krpan in druščina postani član

Naslov teme: potni nalog za prevoz oseb

7380  25.09.2007 - 11:21h / Ostalo / Avtor: pikica / 287 / 11

Imam s.p.. Izpolnjevati moram potni nalog za prevoz oseb, ker imamo službeno vozilo. Zanima me, ker nimam programa za potne naloge, če si lahko obrazec naredim v excelu in tja vpisujem km,..., da mi ni treba vse vpisovati ročno v obrazce, kupljene v DZS ali se to ne sme?

p.š. - 25.09.2007 - 12:44

Smete imeti v excelu izdelan potni nalog pod pogojem, da vsebuje vse predpisane postavke ( kot na tiskanem nalogu) .

lp

Stari poštar - 25.09.2007 - 19:33

Imeti morate obrazec "Potni nalog" in obrazec "Obračun potnih stroškov". Obrazca nista predpisana, imeti pa morata vse podatke, ki so potrebni ... bla bla bla. Pa še en haklc. Najbolje je, da jih imate na dveh listih, tako, da lahko dokazujete, da je bil prvi natisnjen in izdan pred službeno potjo, drugi pa po opravljeni službeni poti. Ja?

p.š. - 25.09.2007 - 20:35

Saj ne vem več , kaj želite povedati, vem pa, da danes cefrate moje verjetno totalno nepravilne  odgovore ( ne vem sicer zakaj... ) in vem,  da vas lahko cenimo tudi zaradi  znanja, ki ste ga že tudi brez sarkazma pokazali v preteklosti na tem forumu in vem, da se bom rade volje česa naučila od vas, ko boste to vljudno zapisali. 

 

Zato ponavljam vprašanje pikice:  lahko potne naloge in (dodajam) obračune potnih stroškov, za katere sicer lahko kupimo obrazce v papirnici in jih izpolnjujemo ročno , pišemo v za to prirejenem excelovem delovnem listu ? 

 

Hvala in lep pozdrav 

 

Stari poštar - 26.09.2007 - 11:47

Prevod: Vi govorite o predpisanih podatkih, jaz pravim, da ni predpisa. Vi govorite o obrazcu iz knjigarne, jaz dodajam, da niso vsi enaki in morda tudi ne vsi dobri. In ključno: Potni nalog mora vsebovati take podatke, da je iz njega razvidno vse tisto in tako, da bi nekdo, ki nič ne ve o potovanju, razbral, kam mora iti in s kakšno nalogo, pa tudi kdaj in s kakšnim prevoznim sredstvom. Pa pisati mora, kdo je tisti, ki naj gre na pot in kje je doma, ter katera oseba in iz katerega podjetja ga pošilja. To je namesto tisti pikic in tistih bla bla bla. Vprašanje pikice pa se ni nanašalo na vsebino, pač pa na excel. Ni problema z excelovo tabelo, problem je v vsebini in hkratnem izpisu potnega naloga ter obračuna.
P.S.: Ali ste vi durh marš 100% resna? Halo? Meni ni potrebno biti. Vsak ima svoj stil. Jaz imam svojega. Za vas pa sem ga pripravljen tudi spremeniti, samo da bova oba srečna.

brat od brivca - 26.09.2007 - 12:51

Draga P:Š:
1.) Prepričan sem, da ste druga najbolj koristna oseba na tem forumu. Ne želimo  Vas izgubiti, zato :
2.) kot je nakazal Staro poštar - ne vzemite vsega krvavoresno in ne vsake opazke kot napad nase.

Za smeh se rabi samo dve mišici, za grbančenje čela kar devet (pa še gube povzroča) - smeh je pol zdravja! Lep pozdrav!

p.š. - 26.09.2007 - 13:24

Lepa hvala za spodbudne besede ;
najbrž vam vsem dolgujem opravičilo, ker sem svoj občutljiv jaz, ki običajno miruje, včeraj malo spustila na svobodo, hkrati pa res želela , da s pikico prideva do pravega zaključka.  
Ampak danes je nov dan in nove odprte teme spet čakajo , da jim odgovorimo vsak na svoj način in po svojih zmožnostih ... 

Tisti dve mišici za smeh pa na splošno izredno rada "potreniram"( imam že tudi tisti dve gubici ), za kar znate prav imenitno poskrbeti prav vi, brat od brivca  in tudi drugi. Zato prav vsem želim en lep in sproščen  dan, kjerkoli že ste in karkoli počnete.

lp







p.š. - 26.09.2007 - 13:03

Za vašo obširno razlago se vam lepo zahvaljujem in tudi razumem, da včasih ne moremo (naj ne bi smeli ) odgovoriti tako ohlapno in splošno , ker se potem pojavi kup detajlov in dvomov, kot v tem primeru.

p.s.
Nisem toliko resna, kot pravite ( sem še premlada za te reči ) , me pa praviloma zanima in se oglasim, če ga kje polomim in zapišem pomanjkljivo mnenje  iz razloga in interesa, da vendarle dobi prvi vpraševalec neko pravo sliko o problematiki , po kateri povprašuje in tako tudi dopolnjujem svoje znanje ali drugače povedano : brišem neznanje. 
Kot sem že zgoraj zapisala, zelo cenim in imam rada vse vas, ki s svojimi strokovnim sodelovanjem tukaj na forumu pripomorete h kvaliteti računovodskega dela , zato se  nikar ne spreminjajte , kajti vsak od nas je svojstven , nekaj posebnega  in tako je tudi prav . Ostanite srečni in še kdaj "na debatiranje "!

lp

pikica - 26.09.2007 - 13:33

Zakaj potrebujem še obračun potnih stroškov, če gre za službeno vozilo? Ali se ne vodi samo evidenca o prevoženih kilometrih in relacije voženj?

brat od brivca - 26.09.2007 - 14:46

Obračuni potnih stoškov so bili omenjeni samo vzporedno - tudi zanje??kakšni morajo ali smejo biti. V vašem primeru pridejo v poštev za dnevnice.

brat od brivca - 26.09.2007 - 14:47

... pa še cestnine....

Stari poštar - 27.09.2007 - 14:33

Pa parkirnine. Parkirnina je prvovrsten dokaz o opravljeni službeni poti.
Pa letališke pristojbine. Pa trajektne vozovnice. Pa vstopnice. Pa še pa še.