krpan in druščina postani član

Naslov teme: prosim za pomoč ali informacijo

5363  14.06.2007 - 14:43h / Ostalo / Avtor: p.š. / 62 / 2

Lepo pozdravljeni vsi skupaj !

Nujno ( ampak res nujno ) bi potrebovala nekoga, ki bi mi bil pripravljen pomagati s kakšnim konkretnim nasvetom pri dilemah okrog vodenja evidenc, obračunavanja DDV, klasifikaciji objektov, skratka cvetke in računovodske ter davčne posebnosti pred odprtjem termalnega kopališča z gostinsko ponudbo.

Zato se obračam na vas in vljudno prosim za pomoč, če ima kdo izkušnje s tem ali pozna morda koga, ki bi bil pripravljen za kakšno urico pogovora na to temo.

Najlepša hvala za vsak namig !

lp

FRANJA - 16.06.2007 - 13:02

Glede na to s kakšno strokovnostjo in natačnostjo vodite poslovne knjige vam verjetno odgovori "kar tako" oziroma razna razmišljanja in mnenja ne bi bila v veliko korist.Najbolje bi bilo,da se na zbornici dogovorite z svetovalko za pogovor.Ker je nujno (verjetno je v fazi odprtja ali pa je že odprto)so za osnovne stvati verjetno poskrbeli lastniki (blagajna ,karte za bazen,verjetno tudi rač.vodene evidence nabave in porabe..).Če bom kaj izbrskala javim.
Lp

p.š. - 16.06.2007 - 15:17

Franja , hvala za vaše spodbudne besede . Veste, kljub temu, da imam res že nekaj kilometrine za sabo, me je vseeno malo strah pri odprtju tako velikega kompleksa, po drugi strani pa je to tudi izziv, zato res ne želim preveč "kiksati" že ob samem odprtju .

Nekaj stvari sem že uspela sama izbrskati in izluščiti, nekaj zelo uporabnih nasvetov ( vsaj za razmislek ) sem prejela tudi s strani davčnih svetovalcev, uspela pa sem se tudi dogovoriti za sestanek z zelo prijazno računovodkinjo v enem od večjih slovenskih termalno/zdraviliških kompleksov, da bova lahko malo predelali posebnosti.

Upam, da bo stvar stekla kot si zamišljam in predvsem pravilno .

Hvala še enkrat in lp !