krpan in druščina postani član

Naslov teme: sotrpini-kako zdržite-kako se prehranjujete

2761  13.03.2007 - 08:31h / Ostalo / Avtor: janja / 59 / 15

pozdrav vsem sotrpinom
prosim za mnenje-kako zdržite ta tempo, jest mam že glavo kot sod, oči me strašno bolijo od vsega tega buljenja v ekran, pijem kavo 3 x na dan-večkrat ne smem, ker se potem tresem, jem banana,lešnike, suho sadje, sem pa tja kake vitamine, ampak men se zdi, da se bom lih kar sesula.Čist sem izstrošena pa se je mesec komaj začel.jasn mi je, da takih vitaminov tud v lekarni ni za dobit-vsaj pravijo tako....
prosim za kak napotek-ali čudežni recept, če ga imajo za odpravljanje pijanskega mačka, ni vrag, da ni kakšen tudi za nas računovodje-
Če ne bom zbolela, doživela živčni zlom, ali če me ne bo kaka stranka povozila, ke sem ji "naračunala" previsok dobiček bom zdržala-ampak ne brez čudežnega napitka-kaj je to za vas-ma kdo kak recept.željno pričakujem vaše nasvete, čeprav vem, da tole ni brezplačna zdravniška svetovalnica, je pa ta forum zame vse to in še veliko več, ker sem zasledila že veliko uporabnih nasvetov, navodil, mnenj in veliko lepih in spodbudnih besed, ko sem bila v hudi stiski-se pravi stresu..., lp

p.š. - 13.03.2007 - 08:45

Meni pomagajo vitamini Supradyn - obranili so me pred ta hudimi virozami ( vsebujejo kar udarno mešanico vitaminov in mineralov ) + obvezni pripomoček : persen + če je le možno, kakšne 1/2 ure na dan preživeti v naravi ( pomaga zbistriti glavo ).

Zdržite še malo, saj bo kmalu vse za nami ! ( potem pa pridejo na vrsto samo še 3-mesečni DDV-ji... )

lp

5ra - 13.03.2007 - 08:48

ne boš verjela... tudi če greš za eno uro v gozd na trim (ker imaš superge v pisarni, tako kot jst skrite v nekem ta spodnjem predalu) se svet ne bo podrl in bilance bodo vse nareje pravilno in pravočasno.

Večkrat sem že prišla do spoznanja, da največ energije izgubiš s tem, ko se obremenjuješ z nepomembnimi rečmi. Takrat ko delaš, delaj zbrano in "focus" jst temu rečem .. pol pa se sprosti in gibanje je najboljše. V času zbranega dela bo narejeno 3krat več kot sicer.

Pa izklopi mobitel, da te stranke ne bodo morile kr naprej - samo tiste, ki res nujno nekaj rabijo, bodo poklicale na stacionarca - je moja izkušnja.

Alenka - 13.03.2007 - 08:56

Jaz sem pa že vsega hudega navajena, ne vem če me lahko še kakšna stvar spravi iz tira. Če pa sem že v krizi si pa rečem :" še vedno sem naredila vse v roku, pa bom tudi letos, ni hudič"
Da vam še to zaupam : imam pa 35 let in 4 mesece delovne dobe in VSE v računovodstvu.
Če bo BOG dal, grem v penzijo aprila l.2009.
Se pa pri vsakem ZR zredim okrog 2 kili, potem jih pa kurim do naslednjega ZR.
Veliko energije še naprej !


kraca - 13.03.2007 - 09:07

Za vspodbudo, jaz delam že 40. leto v računovodstvu in me še zmeraj zvija.
Ampak tudi to bo minilo. Ne vem, sicer kako se bom rešila tega "sranja".
Mislim na vrt, ki ga bo treba kmalu obdelati in rožice, ki bodo tam zrasle.
Upam, da ne bom zamudila in bo še čas za take reči.
Kar pogumno. Seveda kaka urca na zraku bo gotovo koristila.
LP

mark - 13.03.2007 - 09:16

Sej lahko mal manj delate - življenje je kratko:)

Jože - 13.03.2007 - 09:19

Ne mislite samo na delo, temveč tudi na svoje zdravje.Delo je potrebno ustrezno organizirati.

mojca - 13.03.2007 - 10:00

ko si najbolj na dnu, vse skupaj pusti in pojdi na dolg sprehod v naravo...po 1 uri se boš vrnila prerojena in boš lahko delala še celo noč..s sabo imej 2 litra vode in jih popij..

zvečer pa obvezno eno dozo adrenalinskega s...

Matjaž K - 13.03.2007 - 10:14

Prehrana, kaj je to prehrana?

Sabina - 14.03.2007 - 07:40

Ja računovodje, sploh v računovodskih servisih, ne jejo. Takšne so moje izkušnje po devetih letih dela v RS. Pa to ne velja le za čas zaključnih ampak čez celo leto. Tistih pol ure ki so kao zakonsko predpisani se v večuna RS ne znajo zorganizirat pa čeprav bi vidli da bi naredili več pa bi bili konec dvena dosti bolj spočiti.
Predlagam da se vsak dan peš odpravite do bližne, pa ne preblizu, restavracije nekaj pojeste in peš do pisarne. Nej bo vsaj ena ura za prehranjevanje in razmiganje. Zvečer pa ali ura telovadbe ali pa še bolje kot je predlagala Mojca dozo dobrega s....

mojca - 14.03.2007 - 07:49

čeprav že malo v letih, včasih za nekaj ur te dvige rebull. Se ne šalim, preverjeno.

mE - 14.03.2007 - 08:16

Res, pri nas tudi "ne jemo", ni pol ure za malico,
nekako ni "zaželjeno" zapuščati firme.
Tako da se malica in pofleka dokumente kar za mizo.

Delam ko žival,
plačan sem ko črnc,
za plačane nadure pa si lahko pod nosom ali kje drugje obrišem.



p.š. - 14.03.2007 - 09:12

Vsi delamo kot živali, plačani smo ??? , ampak za nadure pa le poskrbite, da vam ne bodo neplačane obvisele v zraku - tako pa že ne gre !

lp

mE - 14.03.2007 - 09:14

Nočejo nadrejeni nič slišat o tem...

Lisica - 14.03.2007 - 10:57

Vse je stvar organizacije. Lani sem skoraj pregorela. Fizično in psihično sem bila na dnu, dobesedno. Basala sem se s kemijo, da sem se svetla ponoč. Otroka nisem videla tri mesece,... Rekla sem si, NIKDAR VEČ!!!
Čarobna formula je v tem, da je delo do potankosti zorganizirano, jem načrtno, tudi posladkam se načrtno, sadje, zelenjava redno, telovadba redno, ČAS IMAM ZASE IN ZA DRUŽINO (sicer ne na pretek, ampak počnemo stvari skupaj). Padalce ne sprejemam, moji pogodbeni so na prvem mestu.
Stranke sem prosila, da me obveščajo elektronsko, jaz tudi njih vse pisno. Moje zlate punce dobijo plačane vse nadure 1,3 bruta. Tudi one morajo telovadit in jest.
Napak ni, odpravljam lanske, Silvester je zakon, letne izpise delamo sproti, tudi revizijo imam v eni firmi, v drugi se pripravljamo na dačvno. Cilj za drugo leto je, da nimamo nadur in da zadnjo bilanco oddamo 20.3.
Ena zadovoljna računovodkinja z zadovoljnimi strankami, držim fige, da bo tako do 2.4.
Da se, punce, ampak z vojaško disciplino med letom.

sonček - 14.03.2007 - 11:47

Vsa čast Lisica, bom posredovala tvoj prispevek naši nadebudni šefinji, ki se že 12 let odkar sem v firmi nikakor ne zmore ali noče zorganizirat.
Nadure so že plačane, vendar veliko premalo, sonca jaz nisem videla od decembra, kar se pozna na zdravju, da o prehrani ne govorim. Lahko si prinesemo s sabo. imamo malo kuhinjo z mikrovalovko, v kateri grejemo prej pripravljene obroke. Miru pa ni med malico.
In ker je plača nizka, se posvečam popoldne še svoji popoldanski dejavnosti in tako po že opravljenih 11h urah v službi, sedim še doma pozno v noč...
Res nam ni lahko, motivacije ni nobene, trg je prenasičen, konkurenca huda. Vendar to smo si izbrali...
Veliko pa pomaga malo pajamrati sotrpinom, ne pa da samo brundamo sami sebi v brado, ker bog ne daj spregovoriti na glas, je takoj ogenj v strehi in potem smo vsi nehvaležni, ker pa le imamo plačano delo, s streho nad glavo, toplimi radiatorji, možnost komunikacije in dostop podatkov na vse načine...Vsak čas se bom jaz mogla iz hvaležnosti klanjat nadrejenim, da mi to vse sploh omogoča...!? Si predstavlajte danes delo računovodje na še kak drugačen način, kot je računalnik, internet...?