krpan in druščina postani član

Naslov teme: plačilo v tujino

108  04.01.2007 - 14:59h / Ostalo / Avtor: mala / 63 / 2

Plačujemo račun za opravljeno storitev v Srbiji.Ne gre niti za najem niti obresti,dividende....Nekje sem zasledila, da bo treba neke davčne odtegljaje plačevati za katerokoli storitev.Ali mogoče kdo ve kaj o tem?

LadyS - 05.01.2007 - 07:57

8.Člen novega Zakona o davku od dohodkov PO govori o tem, da bodo obdavčene vse storitve, ki se plačujejo v države, kjer je povprečna stopnja obdavčitva dobička nižja od 12,5 % in niso članice EU.
Vendar naj bi to stopilo v veljavo (isti člen, 15.odstavek) ko bo Ministrstvo za finance objavilo seznam teh držav. Torej bi bilo potrebno preveriti, če je ta seznam že objavljen in če je Srbija na seznamu.
V kolikor to drži, boste dolžni obračunati in plačati mislim, da 15 % (?)
davčni odtegljaj v SLO. To je namenjenu temu, da se ne prelivajo dobičke med podjetji/državami v "eksotične" države, naša pa ostane brez davkov. Če
bo Srbsko podjetje v svoji davčni bilanci lahko na osnovi potrdila, ki ga boste priskrbeli vi, ta davek lahko uveljavljajo kot v tujini plačan davek,
pa ne vem (sklepam da je to odvisno od tega, če imamo s Srbijo veljaven sporazum o izogibanju dvojne obdavčitve, ni pa nujno, da to drži).Lep dan,S:

E. - 05.01.2007 - 08:27

Iščem seznam držav na spletnih straneh MF in DURS. Ga je kdo že našel?