krpan in druščina postani član

Naslov teme: Spet Simič-Zavrl-Perič

4015  16.04.2007 - 06:58h / Ostalo / Avtor: VT / 136 / 24

Sinoči sem gledaltv klub. Spoštovani! Ne razumite me napačno. Nimam nič proti Simiču, njegovo strokovnost sem vedno cenil, ne razumem pa nekaj. Zakaj se dovoli, da lahko še vedno poleg dela direktorja davčne uprave ima davčno svetovanje. Pred nekaj leti sem želel v službo na davčno, in že takoj so mi povedali, v trenutku ko začneš delati pri njih, je konec vsega drugega dela (se pravi moj "firmo" moram takoj zapreti) Pa ne mi rečti da je delo navadnega kontrolorja ali bilo k akšnega oslužbenca na takšnem položaju primerljivo z funkcijo direktorja in da imaš kakšen vpliv na to. Vem pa da so stranke direktorja v priviligiranem položaju, to je preverjeno, samo delavci DURS o tem ne govoroijo, ker pač.... Pa še to ko vidiš ponudbo za vodenje knjig firme za katero stoji g. Simič, nič narobe, samo ko stranka zahteva izračun koliko bi jo stalo če bi knjige vodli oni, pa te začne boleti glava, mi računamo premalo, ker pač več ne gre, potem pa ti reče jaz sem z vami zelo zadovoljen, ne želim menjati knjig. servisa, vendar glejte oni računajo za isto delo dosti manj, pa še kdo stoji za vsem tem. Ne morem več verjeti, da je to res.
Pa lep dan vam želim!

opazovalec - 16.04.2007 - 08:09

Koliko vem so ceniki Simič & partnerjev stari več kot pet let, zato mislim, da njegova funkcija nima nič s tem. Tukaj bolj deluje vaša foušija. Glede na vse pa mislim, da mu vsega tega ni treba prenašati ter da se bo kmalu vrnil v svoje podjetje. Sedaj po mojem le še želi dokazati, da ni naredil nič narobe, potem pa bo nazaj. Potem boste pa vsi mirni. Najbolje pa je, da pokličeš Simiča in ga vse vprašaš.

brne - 16.04.2007 - 20:57

Zdaj pa samo še recite, da je Perič letel upravičeno in da je zgolj slučaj, da je Zavrl klient Simič&Co?

opazovalec - 16.04.2007 - 22:02

Perič je letel več kot upravičeno. Ali nisi gledal TV KLUB na POP TV. Simič je vse zanikal, pa tudi informacije znotraj dursa pravijo, da Simič ni vplival na nikogar in tudi nič ni delal. Glede Perića pa imajo zaposleni v dursu svoje mnenje. Čas bo pokazal kaj je bilo res. Takrat bo pa Simič šel. Baje se je Perić na ta način maščeval Simiču, ker je dobil slabo oceno in ker ni napredoval na visoko funkcijo v dursu, saj je to pričakoval glede na poznanstvo s Simičem.

MARTIN KRPAN - 16.04.2007 - 10:23

Jaz vem samo to, da se je kultura in dialog komuniciranja z DURS-om in še marsikaj drugega precej izboljšalo, odkar je Simič direktor DURS-a. In to je zame edino merilo.
Čenče, zavist, "baba čula, baba rekla" - s tem pa se sam ne ukvarjam. Sam z operativnimi podatki glede navedene firme ne razpolagam, lahko pa rečem, da je v Sloveniji dovolj dela za vse tiste, ki znamo in zmoremo korektno in pošteno delati.
In - ker je demokracija na teh spletnih straneh - zlivanja "gnojnice" pri nas ne cenzuriramo, raje sem podal svoje mnenje.
P.S. Spomnite se 5,6 let nazaj, kako so zadeve funkcionirale, če ste dobili davčni inšpekcijski pregled. Brez komentarja (govorim o določenih povprečnih podatkih, ki jih lahko ocenimo samo tisti, ki zastopamo stranke v davčnih postopkih in ne podatke, s katerimi razpolagate posamezniki, ki ste imeli v tem času npr. 1 inšpekcijski nadzor).

Lisica - 16.04.2007 - 13:02

Če bi Simiča poznal, bi natančno vedel kaj govori. Upam si trditi da na podjetju Simič in partnerji ne izvaja nobenih aktivnosti. Včeraj je bil korekten, skladen z zakonom in zopet vsem javnim uslužbencem za zgled. Škoda da taki kot ti, niso razumeli, za kaj gre.
Na DURSu se je stanje korenito izboljšalo od kar je tam v službi.

firbec - 16.04.2007 - 19:05

zanima me ali računajo premalo ali preveč, ker tega resnično ne razumem iz vašega komentarja.

veverica - 16.04.2007 - 19:44

Če bi preveč se gotovo ne bi zgražali, Saj se ne govori o tem kaj se je spremenilo, pa kaj se ni, pravilno preberite, nobeden ne zliva gnojnice po nobenem. Ne govoriti da je potrebno za delo ki ga pošteno in KAVLITNO OPRAVIŠ dobiti tudi pošteno plačilo, ker to ni mogoče. Pa se ne mejte za kralje, ker tudi drugi stvar obvladamo zelo dobro. Ponudbe pa so iz letošnjega leta za sramotne cene......

presenečena - 16.04.2007 - 22:04

Nemogoče, da bi v Simič & partnerjih imeli prenizke cene. Če je to res, jim to povejte in jih bodo z veseljem povečali. Do zdaj sem zmeraj mislila, da imajo oni višje cene kot vsi ostali. V preteklosti so imeli najvišje cene.

MARTIN KRPAN - 17.04.2007 - 08:51

Ma ste otročji pod temi psevdonimi.
Osnovna debata bi morala biti v smeri, kaj dela Simič kot direktor DURS-a v smeri davčnih zavezancev, saj je ta "zadolžen" za vse davkoplačevalce. Če pa koristite usluge katerega podjetja, pa je to zmerom stvar ponudbe in povpraševanja. Zgražanje nad cenami nekoga drugega - če jih nekdo doseže na trgu, hvala bogu, to je stvar ponudbe in povpraševanja.
Ko smo še opravljali računovodske storitve, sem se "zgrozil", ko sem videl, da ima moj avtomehanik višjo urno postavko kot mi. Pa sem prišel "k pameti" - to je stvar ponudbe in povpraševanja.
P.S. Pa še zadovoljen sem bil z mehanikom, avto dela kot "urca", zaradi tehničnih težav nisem imel kakšen prometne nesreče...

zofka - 17.04.2007 - 09:43

Največji problem je, da je lopov Zavrl. Našo firmo je ogoljufal za 50 mio SIT. Hoteli smo najeti odvetnika in ko so videli, da je upleten Zavrl, so dali vsi roke stran (sedem). Tu res nekaj zelo smrdi. Postopek še traja na sodišču in vrašanje kako se bo izteklo.

maca2 - 17.04.2007 - 09:46

Martin Krpan-se popolnoma strinjam z vami, mene popolnoma nič ne briga ne Perič ne firma Simič&partnerji, pač pa delo g.Simiča na DURS. Lahko vsi potrdimo, da se je stanje bistveno spremenilo za nas na bolje, odkar je direktor DURS g.Simič, predvsem pa so delavci na DURS-u veliko bolj prijazni, pa še pokličejo te, če narediš kakšno napakico.

Skala - 17.04.2007 - 11:43

Pa ne da smo ob tem spregledali (ob kvaliteti???)g. Simiča, da je javni uslužbenec, ki pridobitne dejavnosti vsaj ta čas ne bi smel opravljati??" Pa še, ali ne pobira po celi Sloveniji Storitveno franšizo???? Se pravi kontrola na davčni in svetovanje le svojim po Sloveniji - pa ne me basat...Nisem fauš, ampak tole je pa res mogoče z dokazi podkrepiti, da ne gre skupaj. Se pa strinjam, da so se razmere na DURS nekoliko umirile glede na pretekla leta, je pa zato administracija ponorela. Rada bi le doživela, da bi DURS sedaj ko ima strokovnjake, pripravil seminarje za male denarje kot je to počel prej, ne pa da taisti vodje DURS veselo kasirajo predavanja za GV, razne dneve strokovnjakov...., kot privatne firme, ali je pač to cilj. LP

brne - 17.04.2007 - 11:41

TV kluba nisem gledal. Mi je bilo pa že prej "nehigienično", da davčna firma šefa dacarjev (96% lastnik) dela naprej (Ista nehigieničnost je pač uzakonjena tudi pri podjetjih poslancev itd - direktor rata žena ali sin, pa gremo naprej - to pa ni korupcija - Kos, kje pa Ti žvižgaš?). Ne mi pravit, da se on vzdržuje stikov s svojo firmo - čte rečt, da bo šele po koncu mandata na DURS prišel pogledat, kako so poslovali? In da to, da je Zavrl njegova molzna krava, ni imelo vpliva na "letenje" Periča? Tega nobeden ne komentira?
Ojej, pa ne da nas veliki brat gleda? Pri vsej tej informatiki, pa še govoricah, kdo vse da je za tem forumom - kaj pa če je ON sam?

brne - 17.04.2007 - 11:53

Pa še podatek iz prve roke (inšpektorjeve). Znan poslovnež je na samem začetku inšpektorjevega obiska rekel, da se je o vsem posvetoval osebno z NJIM (ne z njegovo firmo)! Češ - ti je ja jasno, kako naprej!

- 17.04.2007 - 12:38

Delo na DURS-u se je moralo spremeniti in se še bo, ker je Slovenija članica EU in je morala uvesti davčno zakonodajo EU, spoštovati mora sodbe evropskega sodišča, skratka delo davčnih uslužbencev se je in se bo še v marsičem spremenilo. Tako kot delo večine javnih uslužbencev bo veliko bolj zahtevno, ker je konec je avtokracije. Če javni uslužbenci ne bodo za svoje odgovorno delo dobro nagrajeni, tukaj mislim na strokovnjake, bodo zapuščali javne službe in zgodilo se nam bo slovensko sodstvo.
Gospod Simič je ena vidnejših pridobitev za DURS, z delom na DURS je postal izpostavljen javnosti in mora vzeti v zakup marsikaj. Če ga delo osrečuje, če se vidi na tem položaju, bo to vzel v zakup, sicer bo pa nadaljeval kariero drugje.

Ivan Simič - 17.04.2007 - 12:48

Brne!

Če si že napisal, da imaš informacijo iz prve roke bi želel vedeti za katerega davčnega inšpektorja in poslovneža gre, saj tega nisem povedal nikomur in to je čista laž.

Lep pozdrav vsem,

Ivan Simič





brne - 17.04.2007 - 14:17

Tega seveda ne morem povedati - kako pa naj inšpektor to dokaže, saj ni bilo pred pričami ali kamero. Je pa možno (žal na to možnost nisem prej pomislil), da je bil to prefinjen izum poslovneža za psiho pritisk. Se opravičujem!
Ob tem pa bi vseeno vprašal, ali Vas v mojem "zlivanju gnojnice" moti samo to? Druge domneve so v redu?

Ivan Simič - 17.04.2007 - 15:22

Brne!

Tudi druge domneve ne držijo. Boš pač moral še malo časa počakati. Vse bo prišlo na svoje mesto. Nikomur nisem in ne bom dajal prednosti.

Lep pozdrav,

Ivan Simič

brne - 17.04.2007 - 18:41

Torej se Vam seveda opravičujem tudi za ostalo. Opravičujem se tudi vsem forumašem za zapravljen čas in slabo vzdušje. Po Krpanovem nasvetu bom nehal "gnojiti" in se poskušal oddolžiti s kako koristno zadevo.
"Naj diši sto cvetov!"(Mao) - "Z rožo nad rožo!" (Ciril)

MARTIN KRPAN - 17.04.2007 - 13:26

Res je, da demokracija vse prenese, vendar pa nam na pamet ne pade, da bi, npr. vas, Brne, veliki brat "pogledal". Tega nismo nikdar počeli in tudi nikdar ne bomo počeli. Čeprav nisem poseben strokovnjak za računalništvo, pa bi vas verjetno lahko preko IP številke našli. Navsezadnje, glede na podane komentarje, niste posebej "zanimivi", da bi iskal(i) vaš "izvor". Lastniki teh spletnih strani pa smo mi, zato "drugi" nimajo vpogleda v ozadje delovanja teh spletnih strani.

In navsezadnje, Brne in ostali tukaj prisotni, zadolženi za "zlivanje gnojnice" - preusmerite energijo in podajte kakšen "pameten nasvet", po strokovni plati, v tej klepetalnici... ali pa tudi drugje.

Opa Zovalec - 17.04.2007 - 16:33

Vsem idealom o demokraciji navkljub predlagam, da razmislite o registraciji, kot pogoju za diskutiranje na tem mestu. Kot pove že moj vzdevek (mimogrede: tisti, ki "se piše skupaj" nisem jaz), zadeve bolj opazujem, v glavnem zaradi zabave, ne bom pa oporekal, da marikdaj tukaj najdem kaj koristnega. Ker ne znam dosti, več odnesem, kot prinesem...

In prav zaradi tega moj predlog, saj je že marsikatera "inkognito" klepetalnica zamrla, ker so se pametni raje umaknili. Kot sami ugotavljate, se da sicer hitro priti do "veleumov", ki svoje "tvore na umu" razstavljajo tukaj v obliki zlivanja gnojnice po vsem in vsakomur. Vendar pa se tega večina ne zaveda, saj ni bilo potrebno vpisati, da sem npr. Mici Kovač alias Čvekamkartako...

PS: Moje izkušnje z DURS-om, predvsem z glavnim uradom, so zelo pozitivne, časovno pa sovpadajo s prihodom g. Simiča na DURS. Slučaj? Ne verjamem!!!

Marijan - 19.04.2007 - 01:18

Pred kakšnim mesecem sem prosil, da naj uredijo v e-davkih, da bomo uporabniki med svojimi podatki imeli vedno ažurirano tel.številko in ime osebe/referenta, namesto, da nas to ONI sprašujejo ob vnosu podatkov v posamezen dokument.

G. Simič mi je sporočil, da je predlog "dal naprej". Vidim, da se v e-davkih ni zgodilo nič v to smer...zdaj ne vem, kje se je zataknilo in, ali ni mogoče moj predlog odletel v kakšen koš.

Drugo, predlagal bi, da se nekako uredi in preneha z uporabo termičnih tiskalnikov za ispise dokumentov ( računov, garancij ipd. ), ki jih je treba hraniti dlje, kot to omogoča ta tehnologija. Znano je namreč, da izpis na termo tiskalnikih izgine lahko v enem dnevu, če je izpostavljen soncu, na dnevni svetlobi zbledi lahko v nekaj dneh. Imel sem primere, da smo na mestu, na katerega smo pred kakšnim letom v mapo vložili in arhivirali lep račun najdli le bel kos papirja. Vidim, da ponekod celo za opremo, katere garancijska doba je 2 leti, ali celo več dajejo takšne račune, ki so edini dokumenti na podlagi katerih kupec lahko uveljavi garancijo.

Pomislite na presenečenje, ko kupec prenosnika iz Hoferja, čez kakšno leto ob okvari ugotovi, da je uredno shranjen račun le kos belega papirja, za katerega dvomim, da ga bo prodajalec upošteval.

Čudi me, da se v to nobeden ne vtakne, a toliko raznih brezveznih podrobnosti nam zapovedujejo.

lp

Petra Mlakar - 18.04.2007 - 07:10

Pozdravljeni,

ni v moji navadi, da bi se oglašala po različnih forumih in podajala svoje mnenje, saj ne vidim posebnih razlogov za to. Tokrat pa vem, da je potrebno dodati še kakšno besedo na temo delovanja DURS in njenega generalnega direktorja.

Mi vsi, ki delamo v davčni stroki, opažamo bistveno razliko v relaciji DURS - davčni zavezanci, ki se razvija v prid lažjega delovanja davčnih zavezancev v zamotanih davčnih predpisih. Desetletje in več smo si prizadevali, da bi DURS in njegovi inšpektorji davčne zavezance obravnavali ne kot utajevalce davka, temveč kot enakovredne sogovornike, ki dejansko polnimo državno blagajno. In to se sedaj uresničuje. Počasi, sa je DURS ogromna tvorba, pa vendarle. Da pa bo DURS postal servis davčnim zavezancem, bo trajalo še precej časa in potrebno bo ogromno energije in potrpežljivosti prvega moža DURS-a in njegovih zaposlenih, da bodo cilje uresničili. Zato pozivam vse vas, ki se oglašate iz takega ali drugega razloga na forume in neosnovano kritizirate ali celo pljuvate po njihovem delu, zamislite se: bi bili pripravljeni vi ugrizniti v to kislo jabolko? Ne? Potem pa jim ne jemljite prepotrebne energije zaradi nekonstruktivnega razglabljanja po forumih, da se ne bomo vrnili nazaj v obdobje, ki vse zavezance enači z "davčnimi utajevalci".

Simiču želim, da bi znal preskočiti takšne napade in vso energijo usmeriti v delo, ki ga opravlja na DURS-u. Vsem ostalim pa: kritika je vedno dobrodošla in lahko pomeni izobljšave in hitrejši napredek, vendar le, če je konretna, konstruktivna in se nanaša na konkretne postopek pri delu in ne izvira iz namišljenega poznavanja dogajanja.

Vsem pa želim veliko uspeha in potrpežljivosti pri vašem delu.


Petra Mlakar, davčna svetovalka





MarijaVV - 19.04.2007 - 07:40

Spoštovani forum!
Tudi jaz se ne oglašam na forum, ga pa redno spremljam. In ne le tega.A ne glede na vse debate -ostre in pohvalne, upravičene in ne, je treba to pač jemati za torišče raznovrstne debate in mnenj, skozi katero se kaže pač žal tudi vse to, kar je vsak od nas "izkusil" v svojem poslu. A najbolj važno bi bilo energijo nasploh usmerjati v pozitivne premike na davčnem, računovodskem, statističnem,...in še kakšnem področju. Optimiziranje odnosov državnih organov in njihovih zavezancev, davkoplačevalcev ali uporabnikov je zmeraj stvar obojih. Oboji imamo tu svoj del odgovornosti. Zato sem močno na strani g. MARTINA KRPANA, ki je na enem od seminarjev dejal, da je naloga davčnih svetovalcev, računovodij in drugih, ki delamo v tem poslu, zlasti razvijati davčno kulturo, skrbeti za strokovnost. Verjamem, da bomo s tem na pravi poti za medsebojno vzajemno spoštljiv odnos pri delu, ki ga opravljamo. LP MVV