krpan in druščina postani član

Naslov teme: Gostilničarje bodo priključili na DURS

1098  29.01.2007 - 11:24h / DDV / Avtor: Ana / 83 / 25

Končno ; toda samo blagajne je premalo , večino filozofije se dogaja v
kreiranju zalog; več skladišč. Priključiti na DURS tudi materialno poslovanje, sicer ne bo učinka .
Obvezna računalniška normativna izdaja porabljenega materiala v prodanih oz.narejenih izdelkih. Na ta način možna kontrola v naravi vsak moment, vsako noč in vsako nedeljo zjutraj...........

p.š. - 29.01.2007 - 11:44

Smem biti radovedna : kako pa ste prišli do te informacije - kje je objavljena ? Hvala!

lp

Ana - 30.01.2007 - 08:17

Danes , ko deluje internet na vsako številko mislim ISDN ne more to biti problem, tudi dohodnino bo mogoče oddajati samo še preko spleta pa se ne bo nihče "bunil".
Se vam ne zdi , da je mogoče mnogo bolje delati pri naprej postavljenih merilih, kot v anarhiji. Jaz že dolgo pogrešam natanko to - licenčne programe; še najraje bi imela za vso gostinstvo en licenciran in zaščiten program , tako kot za dohodnino , ki bi pokrival pijače in hrano , kot sem že rekla ne samo račune, predvsem materialno in s tem normativno porabo, ki pa jo ima lahko vsak gostinc po svoje.
g.Simič že ve za kaj se gre, ker je iz prakse in tudi mi v računovodstvu dobro vemo za kaj se gre. To bi samo nas ščitilo.
Ne pa da poslušam servise kaj me briga kaj dela gostinc, jaz samo razknjižim na njegov popis. Mislim, da bodo taki servisi, ki ne odgovarjajo za čisto nič, počasi morali s trga ponudbe, servis bi moral skrbeti tudi za pravilno izvedbo davčne zakonodaje pri klientu.

pikica - 30.01.2007 - 08:32

No ga. Ana ne vem ce ste vi tako postena in perfektna da sodite druge in mecete vse v isti kos. Ce bi vi morali toliko delati kot gostinci, nocne, pa se kaksni rizik je ce gostinec ne proda kupljenega blaga, pa problemi z dobrim personalom, ni kar tako, kot vi mislite. Tudi ko hoce gostinec kaj prikriti drzavi- (to ni kraja saj je njihov trd trud- kradejo drzavni usluzbenci- ki na racun drzave trosijo denarje ki niso njihovi) mora zelo dobro mislit zraven. Kot da vi nic ne utajite, prosim vas bodite zmerni, pa ne napadajte tistih v katerih kozi niste bili.

XXXX - 29.01.2007 - 11:51

V današnjih FINANCAH

Marijan - 29.01.2007 - 12:04

Na Dursu so lani imeli 600 samoprijav davčnih zavezancev, izkupiček pa je dosegel 3,76 milijona evrov (900 milijonov tolarjev), je bil s prvimi rezultati samoprijave na davčni konferenci Slovenskega inštituta za revizijo zadovoljen direktor Dursa Ivan Simič. Med prijavitelji je bilo veliko avtoprevoznikov in gostincev. Za zadnje je direktor Dursa napovedal še ostrejši nadzor, saj bodo njihove blagajne priključili na informacijski sistem Dursa, tako bodo videli, koliko računov gostilničar izda. Uvedli naj bi tudi uradna potrdila za programsko opremo gostincev. Durs je do konca prejšnjega tedna prejel dobro polovico kontrolnih podatkov za dohodnino od pravnih oseb. Rok se izteče v sredo, 31. januarja. Zamudnikom ne bo gledal skozi prste, saj si zaradi novega izdajanja dohodninskih odločb ne more privoščiti zamude.

Vir finance: www.finance-on.net/?MOD=show&id=173761

Ne verjamem, da je Simič izjavil kaj takega, da bodo blagajne priključili na DURS, da bi videli koliko računov gostilničar izda. Kako mislijo to izvesti, z on-line priključki ?

lp

Iza - 29.01.2007 - 12:21

"Gostilničarje bodo priključili na DURS!?"
A,smo že 1.4.?

Andrej - 29.01.2007 - 13:27

Glede na ˇ"programje" DURSA, ki ga lahko občutimo na E-DAVKIH, se mi poraja zelo močan dvom, da so kaj takega sploh (ne)-sposobni...

Lisica - 29.01.2007 - 14:20

Ker DURS ni sposoben izobrazit inšpektorje in izvajat inšpekcijskih nadzorov skladno z veljavno zakonodajo, bo raje šel v ta ekstrem. Bi rada videla, kje na svetu imajo pravico dnevnega inšpiciranja zavezancev. A jim bodo za vsak dan posebej izdajali odločbe?

Matevž - 29.01.2007 - 14:32

Čudno, da časopis, kot so finance, take neuresničljive in nepreverjene neumnosti sploh obljavlja. Kot kaže, spet prihaja čas, ko bo na vrhu DURSA moral zapihati nov veter!

SPP - 29.01.2007 - 16:40

s kakšno pravico, pa lahko durs zahteva, da uporabljajo gostinci njihovo programsko opremo? vsak si sam izbira program ,ki mu ustreza!

rok - 30.01.2007 - 07:24

No, saj vsi vemo, kaj lahko program omogoča. Mogoče bo moral imeti program z licenco, oz. bo nekaj ponudnikov licenco tudi dobilo, pa boš lahko izbiral. Skratka, jaz pa sem za malo reda na tem področju, ker bi si upala trdit, da vsaj 50 % prometa peljejo mimo,....

Marijan - 30.01.2007 - 08:25

No, če vsi vemo, vedo tudi odgovorni...in, zakaj tisti, katerih programska oprema načrtno omogoča prirejanje niso v zaporu ? Menda ne boste rekli, da zato, ker se neda, ali je težko dokazati..

lp

Lisica - 30.01.2007 - 14:45

Pa oprema lahko dopušča, v zapor naj gre tisti, ki se poslužuje utaje. Pa vemo, da pri nas še tisti, ki jim je dokazano ne sedijo.

pika - 31.01.2007 - 21:44

No če pa je tako, da bi bili povezani gostinci na DURS, pol bodo to vrjetno oni plačali te programe in priklope in modernejše računalnike!!!

lunca1 - 30.01.2007 - 07:56

Pozdrav vsem,
to da bodo gostince oz. njihove tiskalnike priključili direktono na DURS je izjavil g. Simič na kongresu v Portorožu (jeseni 2006), pa tudi to drži, da bodo gostinci lahko uporabljali le licenčne računalniške progreme.
Ne vem pa, če lahko DURS gostinca prisili, da si v lokal napelje internetno povezavo, zato da bo prikljopljen na DURS, kdo pa bo plačal naročnino za internet (mogoče kar Durs, ker boto toliko več pokasirali..)
Kdor čaka, dočaka, ... pa čakajmo..
lp

pikica - 30.01.2007 - 08:19

V tej drzavi res ni pravice. Bila sem gostinka 5 let in nikoli vec nebi imela gostinskega obrata. Rupeljeva zena ( in se mnogo taksnih je) se lahko vozi na drzavni racun, gostinec ki pa dela nadure, v noc in kar je se najhujse vcasih mora za kavico poslusat nemogoce goste, saj se jim ne smes zamerit in reci kaj, ker jih bo potem izgubil in ga bodo obrekovali po celi okolici; pa bi moral vsak zelo trdo pridelan evro dati drzavi. Res je najbolje nic delat in bit kriminalec, to vse bolj dokazujejo. Pa lep dan vsem!

Ana - 30.01.2007 - 08:25

Mislim , da je v Sloveniji popolnoma zgrešena miselnost, da če pravilno odvajaš dajatve si bedak. Vsi naj plačujejo pa bo za vse manj obveznosti.
Seveda pa brez Viranta ne bo slo v javni upravi.

pikica - 30.01.2007 - 08:36

Potem pa zacnite pri slonu - v javni upravi resevat in cistit zadeve in sele potem pri komarjih. V nasi drzavi se vedno obtozi tiste najslabse in najsibkejse, kaj pa najbogatejse, tisti so sele krvavi pod kozo.

heka - 30.01.2007 - 08:53

ja red se vedno dela pri malih da veliki lahko še naprej delajo kar hočejo to je pač naša pravna država

Darja - 30.01.2007 - 12:17

Ali bo potem DURS kril stroške tnternetne linije? Pri nas v lokalu poslujemo samo z gotovino. Nimamo pos terminala in posledično ne stacionarnega telefona ali interneta.

Lisica - 30.01.2007 - 14:48

Pa kaj se sekirate, DURS ni sposoben izdat dohodninskih odločb pravočasno, ne pa, da bodo šteli, kolk kofetov se je popilo!

Anita* - 30.01.2007 - 17:13

naj montirajo kamere in štejejo promet, he he

13 - 30.01.2007 - 17:23

ja, sem slišala, da bodo vsem malarjem in ostalim obrtnikom do konca leta 2008 vgradili na zgornjo sprednjo stran glave čip za video nadzor fušanja,
do konca leta 2009, pa vsem prebivalcem Slovenije!!!!!

Stojan - 31.01.2007 - 17:12

Tarnajo gostinci, da je to garaško delo z malo zaslužka - že mogoče
Imam soseda gostinca, ki vsako uro pobere denar natakarjem, hkrati pa tarna da ga kelnarji kradejo in pravi ugotovim stoti način kako krade medtem že znajde 101 način da me okrade.
Enako se je godilo nam bivšim zasebnim trgovcem, danes nas ni več, zakaj?
Prešrti smo bili, da bi dali blagajne z BAR-codo in dobrim programom. Valili smo krivdo na kupce da kradejo ko srake, dejansko so nas v 95% okradli zaposleni. Garali smo po 20 ur na dan, pa ni nič pomagalo. Tudi sam sem na črno prodajal, a glej ga zlomka, toliko kot sem zaslužil, mi je poslovodkinja ukradla ( sem jo zalotil pri kraji).
Na koncu sem ugotovil, da bi moral delati z računalniško blagajno in bi lahko ugotovil kraje osebja, tako kot veliki trgovci počnejo danes.
NAUK ne splača se goljufati državo, ker te tako kot ti goljufaš državo 10× bolj okrade zaposleni. Ana :
-------------------------------
Končno ; toda samo blagajne je premalo , večino filozofije se dogaja v
kreiranju zalog; več skladišč. Priključiti na DURS tudi materialno poslovanje, sicer ne bo učinka .
Obvezna računalniška normativna izdaja porabljenega materiala v prodanih oz.narejenih izdelkih. Na ta način možna kontrola v naravi vsak moment, vsako noč in vsako nedeljo zjutraj...........

Marijan - 01.02.2007 - 18:43

Stojan :
-------------------------------

Končno ; toda samo blagajne je premalo , večino filozofije se dogaja v
kreiranju zalog; več skladišč. Priključiti na DURS tudi materialno poslovanje, sicer ne bo učinka .
Obvezna računalniška normativna izdaja porabljenega materiala v prodanih oz.narejenih izdelkih. Na ta način možna kontrola v naravi vsak moment, vsako noč in vsako nedeljo zjutraj...........

Dragi moj, kakšno materialno, čemu ? Saj je bistveno, da se ve, kolk je izkupička, lahko pa zaradi mene in zaradi DURSA imate robo na 10ih koncih in pod zemljo skrito. Normativ je nepomemben, to je iz nekega drugega časa.

lp