krpan in druščina postani član

Naslov teme: No, zdaj pa moram še jaz "usekat" po državi

2942  16.03.2007 - 14:23h / Ostalo / Avtor: MARTIN KRPAN / 101 / 29

V svetu "kapitalizma", zasebnega lastništva in demokracije je komaj mogoče verjeti, da si na DURS-u privoščijo nadgradnjo programa (ja, saj že veste, Silvester itd.) v času delovnika, zato dostop ni mogoč.
Za vzor bi si lahko vzeli banke, ki delajo razne upgrade ponoči.
Komentar brez komentarja.

13 - 16.03.2007 - 14:27

bomo pa oddali 3.4.07- bi se morali zmenit da vsi zavezanci, pol bi imeli
kaj za povedat!!

heka - 16.03.2007 - 14:28

ja eni si lahko privoščijo utopija pa je 3.4.07 ker po mojem edavki verjetno 2.4.07 ob 00.01 ne bodo več sprejemali
lep vikend

Paula - 16.03.2007 - 14:29

Očitno je nekdo pameten(upam, da ne Ivo) predvidel, da v petek po 13h pa res nihče več ne bo delal bilanc!? Saj je časa še na pretek!

Norooooooooo!

Lisica - 16.03.2007 - 16:00

Očitno sodijo po sebi, glede delovnega časa, namreč.

Lisica - 16.03.2007 - 16:08

Alikacija še vendo ne dela, upam da nam jutri ne bo polovico stvari razulo. Sej niso resni...., bom preiskusila excele na racunovodja.com

sonček - 16.03.2007 - 16:34

Na edavkih piše, da ne bo delala do 10 zvečer. Zato domov, malo pogledat otoke, skuhat,pospravit... Jutri pa polni novega elana zopet v boj. Lisica :
-------------------------------
Alikacija še vendo ne dela, upam da nam jutri ne bo polovico stvari razulo. Sej niso resni...., bom preiskusila excele na racunovodja.com

AH - 16.03.2007 - 17:37

Jaz sem že enkrat povedala, da ne jeb... Silvestra in delam lepo v Excellovih tabelah - z vsemi izpisi prilog in pošiljam po pošti priporočeno.Ne pustim, da se na meni kdo uči.

Čez vikedend bom naredila še zadnja dva obračuna.
Adijo.

Ivan Simič - 16.03.2007 - 17:46

Pozdravljeni!

Silvester že dela.

Lep pozdrav,

Ivan Simič

P.S. Ta teden tudi nekaj časa ni bil mogoč dostop do spletne strani davkoplačevalci.com, pa sem to spreje z razumevanjem.

sa - 16.03.2007 - 18:06

kdaj pa ni bil možen dostop do davkoplačevalcev? jaz kar dosti "visim" na njem, pa nisem tega opazila!

poleg tega, bi komentirala le sledeče: s tem, ko sami vnašamo podatke v aplikacijo DURSa, bomo razbremenili delavce DURSA upam!). poleg tega gre program in programerji dursa iz našega žepa; moram pa pohvaliti ajpesove aplikacije, ki vedno špilajo sto na uro in ni nobenih problemov z njimi; res je, da moramo plačati nekaj eurov za to, samo je pa ajpesova aplikacija bistveno bolj prijazna do uporabnikov in ni tako komplicirana s samimi vnosi in pregledi ter prenosi - mislim, da bi lahko imeli njih za vzgled! to kako ste zakomplicirali vnos in prenos podatkov za dohodnino, da ne govorim o teh vaših silvestrih ipd. - program mora biti enostaven brez kakšnega groznega znanja programske opreme in tudi navodila temu primerna!

Matjaž K - 16.03.2007 - 20:03

Tudi ajpes ni ravno biser (s tem mislim na "odsotnost" avtomatičnega seštevanja zneskov v tistih AOP-jih, v katere se vpisujejo seštevki podatkov iz AOP-jev nižjih ravni).

lp

Lisica - 17.03.2007 - 09:08

Kakšen komentar?! Mah, brez komentarja. Drugič delajte ponoči, tako kot je to običajna praksa pri vzdrževanju sistemov. Davkoplačevalci.com pa naj vam bodo za zgled! Že od prvega dne, kar obstaja ta spletni portal, so bile vse nadgradje za uporabnike narejene neboleče.

- 17.03.2007 - 10:21

Nisem opazil, da forum ni bil dostopen. Pa tudi če ni bil, zaradi tega ne bom oddal nobenih poročil prepozno (portal me pri tem ne ovira, pa še financiram ga ne!), ovira me pa nesposobnost programerjev (izvajalcev za DURS, da ne bo pomote). Zaradi nepravočasnosti sem lahko kaznovan jaz in ne oni!

Lep pozdrav!

- 17.03.2007 - 18:51

Ne spomnim se, da bi AJPES kdaj odklopil programe za pol dneva zaradi "nadgradnje"...

- 17.03.2007 - 18:57

a je ajpes kdaj naložil na svoj strežnik čez miljon dohodninskih napovedi?

- 17.03.2007 - 21:16

Kaksne veze ima to s trajanjem nadgradnje?

Poleg tega je to popolnoma irelevantna pripomba, ker vsi vemo, da imajo eDavki zaradi zahteve po certifikatih se vedno manj uporabnikov, kot jih ima AJPES, kjer se place, SFR in letna porocila oddajajo elektronsko.

MARTIN KRPAN - 17.03.2007 - 19:02

Hotel sem le poudariti, da je zelo (zelo - poudarjeno) neposlovno in nepošteno, da se takšne nadgradnje delajo sredi belega dne. Z mojega zornega kota je to nepojmljivo in kažejo podcenjujoč odnos države do tistih, ki plačujemo davke. Verjamem in upam, da bo "nov programer" imel v pogodbi zapisano, da se takšne nadgradnje delajo le in izključno ponoči.
Ni dvoma, da odkar "si gor", je mnogo stvari krenilo na bolje. Zato tudi pričakujem, da se takšne stvari v bodoče ne bodo več dogajale.
P.S. Vem, da si "utrujen" od medijskega bombardiranja in podtikanja polen. Pa vendar, primerjava (ne)delovanja tega komercialnega spletnega foruma in "Silvestra" ti ni bila ravno najbolj "posrečena". Glede na moj prvi stavek pod "p.s." sem jo vseeno sprejel z razumevanje.
Dosti uspeha še naprej.

sonček - 16.03.2007 - 18:32

In kaj je zdaj na aplikacijah spremnjeno?

- 16.03.2007 - 18:51

silvestrski poljub je sedaj dobil povsem nov aspekt, zame.

sa - 16.03.2007 - 18:52

kot vidim je še vedno ista verzija programa; torej še vedno ni možno printati prilog al kaj? sem tudi naredila prenos podatkov sicer na disketo, ker nimam pooblastila za preko edavkov,vendar kljub temu še ne morem printati; nisem pa neki "heker", da bom to delala

Darja - 17.03.2007 - 10:24

Kaj pa malo strpnosti, ljudje? Nič slabega ne vidim v tem, da se Durs posodablja, res pa je, da je zalogaj kar velik, zato prihaja do napak. Samo spominte se Ajpesa na začetku! In tistih par fičnikov, kot je zapisal nekdo, ki jih dajemu Ajpesu, zame NI par fičnikov. Najprej jim sama vnesem, potem pa še plačam. Obveznost oddaje in obveznost plačila za oddajo !!!!?????
Zame so e-davki zakon, saj mi olajšajo papirologijo. Verjamem, da bo že naslednje leto bistveno boljše.
Da pa eni izredno radi (samo) pljuvate, je pa dejstvo. Letošnja oddaja dohodnine še nikoli ni bila lažja. Durs nas je vse pravočasno opozoril, da program ne bo sprejemal napačnih davčnih, napačnih imen in priimkov in imeli smo čas pripraviti se na to. Če se kdo ni...

Bina - 17.03.2007 - 10:31

G. Simič

Priznam, da je zelo prijeten občutek ko se nekdo iz "vrha" spusti med nas "povprečne" smrtnike-davkoplačevalce in ga zanimajo naše tegobe.

Nikakor pa ne morem mimo tega, da se stran davkoplačevalcev primerja z programom Silvester. Konec koncev je slednji le program, ki je zelo pomemben pri izdelavi davčnega obračuna. Le ta pa mora biti narejen pravilno, če ne želimo plačati milijonskih kazni, ki jih je naš "vrh" z velikim veseljem postavil. Ko sem snela iz interneta tega nepreglednega, neučinkovitega, časovno potratnega, skratka nemogočega Silvestra, me je na koncu še kap, da se ne da printati prilog. Ne vem od kod ideja, da lahko izdelujemo davčne obračune brez printanja vseh dokumentov. Drugega razloga ne vidim kot tega, da je v davčni interes, da naredimo čim več napak in posledično plačamo čim višje kazni.
Po dveh dneh, ko sem naštela vse kletvice tega sveta, sem ugotovila, da ima moj programer VELIKO boljši program kot je ta Silvester. Sedaj imam davčne obračune narejene hitro in bolj pregledno. Pa še vse lahko SPRINTAM in to ne le en teden pred oddajo obrazcev. RAzlog: konkurirajo na trgu, niso monopolisti in predvsem NISO javna uprava.
Med nami "fizikalci" že krožijo ankete na temo Silvester.

Hitim delati vse te davčne obračune. So pa letos vsaj hitro narejeni ko nam ni več treba ugotavljati katere olajšave lahko upoštevamo. :))


Lep dan želim.

- 17.03.2007 - 10:47

Če bi jim bilo v interes, da je v obračunih čim več napak in zaradi njih plačujete miljonske kazni, ne bi bilo vgrajenih v program toliko kotrol med podatki, kot jih je sedaj v programu Silvester. Pa saj ne na vsako napako ali pomnjklivost opozori - če jo le lahko iz ostalih podatkov ugotovi.

Printanje, potrebno za oddajo z disketo, je bilo narejeno že v prvi verziji programa. Printanje prilog je pa napovedano, da bo 19.3. Saj ni treba da takoj po oddaji brišete podatke z diska - ne vidim kakšen problem je počakati in nato izpisati za svojo evidenco.

Poglejte, kdaj so izšli obrazci v urandem listu - in kdaj je bil program zunaj. In vprašajte svojega programerja, koliko časa je potrebnega za idelavo tako velikega programa; s toliko vnosi in toliko kontrolami med podatki!!! Objava pa verjetno ni bila pozna zato, ker bi bile prej že 3 mesece znane vse podrobnosti na obračunu in bi samo čakali, da "pride na vrsto" za tiskanje v Uradnem listu.

A je res treba biti za vsako stvar tako negativen, skritizirat vse kar vam pride pod roke in popljuvat vse ostale???

valat - 17.03.2007 - 12:52

Eh, vi ste pa zagotovo od DURSA ali pa avtor (ali soavtor) programa Silvester.

Če je že takšen problem pravočasno narediti kakovosten program, pa povejte, kako to, da kvalitetni (in tudi pravočasno narejeni) programi obstajajo?

Se strinjam, da ni lahko, ampak se da pravočasno narediti - to je (tudi) letos dokazalo kar nekaj programerje!

Lep pozdrav!

Bina - 17.03.2007 - 20:29

Bravo Valat!

Moj programer je imel program že v začetku februarju. Priznam tudi ima napake, ampak jih sproti in hitro odpravlja in predvsem NISO ključne,ki bi pomembno vplivale na moje delo.
Ti ki pa si del Silvestra in brez naziva pa samo tole. Printanje 11 dni pred oddajo obrazcev se ti zdi logično ?!?!!! Jaz moram oddati 20 davčnih obračunov !!! Nekatere zaključne račune sem imela narejene že v začetku februarja, zdaj pa bi morala čakati na veleumni DURS, da izda naročilo znamenitemu Silvestru, da pripravi tudi printanje prilog ??? Enostavno se mi adrenalin dvigne ko samo pomislim nanje. Durs bi se lahko zgledoval po Ajpesu: program je dober, NE sesuva se jim kar naprej, vnos podatkov je enostaven, varen in hiter in pregleden. Uslužbenci pa so na telefon vedno dosegljivi, so zelo prijazni in pomagajo pri obrazcih, ne držijo se zviška kot polbogovi. zato BRAVO AJPES in DURS bi se lahko zgledoval po njih.

Brezimni, vem da je veliko dela in truda potrebno za program, ampak mi smo računovodje !!! se kdaj vprašaš koliko dela in truda imamo mi, da sploh lahko sproti ulovimo vse zakonske spremembe. Komaj jo ujamem, pa že prileti nov pravilnik in novo pojasnilo, pa mi spet ni več jasno kako naj pravilno delam.
Naša država NI VEČ NORMALNA. Zmešalo se ji tako kot meni zdaj, ko v soboto ponoči delam bilance in kolnem, da v zadnjih petih letih spet spreminjam konte, SRS, olajšave,.... Pa še vso pravico imam noreti. ŠE SLADOLED V POLETNI VROČINI SE NE STOPI TAKO HITRO KOT SE SPREMINJAJO NAŠI ZAKONI. KAJ BOMO ČEZ ENO LETO SPET SPREMINJALI CELOTNO DAVČNO ZAKONODAJO, KO BO SPET NEKI NOV MINISTER MIHIVETRIČ.

Uh, grem na sladoled.

- 17.03.2007 - 21:25

Dejstva so dejstva:

- program je glomazen glede na to kako malo dela (2 x 30 MB ???),
- program je počasen,
- uporaba je nerodna

Res je, da ima vaš program logične kontrole. Ampak imajo jih tudi drugi. Moj jih ima celo več, ker se vanj vnaša istočasno za DURS in AJPES in mi tako dela navzkrižne kontrole z bilancami, pa še podatke mi potegne direktno iz glavne knjige.

Martina - 17.03.2007 - 22:27

Pa zakaj se vsi toliko razburjate, če so vaši programi boljši? Saj vas nihče ne sili uporabljati dursovega programa

valat - 18.03.2007 - 00:51

Martina, dajte prošnjo na DURS (za službo za povezavo s programerji), pripnite jim na vlogo svoje mnenje iz tega foruma in zagotovo boste sprejeti!

Naj vam bo lepo - nam žal ne bo!

Martina - 18.03.2007 - 08:17

Zdaj mi je pa še manj jasno ... kaj ma moja pripomba z iskanjem službe?

Ali mi lahko kot eni navadni davkoplačevalki dohodnine, ki ne pozna vaših programov in ki se ji komaj sanja, kaj je to konto, razloži, zakaj se ob izbiri med dvema programoma, enim odličnim in enim zanič, sploh ukvarjate s tistim zanič in iščete napake v njem?

Če imam jaz na izbiro dva programa, bom uporabljala tistega ki mi je všeč, na drugega pa pozabila. Ne maram internet explorerja - in zato pač uporabljam Firefox. In ker mi edavki niso simpatični, bom oddala dohodnino na papirju. Škoda mi je izgubljat čas, da bi se ukvarjala z nečim, kar ne rabim in kar mi ni všeč - in potem še naokol pisat kritike.

Razen če bi bila kritik, ki je za to plačan.....


Tako; zdaj se pa poslavljam od tule. Ime davkoplačevalci je zavajajoče - tule ni nič za nas navadne davkoplačevalce, saj so sami računodovodski problemi gor. Ker kot sem rekla: če mi nekaj ni všeč ali ne rabim, se s tem ne ukvarjam.

lili - 18.03.2007 - 20:26

ga. Martina, očitno ste dregnili v vam nepoznano področje. Računovodje pričakujemo od DURS-a kvalitetne programe. In ker to NISO, si jih nekateri pač kupimo drugje. Razlika je torej v denarju- če si hočem "prišparat" živce s DURSOVIM programom, odštejem nekaj denarja za drug program, ki mi olajša delo. In če hoče DURS pospešiti elektronsko poslovanje, naj pravočasno izdela kvalitetno in brezhibno podporo uporabnikom.