krpan in druščina postani član

Naslov teme: upravnica bloka-pogodba o poslovodenju?? NUJNO

1441  07.02.2007 - 11:08h / Ostalo / Avtor: janja / 74 / 8

lepo prosim če ima kdo izkušnje-upravnica stanovanjske zadruge, imenovana na zboru stanovalcev in predsednik nadzornega odbora-prav tako imenovan na zboru stanovalcev-ali lahko uporabimo kot podlago za izplačilo pogodbo o poslovodenju ali ne
svetovalka mi žal odgovora neposreduje,
na DU so mi ravnokar dejjali, da je to vprašanje za davčno svetovalko, da pa oni NE svetujejo, da le kontrolirajo, če smo prav naredili
ka sedaj, na koga naj se še obrnem, sodeč po IKSU 4-5/2005, bi bilo to mogoče celo pravilno, prosim še za kako mnenje ali napotek.
najlepša hvala za vsak namig

Marijan - 07.02.2007 - 12:23

Mene to tudi zanima,še bolj pa to, kdaj se in kdo se bo lotil odprave nakopičenih nesmislov, kot je tale ...kako boste plačali hišnika, ki recimo dela honorarno in samo v tej stavbi ? Ali, kako naj plačujemo predstavnika lastnikov, koordinatorja, saj to nobeden ne bo delal zastonj ?

lp

janja - 07.02.2007 - 13:30

kolikor imam jaz izkušnje, so vsi upavniki pravne osebe - večinoma d.o.o., ki ima zaposlene in se ji potem ni potrebno ukvarjati s takimi vprašanji kot je moj-in mislim, da vprašanje sploh ni odraz neznanja-temveč odraz zapletenosti zakonov - kako boš naredil nekaj povsem pravilno, če ti pa vedno ena zadeva tolče ven iz konteksta in si zopet v prekršku . mene zanima, kako to rešujete drugje, kjer niste vzeli upravnika, res vam bom hvaležna za vsako mnenje ali izkušnjo, vsak namig
hvala lepa vsem sotrpinom in lep pozdrav

Marijan - 07.02.2007 - 13:55

Žal ne znam odgovoriti na vaše vprašanje tako, da boste zadovoljni. Sam imam popolnoma enak problem, kot vi....oziroma, nimam ga sam , ima ga zadruga kateri delam poslovne knjige, obračun stroškov in ostalo. Problem je plačevanje točno teh oseb, ki jih navajate, plus hišnik, ki ga omenjam jaz. S temi posli se nobeden noče ukvarjati razen kakšnega pezionista in je edini način, ki ga poznam podjemna pogodba, ki je problematična zaradi tega, ker se dela ponavljajo iz meseca v mesec in imajo značaj delovnega razmerja..torej, podjemna ni dopustna.

Pravite, da upravniki nimajo tega problema, ker so pravne osebe, zaposlujejo ipd., ne drži povsem, ker plačujejo koordinatorje v stavbah, ki niso pri njih zaposleni.

Vprašajte kakšnega, kako plačuje koordinatorja..

lp

janja - 07.02.2007 - 14:24

bom vprašala, hvala lepa za namig, sicer sem že nekaj poskušala, pa še nič izvedela, ker imajo zunanja računovodstva ampak morda mi bo uspelo-če kaj izvem-vam sporočim:-)

tihi pesnik - 07.02.2007 - 20:14

vsi upravniki se poslužujejo podjemnih pogodb, nekateri pa preko študentskih napotnic za čiščenje in razna hišniška dela.

Mirjam - 08.02.2007 - 08:03

Pozdravljeni,
če vam je kaj v pomoč, lahko povem, da je po mojem mnenju najcenejši način plačila hišnika in snažilke osebno dopolnilno delo. Pri nas smo tako rešili, preverili smo na UE in DURS in je OK!
Lep praznik!

janja - 08.02.2007 - 09:01

ali imate v mislih MALO DELO po zakonu o preprečevanju dela na črno, omejitev do 40ur mesečno, bruto ne presega 50% mnimalne plače?-torej ste naredili pogodbo o zaposlitvi?
pri nas to ne pride v poštev, ker je upravnica upokojenka, ostala dva pa redno zaposlena s polnim delovnim čsom
ali ste imeli v mislih kaj drugega? in hvala lepa za vaše mnenje:-)

milica - 08.02.2007 - 21:02

malo delo in osebnoo dopolnilno delo sta dve različni obliki dela!!

osebno dopolnilno delo obstaja že dalj časa, registrira se pri upravni enoti;
malo delo še ni aktualno kolikor vem - ministrstvo mora sprejeti podrobna navodila...