krpan in druščina postani član

Naslov teme: gostinci - kadilski zakon

8081  17.10.2007 - 19:19h / Ostalo / Avtor: IVANKA / 122 / 19

Zanima me kako boste zagovarjali Bilanco za leto 2007 če bo veliko manjši promet zaradi tega butastega zakona.

Sedaj pa naj Durs đe vedno študira na blagajne povezane z Dursom.

Hvala za kakršn koli komentar.

brat od brivca - 17.10.2007 - 19:48

Prašaj kelnarce, če je zanje ta zakon tudi butast, ko ne pridejo več  zvečer domov kot prekajen slanik.

Sašo - 17.10.2007 - 22:40

Še malo pa bodo lahko doma in jedle slanike - če bodo imele denar, da jih bodo lahko kupile...

pica - 18.10.2007 - 08:09

Mogoče jim pa ne bo treba več hodit domov, ker bodo ostale kar doma.

Maja - 18.10.2007 - 07:44

Ma, tako hudo jim pa spet ni. Greš sredi tedna zvečer ven jest, so gostilne polne: Problem imajo mali kafiči, teh je pa tako preveč, vsak ki je imel 5 min časa in par eur preveč se je šel gostinca, če so se zakalkulirali in odperali lokale iz naslova leasingov in kreditov -ti bodo imeli pa probleme -so pa tukaj zavarovanja le teh. Lahko se pa preusmerjo, ponudijo kaj drugega poleg pijače?!.

Jože - 18.10.2007 - 08:45

Ob vsem tarnanju je treba povdariti stari rek " gostinska, malenska in farška, niso nikoli propadli". Kadilski zakon je prava stvar za zdrav razum. V kolikor kadilci ne obvladujejo svojih strasti je pač njihov problem, zaradi katerega pa ne morejo trpeti nekadilci.

gaja - 18.10.2007 - 08:56

Ma dajte no potem pa nekadilci naj gredo tja kje se ne kadi, kjer se ne vozi avotmobili pa ne bodo nič vdihavali škodljivih dimov in hlapov, kar preveč ste se nastrojili proti kadilcem.
lp

jasminka - 18.10.2007 - 09:06

ne vem kaj je narobe s to našo deželo. Razumem, da se ne kadi v javnih prostorih,-šola, zdravstvo ipd ampak navsezadnje pa je gostilnica ali bar prostor, kjer se ljudje družijo in tudi kadijo ali ne kadijo. Mislim pa, da  je skrajno " demokratično" da mi o svoji lastnini, ob plačevanju vseh davkov, ni dopuščena svoboda izbire- kakšen lokal ali kadilski ali nekadilski. Izgleda da je 74 člen Ustave RS, ki govori o podjetništvu kot o človekovi pravici le pravica na papirju. Navsezadnje meni osebno za zdravje veliko bolj škodijo vsakodnevne podražitve, vedno novi predpisi, ki jim najverjetneje ne sledijo niti tisti, ki jih pripravljajo, kaj šele tisti, ki jih sprejemajo, in plačevanje davkov. Moti jih le cigaretni dim.  Mene moti smrad in škodljivost česa drugega, žal pa je v javnem interesu in se ga ne da omejiti. Sem opravilno sposobna in odgovorna, da skrbim zase ne potrebujem tutorstva in nimam glave zato, da lahko imam frizuro. Poanta zakona je da se zaposlijo ljudje in to v tisti dejavnosti, ki je najbolj podjetniška- državna uprava.

gaja - 18.10.2007 - 09:35

Rabimo več takšnih kot je jasminka.

Jože - 18.10.2007 - 09:52

Ja mnogokaj je motečega v naši družbi, med drugim pa tudi pasivno kajenje. Spoštovana druščina, treba je zaupati stroki, sicer pa prepustimo svobodnemu tržišču ves asortiman mamil.

122312 - 18.10.2007 - 11:56

Se je mogoče kdo vprašal, kako je bilo z malimi trgovci, ko so se začeli pojavljati veliki trgovski centri in so mali trgovci lahko le zapirali? Z novim zakonom je poskrbljeno za zdravje vseh, to pač potegne za sabo male gostince, ki se težko prilagodijo, ker nimajo zunanje terase, grelecv,.... Vsak mora plavati s tokom in se prilagajati, mi se tudi, pa če je še tako težko.

ana - 18.10.2007 - 15:45

Ne vem, kaj so lokali živeli res samo od kadilcev. To pomeni, da samo kadilci imajo denar, nekadilci pa nikoli nič ne spijejo. Je pa res in prav, da imajo imajo tudi nekadilci pravico do prostorov, kjer ni zakajeno, kar do sedaj to ni bilo mogoče. Krivi pa so sami lokali, torej tisti, ki sedaj najbolj jamrajo, saj so se delali norce iz zakona o ločitvi prostorov med kadilci in nekadilci. Plastična roža res ne more ločiti dveh prostorov. Pa še to: če bi durs najprej sprejel blagajne enake za vse bi bili rezultati sedaj povsem drugačni. Tako pa je ta zakon samo izgovor, da bodo prikazali še manj prometa kot so ga do sedaj. Me zanima koliko bi jih še živelo, če bi šel ves promet preko trr, kot gre bi mnogih firmah.

brat od brivca - 18.10.2007 - 16:58

Večina je strašno nastrojena proti prepovedi kajenja v lokalih - ja , kako pa zdržite v pisarnah? Ste pa res revčki, če morate vsake pol ure "na WC" - ali pa ne šmirglate nekadilskih sodelavcev - tako kot se vam j... za zdravje kelnarc???

kocka - 19.10.2007 - 09:03

Malim kafičem bi morali dati na izbiro, da se odločijo ali bodo kadilski ali nekadilski. V tem primeru se bodo ljudje sami odločali kje se bodo zastrupljali in nekadilcem bo zadoščeno. Sprašujem pa se, kdo povzroči več prometnih nesreč, kadilec ali pijanec? Kdo na cestah pobije več ljudi? Ukinimo še alkohol, pa ne bomo več potrebovali kadilskih in nekadilskih lokalov!

vesna - 19.10.2007 - 09:22

Prav zanimivo je zadnje čase brati raznorazne komentarje na protikadilski zakon. S kakšno ihto so se nekadilci spravili na kadilce - zdaj ko so dobili državno podporo. Se popolnoma strinjam, da je kajenje škodljivo, tudi pasivno....samo zaradi tega pa kadilci res še niso drugorazredni državljani. Iz komentarjev veje velika nestrpnost in privoščjivost. Ampak, kje so zdaj vsi tisti nekadilci, ki so si tako zelo želeli v lokale, pa zaradi zakajenega zraka niso mogli. Sedijo na terasah in zmrzujejo skupaj s kadilci. A bodo zdaj kadilci krivi tudi za vse prehlade?

tadeja - 19.10.2007 - 09:55

Dober zaljuček Vesna!

brat od brivca - 19.10.2007 - 11:06

vesna :
-------------------------------

-kje so zdaj vsi tisti nekadilci, ki so si tako zelo želeli v lokale, pa zaradi zakajenega zraka niso mogli. Sedijo na terasah in zmrzujejo skupaj s kadilci. 

Očitno ste kadilci tako družabni in mi nekadilci take puščobe, da pač ne moremo brez vas.

Se pa strinjam z mnenjem, da je alkohol bistveno večji sovražnik (pa sploh nisem abstinent) - žal pa bo to dosti težje omejiti (saj imamo še celo državno himno tako naravnano!)

kr"neki - 19.10.2007 - 12:26

Najboljše da ukinemo vse gostinske lokale pa gremo namesto posedanja po lokalih kaj delat. Bo več ostalo za višjo dohodnino, saj državi je treba dati kolikor pač potrebuje.

Ana - 19.10.2007 - 13:00

A to da imajo gostinci tako visoke cene ni vplivalo na upad prometa!?

- 19.10.2007 - 13:20

treba je ljudi zavajati s takimi kadilskimi zakoni da na druge stvari ne pomislijo, boje bi bilo če bi vsi ti nekadilci ki tako goreče zagovarjajo nekadilski zakon stopili skupaj in tako goreče zahtevali pediatrično klniko v ljubljani, ki je veliko bolj potrebana, kot vse te razprave o kajenju, še to naj ukinejo še alkohol.