krpan in druščina postani član

Naslov teme: RAČUN IZ TUJINE

6596  21.08.2007 - 08:21h / Ostalo / Avtor: SABINA / 149 / 134

Pozdravljeni

Sodelavce smo poslali na seminar v Nemčijo. Oddali smo elektronsko prijavnico in plačali kotizacijo na podlagi prijavnice. Organizator je enemu od udeležencev po elektronsi pošti poslal potrdilo, da so denar prejeli. prosili smo za račun, vendar so nam odgovorili, da so vse dokumente (potrdilo) že poslali in ne bomo dobili ničesar več.
Podobno je pri nakupu knjig iz tujine, kadar se plačuje s poslovno kartico. Ne dobimo nobenega originalnega dokumenta, ki ga predpisujejo SRS.

Še večje težave imamo pri nakupu letalskih vozovnic s poslovno kartico (npr.RYanair ali Myair). oddaš elektronsko prijavo, plačaš s kartico in si lahko ob prijavi izpišeš potrdilo o plačilu, ki pa nima nobenih predpisanih elementov računa.
Na spletni strani Ryanaira piše (vendar velja samo za italijanske kupce), da lahko pokličejo na kontaktno številko in dobijo račun. Na navedeni številki za Slovenijo pa se nihče ne javlja.

V nobenem primeru nimamo originalnega dokumenta na podlagi katerega bi lahko knjižili obveznosti skladno s SRS. Kako postopate v podobnih primerih? Hvala za informacije.

Oz - 21.08.2007 - 09:49

Potrdilo o nakupu priložimo k potnemu nalogu in upoštevamo kot strošek. Pri nakupu knjig ali programov pa obvezno dobimo račun z minimalnimi podatki, tam običajno ni težav kot pri nakupu vozovnice.

MAVRICA - 21.08.2007 - 12:39

 Letalske karte preko interneta lahko uveljajvljate takšne kot so, saj predstavljajo del potnih stroškov. Letalska karta se vedno glasi na upravičenca. Torej vašega zaposlenega. Upravičenost dokazujete tudi z odrezki letalskih kart in nap. stroški hotela in zakaj je sploh poslovna pot nastala. Enako je s seminarjem. K potnim stroškom priložite agendo seminarja, prijavnico in dokazilo, da so prejeli seminar. Upravičenost pa zopet dokazujete še z ostalimi izdatki, ki so pri udeležbi tega seminarja nastali.

SABINA - 21.08.2007 - 12:40

Žal pri vozovnicah ne moremo potrdila o plačilu prilagati k pn, ker se kupijo letalske vozovnice za celo skupino ljudi, lahko tudi za 20 in več oseb. V resnici ne gre za potne stroške zaposlenih.

Tudi pri kotizacijah gre plačilo z računa podjetja, na PN so samo dnevnice.

Barca - 22.08.2007 - 09:57

Pri nas v takih primerih, ko imamo potrdilo onakupu, samo vozovnico .... in je šlo plačilo iz TRR poodjetja, listine vseno prilagamo k PN, obračunamo stroške, samo plačilo pa upoštevamo kot akontacijo.