krpan in druščina postani član

Naslov teme: računovodja izredni študij

6444  09.08.2007 - 08:21h / Ostalo / Avtor: zoja / 60 / 5

Vpisala bi se na poslovno komercialno šolo v Celju-Višja strokovna šola v program računovodja - izredni študij. Ali je kdo že lani obiskoval ta program? Zanima me kako poteka ta študij, kdaj so predavanja, zahtevnost...
Nekje sem slišala, da bo tudi s.p. če si bo knjige vodil sam moral imeti ustrezno izobrazbo-je kaj na tem?

pn - 09.08.2007 - 12:58

Jaz sem letos končala s tem programom in moram napisati samo še diplomo. Povem lahko, da zadeva ni tako enostavna, vzame ti kar precej časa, tako da za kakšne hobije v teh dveh letih ni bilo časa. Od šole je odvisno, kako razporedijo predavanja in izpite. V glavenem smo imeli predavanja za dva predmeta hkrati in potem z manjšim razmakom izpita. Dostikrat so bila predavanja tudi po 3x tedensko, seveda pa niso obvezna, obvezna je le prisotnost na vajah. V kolikor že sedaj delaš na področju računovodstva je stvar veliko lažja kot pa če si iz drugega področja. Vendar nikar ne misli, da bo šlo brez truda. Praksa je eno teorija je drugo. Na izpitih padajo tudi tisti, ki delajo že veliko let v računovodstvu. Na splošno mi ni žal, kljub temu da kakšnega velikega znanja nisem pridobila. Kar pogumno se vpiši in veliko uspeha pri učenju.

Mateja - 09.08.2007 - 13:16

Katero šolo pa si obiskovala, ker imam kar različne informacije zanima pa tudi mene ta program, zato je vsaka informacija dobrodošla!

lp Mateja

pn - 09.08.2007 - 13:28

B2 v Lj.

lalika - 10.08.2007 - 08:24

jaz se tud vpisujem v eno šolo v ljubljani za program računovodja, pa bi prosila še kakšna izkušnja oziroma mnenje. Jasno mi je, da zahteva nekaj truda, zanima me kako ste uspele "furati" družino, službo in šolo.

Anka - 10.08.2007 - 09:11

Seveda je težko, ampak se da. Res pa se je potrebno odpovedovati marsičemu. Jaz sem imela obdobja, ko je bil pravi luksuz, da sem se lahko vsedla k knjigam "že" ob 22.uri. Ker so prej potekale še vse družinske obveznosti in uspavanje otrok.

Vendar je študij izziv, kjer pridobiš ne le znanje temveč spoznaš tudi ljudi. Če imate podporo družine ali koga, ki bo vskočil pri otrocih namesto vas, ne premišljujte preveč. Naj vas potolažim še to. Ko človek nima časa, se začne obnašati zelo racionalno. Sam študij v takih pogojih je načeloma celo veliko bolj uspešen, kot če imate cel dan čas za študiranje.

Vsem veliko uspeha pri študiju.