krpan in druščina postani član

Naslov teme: IZ APP V BANKO-KDAJ?

2518  27.08.2001 - 11:51h / Ostalo / Avtor: miška / 76 / 20

NISMO ŠE ODPRLI TRAN.RAČUNA PRI POSLOVNI BANKI. KDAJ PRENEHA DELOVATI APP IN BOMO MORALI NA BANKO?
NEKJE SEM SLIŠALA, DA NAJ TO BILO SREDI LETA 2002.

LP

STRUPEK - 27.08.2001 - 14:23

Rok so že vsaj 5 x prestavili. Navijam še za eno petkratno ponovitev. Živel APP, živela ažurna plačila, živel jaz, da bi to dočakal.

škrat - 27.08.2001 - 14:39

Glede na počasnost prehodov na banko so se odločili prenose pospešiti z zapiranjem APP v manjših krajih. iz lastnih izkušenj lahko povem samo to, da je bilo funkcioniranje APP bistveno manj problematično, kot danes ko smo bili "prisiljeni" izvesti prehod na banke - več bank, ki imajo vsaka svoje specifike.

STARI POŠTAR - 27.08.2001 - 14:50

Bi navedli banko, s katero niste zadovoljni?

škrat - 27.08.2001 - 15:48

Nismo zadovoljni s sistemom, ki ga prinaša več računov pri bankah, ki imajo vsaka svoj programski produkt in obsegom dela, ki ga takšno poslovanje prinaša s sabo.

magic - 27.08.2001 - 20:38

Pa ne samo to, kako se zakomplicira šele pri izvršbi na žiro račun, če ima družba več transakcijskih računov!!!
ZAPOREDJE NI NIKJER DOLOČENO!
Lahko se zgodi, da vam vnovčijo dolgovani znesek z več transakcijskih računov hkrati!

naivna - 28.08.2001 - 10:24

In zakaj ne poravnavate obveznosti sproti, da ne bo izvršbe?

knedl - 28.08.2001 - 08:14

Oh, božji ljudje kako ste slabo obveščeni ! Sploh ne vem, zakaj si delate takšne probleme tam, kjer jih ni. Zagotovo pa se sedaj na začetku poslovanja v bankah pojavljajo manjše napake, ampak ali mislite, da jih na začetku poslovanja oz. delovanja na APP-ju ni bilo. Seveda so bile in tako je tudi vsepovsod. Kar se pa tiče poslovanja preko transakcijskih računov na banki, je povsem enak kot na APP-ju in ni razlik, ne glede na to ali ima komitent banke en TRR ali jih ime več. Pa lep pozdrav in malo manj nastrojenosti proti bankam, saj tega posla niso želele banke, temveč država.

čuk - 28.08.2001 - 09:28

In iste uradnice, oh kako so zoprne, ko so dobile del.mesto in jih
ni več strah kam bodo šle. Prava pot bi bila cesta. No, nekaterim.

knedl - 29.08.2001 - 08:41

Žal, ampak jaz nisem iz APP-ja, tako, da upam, da zame vaša izjava ne velja !?

knedl - 29.08.2001 - 08:45

Žal, ampak jaz nisem iz APP-ja, tako, da upam, da zame vaša izjava ne velja !?

jan - 29.08.2001 - 11:14

O, madonca. So tečne tele uradnice, ane? Nisem ena izmed njih, pa se mi zdi, da so tudi stranke včasih nemogoče!!!! Pa še malo o spolih-da ne bodo smo ženske tečne. pri moških tečnob ponavadi ni. ponavadi zato, ker k njim v vrsto raje ne greš-bi bila lahko celo dopoldne pred okencem, pa nič opravIla.
UF, saj bo boljš

DIREKTOR - 28.08.2001 - 12:16

Bistvena pomanjklivost vseh (večine) bank v primerjavi z APP je, da promet, vpogled,.. ne poteka preko interneta, da v slučaju "težav" ne sprejemajo disket namesto virmanov, da so vpeljali svoj šiferni sistem na virmanih, ki ni enoten in ni objavlen v UR,.....

knedl - 29.08.2001 - 08:44

Dragi direktor ! Oh, kako ste nepoučen. Vse to kar ste zapisali v banki deluje. Na razpolago imate dva programa za eletronsko poslovanje, virmane lahko prinesete na disketi (celo stroški so nižji), vpogled v stanje je možen (seveda če poslujete elektronsko).Če imate še kakšno vprašanje ali pomislek, se kar oglasite, rade volje vam bom stvari malo obrazložila in vas o tej stvari poučula.

DIREKTOR - 29.08.2001 - 09:32

Najprej se morava dogovoriti o kateri banki se pogovarjava.
Elektronsko poslovanje še ne pomeni poslovanje preko interneta.
Po zagotovilih dobavitelja programske opreme Proklik nihče ne uporablja internet dostopa, ampak klicni (modemski) dostop.
Prosvetlite me.

D. - 28.08.2001 - 12:44

Ta posel so si prav gotovo zelo zelo želele banke zaradi zaslužkov, ki si jih pri tem obetajo (počakajte, da APP dokončno zakopljejo, da si vsaka od bank pobere svoj del podjetij, pa boste videli kako veselo bodo provizije poskočile), država pa jim je ob pritisku bančnega lobija veselo asistirala (je pa res, da APP ni v skladu z predpisi EU, kamor se vztrajno rinemo...).

Da je bia APP v plačilnem prometu svetlobna leta pred bankami (oziroma skrpucali njihovih kooperantov - ekran - ), pa že itak vrabci čivkajo.

lp d.

knedl - 29.08.2001 - 08:49

Ni pa vam poznano, da je cel čas za APP-jem stala banka. Le kdo vam je obrestoval vaša avista sredstva - mislite, da APP !? Žal, ampak to je bila banka, od nje ste dobivali izpiske obresti. APP brez banke žal ni mogel nikoli poslovati, zato se je potem država odločila, da je plačilni promet čisti bančni posel.

STRUPEK - 28.08.2001 - 12:46

In ti, knedl, si izgleda po župi priplaval, ko takšne trosiš. APP je ena redkih institucij socializma, za katerimi so se spogledovale in primerjale tudi tuje ugledne banke. Takšnega lobiranja kot pri ukinitvi APP je bilo pri malokaterem zakonu. Da pa so nekatere delavke APP trde in nevzgojene, pa je rezultat vodstva na APP. Jaz bi take po hitrem postopku v strelsko vrsto. Na ZZZ seveda.

knedl - 29.08.2001 - 08:55

Žal moram povedat, da nisem priplavala po nobeni župi. Temveč sem malo bolj elastična in vetrjetno dosti bolj sprejemljiva za novitete, kar je pa zame zelo dobro. In če želiš, da si nenehno v stiku s stvarmi, ki ti vsekakor koristijo (meni in mojemu delovnemu mestu), malo širše gledaš ogrog sebe in ne samo v eno smer. Le vzamite si v roke kakšno tujo literaturo o plačilnem prometu, pa vam bo marsikaj bolj jasno in verjetno razumljivo. Sicer pa v današnjem času obstaja že pri nas na to temo kar nekaj literature. Eno izmed njih je celo napisala bivša direktorica APP-ja , ga. Logar. Ljudje, ki so usmerjeni enostransko in ki niso pripravljeni sprejemati novih odločitev in novih izzivov, lahko pripeljejo podjetje v krizo, ali pa celo v propad. Žal, življenje je eno samo učenje in prilagajanje. Žal se temu nekatere osebe izogibajo ! Pa brez zamere!

DIREKTOR - 29.08.2001 - 09:39

Novitete da, a priznajte, da so VSE banke popolnoma nepripravljene pričakale začetek prehoda.
Vse programe, ki so jih naročili pri dobaviteljih so pripravljali (naročali) le za svoje potrebe, za uporabnike pa skoraj nič.

STRUPEK - 29.08.2001 - 09:40

Knedl, ti izgleda nisi po župi priplaval, temveč si se v župi vtopil. V kolikor bi bili in, bi vedel, da so celo švicarji prišli gledat in se čudit ažurnosti in hitrosti naše APP. Sem za konkurenco in sem vedno v toku dogajanja, vendar dokler bo trajalo plačilo iz druge banke na mojo banko več kot 2 uri, kot sedaj traja vidno zaznanje priliva preko APP od druge pravne osebe pri APP, bom še vedno zastarel in se mi bo kolcalo po starih plačilnih časih. Strupeno res, z zamero zaradi tolčenja knedlovskih neumnosti.