krpan in druščina postani član

Naslov teme: KOLIKO RAČUNATE?

8311  25.10.2007 - 15:03h / Drugi davki in takse / Avtor: TAJI / 155 / 17

Prosim, da mi napisete vasa mnenja in pa seveda ce se bolje razumete placilo po racunovodski tarifi oz. tocki. In sicer me zanima mesecni znesek, okvirno, brez DDV:
- 50 PREJETIH FAKTUR mesečno
- 10 IZDANIH FAKTUR mesečno
- obracunavanje ddv - trimesecni zavezanci
- stroskovniki, stroskovna mesta ( zelo zahtevno)
- obračunavanje plac za 11 zaposlenih
- vsak mesec 5 refundacij  ali vec
- obracun najemnine ( 2 najemnimi)
- stroski papirja, fotokopiranja, pošte
- svetovanje ( po telefonu in osebno 3-4 ure na dan), zelo zahtevno svetovanje, vedeti vse o drustvih in o sredstvih pridobljenih s strani drzave, stroškovna mesta...itd. 

Zdaj smo jim zaracunavali 700 EUR in jim je to absolutno prevec. Mi pa vemo koliko dela je z njimi in vso dokumentacijo...In koliko nasega casa gre samo za njih. Zastonj pa toliko stvari kot jih imajo oni ne moremo delati.

Prosim da mi napisete vase postene predloge, koliko bi vi zaracunali taki firmi, smo namrec rac. servis in bi radi malo bolj obsirno vedeli koliko zaracunati, da ne bi bilo nesoglasij. Hvala

Franc - 25.10.2007 - 18:10

Če jim je preveč, pa naj delajo sami če so usposobljeni. Vsi bi imeli računovodstvo zastonj!!!!!!!

lala - 26.10.2007 - 06:43

Nič ni preveč- negospodarstvo (javni zavodi, zasebni zavodi in razna društva) veliko dela za nič denarja. Kar sami naj delajo in dacarji bi morali obiskovati bolj takšne ki sami delajo in jim je vsak servis predrag. Enako velja tudi za firme.

BB - 26.10.2007 - 07:10

Res je, glede na to kar ste našteli ni niti približno preveč. Žalostno je to, da je računovodsko delo vedno bolj razvrednoteno. Je pa res, da ti, ki to govorijo pojma nimajo kaj se sploh dela v računovodstvo. Niti z avtomehaniki se več ne moremo primerjati, oni imajo 30 EUR na uro ali več, zdaj si pa vi izračunajte vaše ure, pa boste videli, kje ste (daleč za avtomehaniki, pa da ne bo pomote, cenim avtomehanike). ŽALOSTNO!!!

Ana - 26.10.2007 - 07:52

Računovodsko delo je razvrednoteno tudi zaradi samih računovodskih servisov. Poglejte po kakšni ceni delajo v Viziji in gleda na to, da se veliko oglašujejo potem tudi "naše" stranke to vidijo in želijo take cene. Res žalostno.

jasna123 - 26.10.2007 - 09:51

A se komu sanja kako v Viziji pridejo skozi mesec s tem minimalizmom????? Kateri strokovnjak dela za  zajamčeno plačo!? Morajo imeti resnično veliko strank. Pri tem se mi postavlja vprašanje kakovosti dela.

Hja kolikor plačaš tolik odobiš a ne?

 

- 26.10.2007 - 10:13

Saj se je na tem forumu že pisalo o njihovi kakovosti dela.

SPAJDER - 26.10.2007 - 08:16

pa dajte že enkrat nehat s takimi vprašanji, ta forume je namenjen drugim stvarem!!!!!!!!!!!!!!

BB - 26.10.2007 - 09:07

SPAJDER, od tega mi živimo. Daj zresni se! Mislim, da je ta debata zelo priporočljiva in da bi trebalo na tem v prihodnosti, nekaj naredit, v nasprotnem primeru se nam ne obeta nič dobrega!

valat - 26.10.2007 - 10:10

Taji, vse kar ste navedli, pa za ta denar ne grem delat - pa nisem iz Lj, Nisem pa prepričan, če se niste smotili pri svetovanju - 3-4 ure na dan?

Vsekakor jim zaračunavate premalo!

Lep pozdrav!

TITA - 26.10.2007 - 11:19

Spoštovani udeleženci foruma, vse vas lepo pozdravljam in se hkrati zahvaljujem vsem, ki ste na tak ali drugačen način pomagali nam ubogim " računovodjem" s svojim znanjem, svetovanjem in razširitvijo znanja v naših *džunglovskih* zakonih, predpisih, uredbah, pravilnikih, itd ....!  Ja, prav je in tako tudi naj ostane, da je prioriteta, da pomagamo eni drugim s svojimi izkušnjami, znanjem ( in veliko vas je takih na tem forumu) da vsak uspe razrešiti vrzel poslovnega dogodka, ki bi nam drugače vzel veliko več časa in denarja, vendar, tudi tema, kot je ta - vrednotenje  našega dela, vsekakor smatram, da je dobrodošla, kajti , dejansko stanje na trgu naših storitev je takšno, kakor ga opisujete in če bomo tudi o tem debatirali na forumu, ni odveč, ampak marsikomu bo pomagalo, da pridobi mnenje še katerega od vas , da pridobi samozavest , predvsem, da začne vsak od nas ceniti svoje delo, svoje znanje in gradi pravilen odnos do svojih strank. Veselim se vsak dan novih tem in vprašanj, zato vam še enkrat hvala in še veliko uspeha in delovnih zmag pri vašem delu, vstrajnosti in dobri volji.
S spoštovanjem vas pozdravlja  - TITA !

Jože - 26.10.2007 - 11:12

Spoštovani, ŠPAJDER ina prav. Spoštujte računovodsko tarifo VSI, pa ne bo nikakršnih težav. Dokler pa nekareri samo govorijo z figo v žepu, bo takih vprašanj vedno več. To je na vseh področjih in ne samo v knjigovodstvu.

Franc - 27.10.2007 - 09:21

TITA odlično povedano, se popolnoma strinjam!!!!!!

ANKA - 27.10.2007 - 14:10

IMAM PODOBNO STRANKO Z BISTVENO MANJŠIM OBSEGOM, VENDAR ENAKO ZAHTEVNOSTJO IN JIM DELAM ZA 3/4 VAŠE CENE IN SE NIČ NE RAZBURJAJO, POD 1.200,00€ SE NE "PREMAKNEM" IN TO BREZ DDV, KER VSE KAR MORAŠ SVETOVATI IN NAREDITI VZAME OGROMNO ČASA IN ZNANJA, ...
SKRATKA, ČE JIM JE PREVEČ PAJ NAJ GREDO DRUGAM ZA NIŽJO CENO IN VPRAŠANJE KAKŠNO KVALITETO?

PA LEP POZDRAV IN NIKAR NE "SPUŠČAJTE" CENE, KER TO POMENI, DA NE CENITE SEBE IN SVOJEGA DELA IN ZNANJA!

TAJI - 30.10.2007 - 13:10

Hvala vsem, se nam je odvalil kamen od srca. Saj mi to vemo, ampak res je do racunovodstva premalo spostovanja in nevednosti dolocenih strank, koliko znanja, truda, zivcev in vsega je potrebno. Hvala se enkrat za vase postene odgovore.

knjigovodkinja - 30.10.2007 - 13:25

Taji, zakaj je do računovodij tako malo spoštovanja ?
Samo z enim stavkom je vse povedano - zato ker se ne držijo računovodske tarife VSI in dokler bo tako, se bodo pojavljala taka vprašanja na tem forumu. Dokler bodo ta dela lahko opravljale razne stare mame, upokojene davčne uslužbenke ali bivši davčni uslužbenci, tudi bivši fajmošter se najde med njimi  doma v dnevni sobi itd. do takrat bo na tem področju NERED in ANARHIJA. 
Kozla se mi ob vprašanjih : "Povejte, koliko bi vi računali .... " kot da smo na plac
Ali glihate tudi pri notarjih, na elektro, komunali, pri dobaviteljih ? NE !!!
Tukaj se lahko dogovorite le za odlog plačila, rok plačila, rabat, popust na dolgoletno poslovno sodelovanje itd.  

zakaj - 31.10.2007 - 17:04

Aufbiks!!!

- 06.11.2007 - 09:38

Notarji etc morajo imeti ustrezno izobrazbo ..... kar pa za računovodje ne velja (skorajda vsakdo se lahko gre računovodjo! - in hoče računati toliko kot nekdo, ki je študiral).

In zato je tudi kvaliteta računovodskih storitev taka kot je!

Posledično se znižuje cena in kvaliteta storitev....