. ali enoosebno d.o.o., kajti za te firme je to isto kot, ce bi lastnik objavil dohodninsko napoved. 

Matjaž K - 17.11.2007 - 17:50

Kot da te mala firma ali pa s.p. pri biznisu ne more "nategniti".

 

Do neke mere pa je ja treba imeti podatke, da se lahko preveri partnerjeva boniteta. 

 

 

- 18.11.2007 - 10:08

To nima veze z javno objavo.

 

Tudi fizična oseba mora izkazati določeno boniteto za pridobitev bonitete. Ampak to stori takrat, kot je to potrebno. Ne pa, da že vnaprej na oglasno desko nabije vse podatke o svojem premoženjskem stanju, pač za vsak primer, če bo kdo pač želel v biznis z njo...