krpan in druščina postani član

Naslov teme: plačevanje z gotovino s.p-jev v 2007

9728  30.12.2006 - 09:41h / Ostalo / Avtor: trina* / 101 / 1

Kako bo po novem z gotovinskim poslovanjem s.p. - jev. če berem današnji Ul se mi zdi, da je za zasebnike vse črtano - ali bo za s.p.-je kak nov pravilnik, kajti 1. člen P R A V I L N I KA o plačevanju z gotovino in blagajniškem maksimumu se sedaj glasi

1. člen

(1) Ta pravilnik ureja pogoje in način vplačila, razpolaganja in plačevanja z gotovino za imetnike transakcijskih računov, ki so vpisani v poslovni register Republike Slovenije in niso zasebniki (v nadaljnjem besedilu: imetniki transakcijskih računov), ter merila za določanje in uporabo blagajniškega maksimuma.

V 2. členu pa je črtan sledeči odstavek: (2) Ne glede na prejšnji odstavek lahko zasebnik prosto dviguje gotovino s transakcijskega računa za namene, ki niso vezani na opravljanje dejavnosti. Hkrati za zasebnika ne veljajo določbe pravilnika, ki se nanašajo na blagajniški maksimum.

v 6. členu pa sta črtana naslednja odstavka: (4) Ne glede na določbe prvega, drugega in tretjega odstavka tega člena zasebnik, kateremu v skladu s tretjim odstavkom 21. člena zakona o plačilnem prometu ni onemogočeno razpolaganje z dobroimetjem na transakcijskem računu, prejete gotovine ni dolžan vplačati na svoj transakcijski račun v roku iz prvega odstavka tega člena.
(5) Zasebnik iz prejšnjega odstavka lahko prejeto gotovino uporablja za namene v zvezi z opravljanjem dejavnosti v skladu s prvim odstavkom 3. člena tega pravilnika in namene, ki niso vezani na opravljanje dejavnosti. Zasebnik mora gotovinska vplačila in izplačila obračunati z izvajalcem plačilnega prometa, pri katerem ima odprt transakcijski račun, pri naslednjem vplačilu gotovine na transakcijski račun oziroma najmanj enkrat mesečno. Obračun opravi s pobotom na podlagi seštevka gotovinskih prejemkov iz naslova opravljanja dejavnosti oziroma vseh gotovinskih izdatkov.

Mi lahko prosim kdo obrazloži ali je sedaj možno plačevati do 85 eurov kot sem prebrala na tem forumu ali pa je neomejeno ali velja dosedanjih 100.000 SIT, ki pa v novem pravilniku niso popravljeni v Eure.


Matjaž K - 30.12.2006 - 16:38

Ne si kvarti zadnjih dni letošnjega leta.

Raje se "dajte v treske", potem pa tam 3.1.2007 po kavici ob cca pol devetih začnite počasi gruntati takšne stvari.

lp