krpan in druščina postani član

Naslov teme: SILVESTER-prenos na DURS

2469  06.03.2007 - 17:55h / Ostalo / Avtor: maca2 / 89 / 14

Silveste program-Imam taževe s prenosom na DURS, oddajam DDPO za društvo-status dokumenta je PRIPRAVLJEN NA DURS, vendar je okence za prenos na DURS sivo obarvano, preverjanje je bilo uspešno, nobenih napak, sedaj pa ne vem kako naprej....help!!!!!!!!!!

MAJCH - 06.03.2007 - 20:07

Po elektronski pošti lahko pošlješ, če imaš digitalni podpis, drugače si podatke shrani na disketo ali na CD. Prvo boš morala verjetno podatke shraniti nekam na c: disk in nato prenesti na CD ali disketo. Zraven še sprintaj obrazec in pošlji na pristojni Davčni urad. LP Maja

maca2 - 06.03.2007 - 21:35

Saj ravno to je, imam digitalni podpis, ampak sploh ne pridem zraven, da podpišem obrazec, ne vem kaj počnem narobe.

Marijan - 06.03.2007 - 21:55

maca2 :
-------------------------------
Silveste program-Imam taževe s prenosom na DURS, oddajam DDPO za društvo-status dokumenta je PRIPRAVLJEN NA DURS, vendar je okence za prenos na DURS sivo obarvano, preverjanje je bilo uspešno, nobenih napak, sedaj pa ne vem kako naprej....help!!!!!!!!!!
-----------------------

Mislim, da niste povedali vsega...še nekaj ste počeli, priznajte :)
Pomaga, če ponovno naložite obrazec, na kar bo PRENOS NA DURS pravilno obravan in bo možno nadaljevati postopek. Meni je danes oddal nekaj firm brez digitalnega potrdila.

lp

Katra - 06.03.2007 - 23:09

Ko greš v programu "Prenos na DURS" se ta datoteka shrani v Pelias - export. od tam pa ga pripneš v e-davkih kot prilogo DDPO. Tako so meni razložili na RRCju.

ek - 07.03.2007 - 07:05

Prenos prav lepo funkcionira. Ko ste na e-davkih naredite samo uvoz dokumenta ter ga poiščete, kjer imate shranjenega (verjetno kje na C:). To je to. Mene moti samo to, ker iz e-davkov ne dobiš podobnega izpisa kot na primer za DDV.

maca2 - 07.03.2007 - 07:39

Marijan, če sem kaj počela še vmes ne vem "mogoče", šla sem pa pogledat v datoteke in je nekaj shranjeno tudi za "export", vendar sploh ne vem kaj, ko odprem, so tako same neke šifre. Bom poiskusila po vaših navodilih, povejte, ali lahko za posameznega zavezanca pošljem, ali so vsi na enem "eksportu". Najlepša hvala za vaš trud!!!!

Marijan - 07.03.2007 - 09:47

Podatke obračunov, ki ste jih vnesli lahko pripravite v elektronski obliki in jo dostavite na DURS. Podatke v elektronski obliki shranite na v skladu s pravilnikom primeren medij in medij odnesete na pristojno izpostavo oziroma jo pošljete preko E-davkov.

Pred pripravo podatkov, se izvede preverjanje podatkov. Če so ugotovljene kritične napake prenos ni možen.

Obrazci katere ste že pripravili za DURS imajo v statusnem oknu podatkov za Izbrani dokument izpisan datum zadnje priprave. Na levi strani statusnega okna pa je označen z naslednjo sliko:

---------

Tako debilnih navodil redko vidiš...posebno zato, ker smo pred kratkim dostavljali podatke s programom Wdohod06, ki je naredil izhodno datoteko ( podobno kot teli silvestri ) in, če je zaučutil stalno internetno povezavo je prenos stekel skoraj bre ustavljanja, le potrdilo je bilo na koncu.
Zdaj program z opcijo "prenos na DURS" naredi datoteko in na semafor izpiše "ODDAN", kar je totalno narobe ...saj je samo pripravljen.
Še sreča, da se menimo po forumih in raziskujemo ter ugotavljamo kako je prav.

Čudi me, da še nobeden ni organiziral seminarja za delo s temi programi, lahko bi fino zaslužil.

lp

MIJA - 07.03.2007 - 09:59

ali tudi za s.p.- nemoteno lahko oddane davčni obračun, meni javlja napako na strežniku, kaj bi bilo lahko narobe, tehnična pomoč na e-davkih kot da ne obstaja, ker ne moreš dobiti telefonske zveze, ker smo zasedeni

maca2 - 07.03.2007 - 13:19

Pa ne samo to, tudi če jim pišeš po elektronski pošti, ne dobiš nobenega odgovora. AJPES je tukaj "gospod", enostavno in tekoče brez problemov, če kaj ne veš, pokličeš, urediš in to je to, no ta SILVESTER in DURS-pa ni za govorit, da se sedaj ubadamo še s pošiljanjem, zakaj bi dajala po pošti, če imam digitalno potrdilo, fulllllll sem jezna!

PIKA - 07.03.2007 - 18:42

Ta silvester je pa res takšen, kot da bi ga delali za SILVESTROVO,oz.da so bili v takšnem stanju.

marja - 07.03.2007 - 19:20

NE VAM ZAKAJ JE USPELO AJPESU, DA ŽE KAR NEKAJ ČASA ELEKTRONSKO POSLOVANJE DELUJE BREZ PROBLEMA IN DOKAJ PREGLEDNO IN ENOSTAVNO, TUDI ODDAJ LETNIH POROČIL

Katra - 07.03.2007 - 21:52

Probajte dobit odgovor na RRC-ju, meni je že 3x uspelo, pa hitro odgovorijo po e-pošti ali telefonu.

i r a - 08.03.2007 - 09:02

Tudi meni se je zgodilo isto, saj nisem vedela, da ko napišem podatke v "Silvestra" in jih pošljem na DURS, potem to še ni vse.
Greš v E-davke, na oddajo davčnega obračuna in tam te čaka vrstica v katero moraš pripeti "Silvestra". Ko si si nalagala program, pa si si morala zapomniti, kam si si ga naložila (ponavadi na C) in tam je tudi poddatoteka Export . Na njo klikneš in jo pripneš. Potem pa je isto kot pri oddaji DDV. No to je bilo pa res po domače razloženo!!!
LP

maca2 - 08.03.2007 - 14:29

Ira najlepša hvala!