krpan in druščina postani član

Naslov teme: iščemo računovodski servis

3639  30.03.2007 - 11:49h / Ostalo / Avtor: mateja / 109 / 30

Zanima me koliko bi zaračunali za računovodske storitve na podlagi naslednjih mesečnih podatkov: prejetih računov 130, izdanih 60, 9 zaposlenih delavcev. Nam je preveč 600 eur, kolikor nam računajo zdaj.
Lp

S - 30.03.2007 - 11:52

IZ katerega konca pa ste?

helena - 30.03.2007 - 11:53

Brez heca, za 600 eur tega ne bi delali!

mateja - 30.03.2007 - 12:01

Iz Most

ina - 30.03.2007 - 12:12

Helena ima prav to ni noben velik zneske, sicer je težko oceniti ampak št. faktur ni majhno, pa saj vam ne poknjižijo samo faktur je še en kup drugega dela.

sonce - 30.03.2007 - 12:22

o računovodstvu se pogovarjate kot o prodaji jajc na trgu ... kaj je z vami???
intelektualno delo, znanje --- kaj pa to???
ko potrebujete odvetnika, ali se z njim tudi tako pogovarjate???

valat - 30.03.2007 - 12:25

Eh ja, vi najbrž tudi delate za žeblje in ne za denar; pa nobenega znanja, izobraževanja, opreme ne potrebujete. Čas, ki ga porabite za svoje delo je najbrž tudi zastonj. Ni slabo: kaj pa delate - če mi dobro plačate, bi še jaz vzel kakšen vaš izdelek (ampak dober mora biti!).

Lep pozdrav!

bipsič-ka - 30.03.2007 - 12:25

vprašajte na www.amaterji.com

valat - 30.03.2007 - 12:36

Odlična ponudba bipsič-ka. Zagotovo bodo kaj našli :)

Lep pozdrav!

bipsič-ka - 30.03.2007 - 13:26

Ja, absolutno, Valat (sicer če se ne motim je to porno stran, ampak dobro...).

Je bil pa včeraj pri meni ena stranka ("slučajno" moj fant), in sva se letos odločila, da bo z mojo pomočjo naredil bilanco za njihovo društvo sam.

5 prejetih računov, plačanih gotovinsko, par članarin. In sva delala. In se ni mogel načuditi, koliko je pravzaprav dela (naredila sva res dvostavno, kar nama sicer ne bi bilo treba, ampak tudi če bi vodila zgolj knjigo blagajne + ros, ne bi prav dosti profitirala na času), da se sčara ajpes in ddpo.

Mogoče bi bilo prav, da vsak podjetnik poskusi to delo opravljati sam, in se za povrhu še znajti v vseh predpisih.

Nesigurna - 30.03.2007 - 12:34

Po računovodski tarifi vas to pride krepko čez 600€ na mesec.

Ema - 30.03.2007 - 13:03

Mi nismo iz Ljubljane, vendar ne bi mogli ponuditi nižje cene.

Mare - 30.03.2007 - 13:57

Mislim, da se niste obrnili na pravi naslov, ker Vam odgovarjajo samo
"pripadniki" računovodskega ceha, ki se trudi obdržati cene svojih storitev na nekem nivoju.
V podjetju smno se pred letom srečali z storitvijo, kjer se povezujejo poslovni programi z računov.storitvami..vse v zvezi z optimizacijo stroškov.
Stvar smo preiskusili in jo uporabljamo in odlično deluje.
..in najvažnejše, kakšni so stroški...več kot 50% nižji...ker imam, pri sebi demoCD, ki omogoča izračun predvidenih stroškov, bi Vas računovodstvo stalo cca. 340€ mesečno, poleg tega pa še strošek poslovnega programa 50€ mesečno (1 delovno mesto, vsako naslednje pa 15€mesečno).

Če vas zanima poglejte www.easyklik.si ali pa Vam posredujem kontakt, pišite na slowenija@hotmail.com

Ema - 30.03.2007 - 14:32

To je pa zopet ena od "Maretovh" epp.
Kaj tista oseba, ki bo delala na tem "Zastonj" programu in njeno izobraževanje je tudi "zastonj".

Anita* - 30.03.2007 - 14:33

ja saj tisti ki bi delali za manj, a veš mare, tukaj nimajo časa pisat.

nimajo časa it na seminar, ene stvari premislit, niti se konzultirat... naredijo kar na hitro, na približno, saldakontov ne vodijo... in bilanca je vseeno oddana. ni problema, jaz ga ne vidim. hitrost in cenenost je njihova konkurenčna prednost. in kdor jo plačuje, že ve zakaj.

včasih so brivci ruvali zobe, pa so bli pacienti vseeno srečni.

in Mateja, če vam je preveč 600 evrov, potem na pamet uganem, kakšna je povprečna plača v vašem podjetju (izvzemši vašo), prepričana sem da ga najdete kandidata, ki vam bo poknjižil tiste vaše pildke za 300 evrov, če ne, se oglasite v najbližjem bifeju, kjer pri šanku sloni vsaj kakšen faliran podjetnik, ki ve, kje se da "dat čez" knjige za enga belga in enga črnga.

Neja - 30.03.2007 - 14:39

Ja, Mare, lepo ste to zapisali. Namesto 600 €, 390 €. Razlika je 210 €, kar ni mačji kašelj, če jo računaš na letnem nivoju.
Samo še nekaj mi povejte. Kje potem najdete budalo, ki vam vnaša podatke v poslovni program, ki se ga tako lahko poveže z računovodskimi storitvami, zastonj? Kajti če to osebo plačate, se nevarno približujete, oz bistveno presežete tistih prvih 600 €.

Gospe Mateji svetujem zaposlitev računovodkinje na sedežu firme napr. za 2h dnevno.

helena - 30.03.2007 - 14:45

Ja,ja .. eni so začeli s prvim aprilom že danes!

Neja - 30.03.2007 - 15:48

Nič prvi april! Kar zares.
Saj, kolk pa porabijo v tistem rač.servisu časa za obdelavo vseh dokumentov in izračun plač? Bore malo. saj itak papirje skenirajo, računovodski program in njegovo vzdrževaje je zastonj, računalnike zadanejo na lotu.
Mateja pa tako ali tako ne želi plačevati spremljanje zakonski sprememb, niti je ne zanima kvaliteta, pač pa cena. In potem je zaposlitev nekoga za 2 uri/dan zanjo idealna-ta oseba sicer ne bo vrhunska računovodkinja, bo pa poceni.
Samo tega še ne ve: mercedes stane več kot yugo z razlogom.

Študent - 30.03.2007 - 16:24

"Ja, Mare, lepo ste to zapisali. Namesto 600 €, 390 €. Razlika je 210 €, kar ni mačji kašelj, če jo računaš na letnem nivoju.
Samo še nekaj mi povejte. Kje potem najdete budalo, ki vam vnaša podatke v poslovni program, ki se ga tako lahko poveže z računovodskimi storitvami, zastonj? Kajti če to osebo plačate, se nevarno približujete, oz bistveno presežete tistih prvih 600 €.

Gospe Mateji svetujem zaposlitev računovodkinje na sedežu firme napr. za 2h dnevno."

prejete in izdane račune vnašamo sami, prav tako vse ostale dokumente...
..podatki se (že delno obdelani-KIR, DDV-O, KPR, kontirani-razen stroškov na PR,..) prensejo v računovodstvo, kjer se dokončno obdelajo ...mi prejmemo mesečna poročila...

...ne vemm kako razmišljate vi, ampak pri nas sistem deluje (oraganizacijsko in stroškovno)...
..nemuno in podcenjujoče se mi zdi, da bi moj računovodja vnašal moje račune še enkrat v svoje programe...da bi izgubljajl čas s prekladanjem papirjev iz pisarne do računovodje..pa nazaj...pa obvezni small talk ob obisku...mislim, da je vse to že všteto v ceno vaših storitev - vsaj moje stare izkušnje pravijo tako...

..zame so računovodstvo, poslovni programi, Intrastat, ekološki davek....samo zahteve sistema, ki jih bom redno izpolnjeval..prinašajo stroške, ki jih minimiram ob zahtevani stopnji kvalitete.....bistvo našega poslovanje pa je naš business case, ki skrbi da smo vsi siti..



..

Neja - 30.03.2007 - 16:38

ja, pa čas vas je že zdavnaj povozil. obstajao namreč skenerji, telefoni, maili, faxi in elektronsko bančništvo. svoje stranke vidim cca 2 do 3 x letno, razen tistih seveda, ki jim je stik z omenjeno komunikacijo tuj.

je pa nekaj res. če ti posel, za katerega si se registriral, ne laufa, imaš čas še za stvari, ki bi jih lahko zate hitreje in bolje opravljali tisti, ki to znajo.

meni namreč pisarne pleskajo pleskarji, jih ne sama, čeprav bi to pogojno znala, tudi strižem se ne sama, niti ne kupujem pisarniškega materiala v trgovinah, pač pa mi ga pripeljejo....itd. itd.

da se vam zdi pa ponižujoče, da vam računovodja vaše papirje "vnaša" v računalnik - na to pa žal nimam komentarja. delo računovodje žal ne poznate. me pa veseli, da s tem, ko "vnašate" sami, veliko prišparate. a le do prvega obiska davčnega inšpektorja!

Pa še nekaj me zanima: si tudi zobe popravljate sami?

Študent - 30.03.2007 - 17:02

Neja!

Bodite no resni...a se zavedate koliko časa traja skeniranje enega dokumenta??, koliko časa faksiranje...če ga hočeš imeti na mejlu..mora biti vnešen v sistem, a ne??

..dnevno izdamo 80 računov na MP, polega tega imamo še cca. 50 MP računov...a to naj bi delala računovodkinja - verjetno nisma iz istega kraljestva....

..vnos enega računa z recima tremi postavkami ne traja več kot 1 minuto, čeprav gre za novo stranko (ki jo program najde in vpiše v 10s), napake niso možne..ti računi so takoj v saladkontih, davčnih knjigah in skontirani (materijalno posl.!!)..
..ne me prepričevat, če stvari pri nas tečejo tako, kot si vi verjetno težko predstavlajte...

P.S. naša dejavnsot se smatra za tehnološko, ztato je tudi način razmišljanja in poslovanja takšen...korak naprej...

..sicer pa je tale forum izvrstna stvar,bravo avtorji!

Lisica - 30.03.2007 - 18:53

Tvoje tehnično razmišljanje ima samo eno napako. Začni izvajat, kar si napisal, v roki imej štoparico. Presenečen boš!
NATANČNO VEM, kakšno fakturo knjižim 40 sek, če sama poklofam novega partnerja, z DŠ seveda!
Za knjiženje skladno s SRS in še skeniranje takega dokumenta pa vzame več kot 1 minuto.
Zato mi ne prhajat s 390€!!!!! Poleg tega pa se zakonodaja menja k spodne gate. Verjemi, nimaš šanse za normo minute. Ja, če imaš računovodstvo tako organizirano, da klofarce klofajo že opremljene dokumente.

valat - 30.03.2007 - 17:17

Študent, če stvari res tako dovršeno tečejo, kot trdite, je to idealno.

Verjetno potem knjižite npr. tudi AČR in PČS, kredite (kratkoročne, dolgoročne), vsklajujete salda konte s svojimi kupci in dobavitelji, izdelujete razna poročila, ki si jih tisti, ki imajo to možnost (berite oblast) izmišljujejo (dvomim, da imate za vse odgovor v programu). Vaš program deluje brezhibno - ob upoštevanju, da je človek nezmotljiv. In če se zmotite - kdo popravlja napako - program?

Veliko je stvari (kar sem naštel, je le mikro delček vsega, kar računovodja dela). Vaša bilanca je verjetno izdelana tako, da pritisnete na gumb, program pa naredi, kar pač naredi. Vi ne potrebujete nobenega znanja ali izobraževanja.

Edina stvar, v kateri se z vami strinjam je, da je nesmiselno podvajati razne operacije in evidence, ki so za vodenje poslovanja potrebne.

PS se pa z vami strinjam, da računovodstvo ne more spremljati maloprodaje tekoče, naknadno vnašanje vseh postavk je pa strašno delo. Zato je možno tekoče in sprotno spremljanje samo na tak način, kot ga opisujete vi.

Naprej je pa možnosti več: lahko se podatki prenašajo v povezan sistem ali pa se v računovodstvu vknjižijo povzetki na osnovi vaših dokumentov.

Vse je odvisno od opremljenosti in možnosti - ne pozabite pa nujnega sprotnega strokovnega izobraževanja. Prepričan sem, da ga tudi vi za svoje delo potrebujete prav tako kot mi, ki delamo v računovodstvih.

Lep pozdrav!

kaja - 31.03.2007 - 09:57

za 600 eur se še vstala ne bi......

Lisica - 30.03.2007 - 17:24

9 zaposlenih, 18 kreditov, mesečno 4 bolniške, od tega 3 refundacije, poslovna plačilna kartica ali pa dve, brez ustreznega kritja. Koliko imate osebnih avtomobilov, ali so vodene ustrezne evidence, ali imate urejeno blagajniško poslovanje, materialni stroški, potni stroški, po možnosti še intrastat. Po možnosti še kakšna povezana firma,...
Res ne grem gledat računovodske tarife, imam pa občutek, da je cena ugodna. Če bi se držali računovodske tarife, bi vam pri nas zaračunali najmanj dvakrat toliko.

servis - 31.03.2007 - 13:02

mateja :
-------------------------------
Zanima me koliko bi zaračunali za računovodske storitve na podlagi naslednjih mesečnih podatkov: prejetih računov 130, izdanih 60, 9 zaposlenih delavcev. Nam je preveč 600 eur, kolikor nam računajo zdaj.
Lp

----------------

Čeprav niste povedali skoraj nič uporabnega ocenjujem, da načelno obstaja možnost za nižjo ceno. Če so lahko izpolnjeni določeni pogoji, seveda.
Kontaktirajte me na racunovodje@gmail.com . Poslal vam bom vprašalnik, ali vas bom poklical, kakor želite.



Silvo - 31.03.2007 - 16:26

mateja,
če ste s servisom zadovoljni, nikar ne išite drugega.Cena je kar vredu.

Miha - 31.03.2007 - 17:45

Jaz bi delal za 500 eurov samo vsako plačilno listo bi računal posebej, pa ddv posebej, pa raznorazna poročila posebej....

imate ugodno ceno kolker jaz vidim Silvo :
-------------------------------
mateja,
če ste s servisom zadovoljni, nikar ne išite drugega.Cena je kar vredu.

kača - 01.04.2007 - 15:43

Računalničarji računajo 150 eur na ura za serviserja. Pa se noben ne pogaj z njimi. Avotmehaniki računajo 25 eur za manj zahtevna dela, pa se noben ne pogaj. Ko greste v trgovino, se ne pogajate. Ko greste k frizerju,se ne pogajate. Ko greste k odvetniku se ne pogajate. Ko greste k zobarju, se ne pogajate. Pri računovodstvu, bi se pa vsi cenkali, kot da smo v Turčiji na tržnici, kjer so užaljeni če se ne pogajaš.

AH - 01.04.2007 - 21:14

kača : Bravo, čestitam, tudi jaz sem že dolgo takega mnenja, samo kaj mi pomaga , ko pa sem na račun tega lani izgubila 2 stranki.
-------------------------------
Računalničarji računajo 150 eur na ura za serviserja. Pa se noben ne pogaj z njimi. Avotmehaniki računajo 25 eur za manj zahtevna dela, pa se noben ne pogaj. Ko greste v trgovino, se ne pogajate. Ko greste k frizerju,se ne pogajate. Ko greste k odvetniku se ne pogajate. Ko greste k zobarju, se ne pogajate. Pri računovodstvu, bi se pa vsi cenkali, kot da smo v Turčiji na tržnici, kjer so užaljeni če se ne pogajaš.

valat - 02.04.2007 - 19:43

Ne morem si pomagati - me peče. Tvoje mnjenje in podcenjevanje našega poklica in znanja. Kača je lepo povedal (a). Zakaj za vraga smo vedno mi tisti, ki moremo dokazovati svoj prav?

Podjetnik je nekje slišal (za šankom, od prijatelja, od znanca, ki ima znanca...), da se nekaj da narediti tako in tako.

Mi pa moramo (ali pa ne - se sprašujem, kdo je bedak) dokazovati, kaj je prav, na osnovi katerega predpisa... Davčnega svetovalca (pa imamo kar nekaj dobrih v naši mali državici) pa ne bi plačal!

Draga Mateja!

Lepo ali pa grdo: imaš, kar plačaš (si zaslužiš), in če ti servis za navedeno ceno nudi vse, kar ti potrebiješ in hkrati servisira (beri: zadovoljuje) zakonske potrebe po podatkih, si oblizni prste, računovodjo pa povabi na kosilo. Verjemi; zaslužil si je še več kot to.

Lep pozdrav!

PS Nismo dragi pa tudi poceni ne; za navedeno ceno (za delo, ki je potrebno po tvojih podatkih) pa ne bi delali!