krpan in druščina postani član

Naslov teme: g. Simič - Grožnje referentke na DURS LJ

7964  15.10.2007 - 11:04h / Ostalo / Avtor: Anonimus / 97 / 18

Gospa referentka je z grožnjami, arogantim odnosom, povzdigovanjem glasu, nadiranjem, žaljenjem opravljala svoje delo javne uslužbenke. Dovolite, da povzamem samo nekaj njenih besed:
da smo neresni servis, če ji ne moremo obrazca nemudoma faxirati, ko sem poskušala ugotoviti zakaj nima obračuna je čas zapolnila z izjavami, kot so: da bi klicala stranko, ampak da jih ne more priklicati, ker nihče ne dviguje telefona, da se izogibajo njenih klicev, se skrivajo, da ne pošiljajo redno obrazcev in da so neredni plačniki, in da sem jaz njen edini kontakt, s katero lahko pri njih komunicira. In da niso oni edini, s katerimi se bo ona ukvarjala, da ima še 100 drugih strak in da jih bo prijavila in pri njih sprožila davčni pregled, da to je višek, kaj da si mislimo, pa da ne more verjet, da pošiljanje obrazca traja toliko časa, pa da je ne zanima zakaj, ....
Bilo je izrečenih besed z obeh strani, opozorila sem jo, da se lahko tudi jaz držim zakona in da s takim načinom komunikacije ne bova dosegli ničesar. Potem sem ji dala telefonsko številko stranke, kjer se ji je direktor takoj oglasil?!, besede je obračala in raje ne kažem direktorjevega pisma. V tak položaj, kot me je postavila ta gospa, me pred stranko ni postavil niti davčni pregled. Nekorektno, neprofesionalno, neupravičeno.

Dragi g. Simič,
z veseljem razkrijem svojo identiteto, vendar ob takih grožnjah, razumite, je ne želim.
Pred nedavnim ste govorili, da naj se razkrijemo, da naj utemeljimo z dokumenti. Res?! In si pri stranki nakopljemo davčni pregled in naj za obisk inšpektorja odgovarjam jaz! Ne, hvala, res nebi.

Če verjamete, verjemite, če ne, naj bo to v razmislek, da je bilo na DURS veliko postorjenega, ampak, da davčni referenti tega znanja še niso osvojili. Obravnave z nadiranjem, obračanjem besed in grožnjami si stranka, pa tudi v primeru neposlanega obrazca, ali ignorance, ne zasluži. Saj obstajajo elegantna, pravna sredstva. Nasprotno lahko dokazujem, imam vse dokumentirano, ampak ne morem, ščitim interese stranke. In ker ne razkrivam nobene identitete, ne bom razkrila niti identitete referentke. Vsekakor pa menim, da osebe s takim značajem niso primerne za to delo.
Pa brez zamere, da sem izkoristila tale forum.

Ana - 15.10.2007 - 11:44

Zgodi se pa tudi, da ko pokličete na davčno in jim manjkajo kakšni obrazci npr. za obračun prispevkov za nosilca ali izplačilne liste, takoj rečejo da jih vi niste poslali. Nikakor ne more biti, da so jih oni založili.

Se mi je pa tudi že zgodilo, da ko sem želela, da mi referentka pove samo sklice za nakazovanje prispevkov, je rekla da ima stranko na okenčku in da ona trenutno nima časa. Halo? Vprašala sem jo, ali pač nimajo uradih ur. Bile so uradne ure. Imela je čas se prerekati z menoj, ni pa mogla v tem času pobrskati po računalniku. No ja sicer imam pa tudi lepe izkušnje.

Katilina - 15.10.2007 - 12:19

da ne bodo samo kritike, referentka na DU Lj- Moste polje je ena prijazna oseba, vse napake (moje ali njene) urediva lahko po telefonu če se pa res ne da jo obiščem v pisarni, tako da sem zelo zelo zadovoljna. Na Du Lj Vič pa niso vedno tako ustrežljivi...

Tinček - 15.10.2007 - 12:48

Moram reči, da na Durs Brežice poznam kar nekaj referentov oziroma kontrolorjev,
vendar so v glavnem zelo prijazni in kar je najvažnje : z njimi se da
delati in stvari kar najhitreje rešiti !

p.š. - 15.10.2007 - 13:04

Ker nikoli ne zapišem: moja zeeeelo velika pohvala gre sodelovanju z DURS Hrastnik  - praktično nimam pripomb  - tam res delajo LJUDJE , ki se trudijo, da rešimo nastala nesoglasja v najkrajšem času in tudi znajo svetovati ! Pa še dosegljivi so vse dni v tednu, ne glede na uradne ure.
 V obdobju kakšnega leta dni pa  se je tudi pohvalno  spremenilo kontaktiranje z DURS Celje  - zelo se je popravil odnos -  moteča je le še  nedostopnost referentov izven časa uradnih ur  .

lp

Anonimus - 15.10.2007 - 13:44

Opažate enako kot jaz. Na izpostavah (Brežice, Grosuplje, Kranj, Murska sobota, Škofja Loka, se pravi v majhnih krajih) so vsi izredno prijazni in se da delat korektno. V Ljubljani pa se dogajajo takšni primeri. Recimo, da sem tudi že v Celju naletela na oštro referentko, rečem oštro, ker je bila korektna. Tu pa govorimo o tem, da bi lahko v skladu Z zakonom o javnih uslužbencih tako referentko ovadila in bi lahko ženska celo ostala brez službe, pa tega nočem.

p.š. - 15.10.2007 - 13:56

Ja, izgleda tako, da jih je v LJ največ in  kot da "nova metla" še ni dosegla vseh tistih uslužbencev na DU v prestolnici , ki imajo o svoji pomembnosti še vedno socialistično strahovladno mnenje.  Menim, da bodo tudi njim nadrejeni kdaj stopili na prste, vsekakor pa ne bo pomagalo, če nadrejeni nikoli ne bo prejel konkretne pritožbe s strani zavezancev - v tem primeru bodo "strahovladali" do penzije ...
Ni vam lahko potunkati človeka, vendarle pa bi bilo prav, da se ga vsaj opomni na način, da stopi na realna tla.

lp

Franc - 15.10.2007 - 14:02

Jaz od referentov ne pričakujem neko strašno prijaznost ampak profesionalen in korekten odnos, da lahko vse uredimo brez dvigovanja glasu ali nekih groženj.

ma-ne - 15.10.2007 - 14:30

Tudi v Novi Gorici so korektni, največkrat prijazni in se da skoraj vse rešit telefonsko. Vsaj z mojimi referentkami.

Majči - 15.10.2007 - 14:48

Tudi jaz bi rada pohvalila referentke v Celju!

Anja - 15.10.2007 - 15:24

  Z  odnosom referentk na Davčni upravi v Celju sem zelo zadovoljnja, imam zavezance z začetnico
  priimka  v začetku abecede, na sredini in na koncu, z vsemi je lahko delati.

martina - 15.10.2007 - 15:28

jaz pa imam z ljubljanskimi tudi dobre izkušnje. Naša sedanja referentka me pokliče, če ima kakšno vprašanje ali pripombo. rešiva po telefonu, če pa je kakšno poročilo nepopolno, se dogovoriva, do kdaj mora biti poslan popravek. Brez slabe volje, očitkov, ne glede na to, kje je nastala napaka.
V "socialističnih" časih smo sodelovali z izpostavo v Domžalah (SDK, potem AJPES in DURS), pa tudi ni bilo slabše.

Boni - 16.10.2007 - 07:03

Sama imam dobre izkušnje tudi z LJubljano. Vedno se da z njimi dogovoriti in pogovoriti. Res pa je, da se referenti DURSa pritožujejo nad programi, ki naj bi bili nemogoči in nepregledni. Še bolj kot naš Silvester, ki smo ga uporabljali za davčni obračun.
E-davki so pa sploh katastrofa in  z njim imamo skoraj vsi težave.

Me je pa presenetila referentka iz Grosuplja. Ker je stranka zamujala z plačili prispevekov sp en mesec, je takoj poslala opomin pred izvržbo. To sem pa tudi prvič doživela v 15 letih. Navadno še po enem letu nič ne pošljejo. Oz. v Lj še danes ne pošiljalo opominov tako hitro.

omarica - 16.10.2007 - 11:46

Jaz pa imam za enkrat še zelo dobre izkušnje. Poslujemo preko e-davkov (brez graj, za enkrat šlo vse ok), DURS NOVO MESTO pa tudi vse ok, naša referentka zelo prijazna, komunikativna, vedno v pomoč, tako da nimam pripomb.

sara - 16.10.2007 - 07:37

Ker so tema referenti, mene predvsem moti strokovnost naše referenteke - želela sem narediti obračun obresti, zaradi popravkov v DDV-ju vendar nisem bila prepričana ali je to potrebno (ne bom cele zgodbe), odgovor 1 je bil če želite naredite drugače pa ne, povedala sem ji, da želim narediti prav - ne glede na to kaj to je, odgovor 2 saj če ne pride noben gledat ne bo nihče vedel, da jih niste obračunali. Meni moti to. lp

sara - 16.10.2007 - 07:37

Ker so tema referenti, mene predvsem moti strokovnost naše referenteke - želela sem narediti obračun obresti, zaradi popravkov v DDV-ju vendar nisem bila prepričana ali je to potrebno (ne bom cele zgodbe), odgovor 1 je bil če želite naredite drugače pa ne, povedala sem ji, da želim narediti prav - ne glede na to kaj to je, odgovor 2 saj če ne pride noben gledat ne bo nihče vedel, da jih niste obračunali. Meni moti to. lp

cop - 16.10.2007 - 08:52

Moje izkušnje z Lj.: Šiška: zelo v redu, Bežigrad: obup

TiA - 17.10.2007 - 22:49

Obup tudi Lju-Vič, pohvala Murski Soboti in Kranju.

Anonimus - 18.10.2007 - 15:19

Lepo, oz. preveč po slovensko branite svoje referentke. Mogoče bi bilo potrebno omeniti, da jih je večina v redu in korektnih, ampak take histerične primerke je potrebno nujno umirit. Tu pa sem pričakovala kakšno konstruktivno podporo, spet zaman. Saj zato pa lahko harajo po svoje.