krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kako v pogodbi določiti variabilen del plače

1697  15.02.2007 - 11:35h / Ostalo / Avtor: samostojni podjetnik / 273 / 2

Delavcem nameravam plačo vezati na njihovo osebno delovno uspešnost in uspešnost poslovanja celotnega podjetja (sem samostojni podjetnik). Do kakšne višine v procentih, se lahko povzpne gibljivi-variabilni del plače v odnosu na fiksni del. Ali lahko sklenem z delavci take pogodbe, da bi bil fiksni del plače zelo nizek, varibilen pa zelo visok? Malo sem si pogledal tudi kolektivno pogodbo naše dejavnosti. Kaj se mi še splača prebrati?

Marijan - 15.02.2007 - 11:42

Vsekakor se splača prebrati ZDR, če že niste. Za spodnji del plače, osnovno plačo določite tisto, kar morate dati po KP ( izhodiščno ), manj ne smete. Obvezni dodatki po predpisih so vedno na osnovno plačo.

Dodatek na uspešnost je potem stvar dogovora-pogodbe z delojemalci/zaposlenimi ...meja je nebo :)

lp

katarina - 15.02.2007 - 16:23

mene pa zanima ali je kje predpisano kaj vse mora vsebovati sama plačilna lista, ki jo daješ zaposlenim? zadnjič je ena rekla, da bi morali imeti na plačilni listi tudi napisano koliko ima še kdo letnega dopusta za izkoristiti ipd.; pa sem jim rekla, da to spada v kadrovsko evidenco in ne fizično na samo plačilno listo, pa mi je še kar težila naprej, da imajo to vsi programi že gor;