krpan in druščina postani član

Naslov teme: Formalna malenkost ali resna napaka

4943  29.05.2007 - 20:19h / DDV / Avtor: novinc / 76 / 18

Prejeti račun je na TRI decimalke in to vse : osnova, DDV in končni znesek. Ker je enkratni posel, sem mislil samo zaokrožiti na cente , na dve decimalki, ne da bi klical dobavitelja. Znanec, ki dela v veliki firmi, pa pravi, da oni zavrnejo račun tudi za malenkosti. Njihov STARI da ne bo dal veselja inšpektorjem, da bi ga ... zaradi malomarnosti drugih. Kako ravnate drugi? Kaj svetujete?

p.š. - 29.05.2007 - 22:01

Za določene storitve in artikle je po ZUE dovoljeno, da so vrednosti na računu zapisane tudi na štiri decimalke ( npr.poštne storitve ), tako da tovrstnih računov ne zavračamo - res pa je, da moramo zaradi tega že pri evidentiranju sami zaokroževati, kar včasih prinaša drobne netočnosti pri evidentiranju DDV.
Vseeno menim, da so te centske razlike v dopustnih mejah in da inšpektorji zaradi takšnih malenkosti ne bodo komplicirali.

lp

Matjaž K - 30.05.2007 - 07:25

To pa ne drži. Lahko je na 3/4 decimalke, ampak samo do trenutka, ko pridemo do zneska, ki se vknjiži. In davčna osnova za DDV, DDV in končni znesek je lahko samo na 2 decimalki.

p.š. - 30.05.2007 - 07:40

A potem je Pošta Slovenije v prekršku ??? ker so prav vsi zneski/vrednosti ( od A-Ž ) na gotovinskih računih zapisani na 4 decimalke in bi morali na "šalterju" od uslužbenk zahtevati, da nam na roke napišejo račun s končnimi zneski na dve decimalki ??? Nerealno...

lp

brne - 30.05.2007 - 12:05

Realno je, da mora Pošta spremeniti napačen sistem izdajanja računov.

p.š. - 30.05.2007 - 12:15

V redu, se strinjam. Zdaj pa se vrnemo k prvem vprašanju od novinca, ali smo mi prejemniki takšnih računov tudi v prekršku, ker jih sami poknjižimo ( zaokrožimo ) in jih ne zavračamo oziroma kje je zapisano , da smo dolžni mi z zavračanjem opozarjati izdajatelja na njihovo lastno napako ?
Če da, prosim za informacijo, kje je v zakonodaji to določeno ( ZUE, ZDDV-1 ??? ), in kakšne so sankcije za kršitev ?

lp

olga - 30.05.2007 - 12:51

poglej na davčni bilten številka 1-2/07

brne - 30.05.2007 - 13:26

Domnevam, da mislite na pojasnilo glede zaokrožanja (Bilten1-2).
Trenutno vprašanje (P.Š. in novinca) pa je, če smo dolžni tak račun zavrniti ali ga lahko sami popravimo?
Kakšna navodila oz. koliko tolerance dopuščajo "nasprotni strani" - inšpektorjem? Morda Patricia? (mišljeno je dobronamerno).

p.š. - 30.05.2007 - 13:41

Brne, hvala za podporo;
za popravljanje pa tako že veste, da smo tu po ZDDV-1 omejeni :
- če je izkazan znesek na računu DDV premajhen, moramo upoštevati premajhnega, četudi je napačen ;
- če je izkazan znesek previsok, si moramo izračunati pravilnega in upotevati le-tega ;

Seveda in razumljivo je, da v primerih, ko konstantno prejemamo račune od dobavitelja, ki izkazuje premajhen znesek DDV, postanemo oškodovani in posledično tudi zainteresirani, da na napako opozorimo našega poslovnega partnerja. Če pa gre za drugi primer, pa ...

lp

Matjaž K - 30.05.2007 - 13:42

"Seveda in razumljivo je, da v primerih, ko konstantno prejemamo račune od dobavitelja, ki izkazuje premajhen znesek DDV, postanemo oškodovani "

Imate manj V-DDV, ampak zato tudi manj plačate dobavitelju.

p.š. - 30.05.2007 - 13:28

Prebrala - tukaj je obrazložitev o tem, kako naj dobavitelj pravilno obračunava in izkazuje postavke na računu po ZUE . Vprašanje pa ostaja: kako naj ukrepa kupec, ko ugotovi, da je prejel račun, na katerem npr.DDV zaradi nepravilnega zaokroževanja ni pravilno izkazan? Ali mora ( pod "mus" ) zavrniti takšen račun in v katerem zakonu piše, da je to dolžnost kupca , ali poknjiži račun takšen, kot je ( ob upoštevanju pravil iz 67.člena ZDDV-1 ). Kje je tveganje kupca, če poknjiži račun takšen kot je ?

Mnenja sem, da se seveda lahko opozori dobavitelja na ugotovljeno napako, vendar je rezultat takšnega opozorila odvisen od fleksibilnosti dobavitelja ( čeprav npr.ve, kako mora ravnati po ZUE, pa vendar ...).
S tem, da opozarjamo drug drugega na nepravilnosti, seveda pripomoremo k zmanjšanju napak , vendar to početje s strani dobaviteljev ni vedno zaželjeno ( npr.zadnjič sem računovodkinjo osnovne šole vljudno opozorila, da še vedno ( že vseh pet mesecev )uporabljajo v navedbi o oprostitvi DDV člen starega ZDDV in sem ji tudi povedala novi-pravilni člen , pa opozorila ni vzela dobronamerno: celo več, odpravila me je z odgovorom, da se prejemniki računov s strani OŠ ne spoznamo na njihovo zakonodajo ( prevod=nas nič ne briga!!!). No, s tega vidika razlagam, da je človek včasih malo naveličan dobronamerno vtepati opozorila v druge glave, če pa jih potem jemljejo za zlonamerna ... Kdo pa bo poklical na Pošto Slovenije v Maribor in jih opozoril na napako , pri tem pa vem, da ni edino podjetje, ki na ta način izdaja račune ? Ali ni to naloga davčnih inšpektorjev ...
Jaz ( vsaj danes ) na to temo nimam več energije ... prevod=se ne grem več...

Pa en zelo utrujen pozdrav vsem sodelujočim v debati !

brne - 30.05.2007 - 13:38

Podpora P.Š. in predlog (dobronameren, da ne bo spet huda kri) - če že tisti z DURS kukajo na take forume, bi lahko tudi nekako reagirali - pa ne tako , da bi zdrveli v kontrolo na Pošto, ampak da bi dali ustrezna pojasnila na spletni strani. Kakšno pobudo pa bi lahko posredovali tudi davčni svetovalci (aja, samo to je "pro bono" - ne bo odziva).

Matjaž K - 30.05.2007 - 13:41

Na "naši" pošti so še tam okoli 15.1. 2007 prešli iz treh decimalk pri davčni osnovi in DDV-ju na dve.

p.š. - 30.05.2007 - 13:45

Pa sem zapisala, da se ne grem več... ampak, ta je pa huda ...to pomeni, da so v prestolnicah naših bodočih pokrajin že poskrbeli za pravilno izdajanje, mi na provinci pa bomo morali (kot vedno smo zadnji na vrsti) verjetno še malce počakati...

malce upanja pa vseeno imamo ... zato :))) in lp vsem !

Anita* - 30.05.2007 - 15:49

pošta večkrat pošilja pomankljive račune - mi lepo klicarimo in jim težimo, dokler ne popravijo

ja, čas bi že bil, da jih malo pregledajo

je pa tudi res, da imajo vsi večji sistemi težave z osnovnimi sestavinami računa, stvari si razlagajo po svoje, ko jih pokličeš, te petkrat vežejo, ker noben ni dovolj pristojen, ogromno zaposlenih, ki so za te stvari zadolženi, pa vsak kmet napredi prej pravilen dokument za knjiženje.

ja, smo utrujeni od tega, ampak ne odnehamo

:)

O.D - 31.05.2007 - 08:00

Naša PTT že dolgo tega prikazuje na spodnjem delu računa dve decimalke. Struktura DDV je razčlenjena npr. za plačilo je 3,30€, potem pa spodaj : osnova 2,75€ , znesek DDV 0,55€, medtem ko je celoten račun zgoraj vse na štiri decimalke. Smo ven Ljubljane, na obrobju.
LP!

sasolina - 31.05.2007 - 10:44

Jaz imam pa drugačne informacije; računi imajo lahko maloprodajni znesek tudi na štiri decimalke; to je bojda po zakonu ena izjema zaradi storitev z majhno ceno ( ravno primer Pošte, kurivo...), torej mislim , da niso v prekršku tisti, ki vam pošljejo računa na štiri decimalke (če so do tega upravičeni); da bi bilo na 3 decimalke je pa malo "čudno", 2 ali pa 4...

Direktor - 31.05.2007 - 16:54

"bojda po zakonu" ni dovolj. A je po zakonu ali pa ni.
Berite, kar vam je napisal Matjaž K (njegov prvi odgovor).
Eno je cena za enoto (ki je po zakonu lahko na več decimalk), drugo pa je vrednost in/oziroma osnova za davek in davek.

novinc - 31.05.2007 - 15:31

Brez zamere - ampak debata je zavila na Pošto. Še vedno ne vem, ali ostali pomanjkljive račune popravite sami ali jih zavračate. Prosim namige! novinc :
-------------------------------
Prejeti račun je na TRI decimalke in to vse : osnova, DDV in končni znesek. Ker je enkratni posel, sem mislil samo zaokrožiti na cente , na dve decimalki, ne da bi klical dobavitelja. Znanec, ki dela v veliki firmi, pa pravi, da oni zavrnejo račun tudi za malenkosti. Njihov STARI da ne bo dal veselja inšpektorjem, da bi ga ... zaradi malomarnosti drugih. Kako ravnate drugi? Kaj svetujete?