krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kaj pravite na to???

2077  11.07.2001 - 12:40h / Ostalo / Avtor: MARTIN KRPAN / 82 / 19

DARKO KONČAN "ODSTOPIL" - 11.07.2001
V današnjem Dnevniku je objavljena novica, da naj bi Darko Končan, državni sekretar na ministrstvu za finance ministru Tonetu Ropu ponudil svoj odstop.

V članku je med drugim navedeno, da naj bi državni sekretar odstopil zaradi nezadovoljstva, saj naj bi mesto državnega sekretarja prevzel v želji, da bi posodobil davčno upravo in da bi država z zakonom uredila status davčnih svetovalcev.

Po drugi razlagi pa naj bi se državni sekretar umikal zaradi nezadovoljstva finančnega ministra z njegovim delom.

Povzemamo nekatere izjave državnega sekretarja v zadnjih mesecih:

- v zvezi z nizkim izplenom DDV je Darko Končan pred dvemi tedni izjavil, da je vzrok za manjši izplen DDV ta, da dohodke od davka siromašijo utaje in pomanjkljiv nadzor, zato bo po njegovih napovedih skupina strokovnjakov še do konca leta opravila obširno analizo obračunavanja in pobiranja DDV (DELO, sreda 27.06.2001, stran 13)
- glede preseganja t.i. inštrukcijskih rokov s strani davčne uprave Darko Končan meni, da ni nič narobe. V tem primeru se po njegovem mnenju ne more govoriti o krivdi davčne uprave, ampak gre za sprejetje poslovnega tveganja davčnega zavezanca. (Finance, četrtek, 31.05.2001, stran 5)
- na vprašanje ali bi bilo potrebno spremeniti predpise tako, da v času zamud do katerih prihaja po krivdi davčne uprave davčnim zavezancem ne bi zaračunavali zamudnih obresti je Darko Končan odgovoril, da Ministrstvo za finance meni, da za razreševanje te problematike ni potrebna priprava posebnih predpisov (Finance, četrtek, 31.05.2001, stran 5)
- Darko Končan je med drugim na mnogih seminarjih in tudi v izjavah za medije poudarjal, da bodo obdavčeni vsi dohodki, med njimi tudi socialni transferji, štipendije, prejemki preko študentskega servisa, življenska zavarovanja in drugo. (Dnevnik, torek, 22.05.2001)
- Darko Končan je izjavil, da je davčna morala pri nas zelo nizka. (Dnevnik, petek, 04.05.2001)
- pozabiti pa tudi ne smemo nastopa v Odmevih, ko je zagovarjal nevračilo vstopnega DDV davčnim zavezancem.

VIR: www.simic-partnerji.si


Lojze P. - 11.07.2001 - 12:45

Kralj je mrtev, živel kralj!
Psi lajajo, karavana gre naprej!

Kaj pravimo? Nič!Rop bo predlagal novega državnega sekretarja, ki slabši od tega ne more biti.

sy - 11.07.2001 - 12:49

Pol leta je bilo ocitno dovolj, da se je tudi g. Koncan preprical, da se ob vseh politicnih igricah ne da strokovno delovati. Naj odstopi dokler je se cas, saj je ze tako moral pozreti prevec stvari, ker je upal, da se bo z vztrajanjem dalo kaj doseci in spremeniti na bolje.

Lojze P. - 11.07.2001 - 13:25

Se hecaš, sy? Darko je predvsem požiral svojo slino ob spoznanju da tem nalogam in izzivom ni kos.Še sam je v Čatežu navajal, da je ekipa njegovih sodelavcev na MF strokovno izredno dobra. Če bi združili njegovo vztrajnost in znanje ter to ekipo MF-ja.......potem bi bili vsi projekti že v proceduri. A žel je en člen v tej verigi "b"l šfoh". Samo prosim te sy, ne mi odgovarjat in navajat, da je ta člen politika, Rop, ekipa MF, polna luna, študentje, novinarji ..!!!!!!!Če ne veš koliko je ura, je ura na ISKRI.
lp

sy - 11.07.2001 - 14:17

A bi to naj pomenilo, da je torej g. Koncan kriv za vse? Zakaj pa je potem taksna anarhija na davcnem podrocju že od pamtiveka?!
Nekateri ze predolgo vemo koliko je ura in to tudi mocno obcutimo na svoji kozi. Bomo videli kaj bo, ce bomo res dobili novega sekretarja. Po mojem ne bo nic drugace, pa ne zato, ker bi bil bolj ali manj sposoben, ampak zato ker se preprosto ne da nic narediti, ce to ni v skladu z vladajoco politiko. Davkoplačevalci pa,...

Lojze P. - 11.07.2001 - 20:40

Tega, da je Darko kriv vsega jaz nisem rekel in tega mu tudi ne pripisujem.Želel sem relativizirati tvoje navdušenje nad njegovo zagnanostjo.
Drugače pa se s teboj 100% strinjam, kar se tiče davčne anarhije, ki vlada v DURS. Davkoplačevalci to vemo že dolgo časa a žal ni ušes, ki bi nas uslišala, vključujoč z ministrom Ropom.Rop bi moral vedeti, da je odgovoren tudi za DURS in vse njihove neumnosti. Pa zopet, da se razumeva, so tudi taki v DURS, da bi Katanec rekel:"Kapo dol".A te so v manjšini.Minister Rop bi naredil veliko za davkoplačevalce že s tem, da bi v kratkem javnosti najavil spremembe v DURS, vključujoč spremembe v samem kadrovskem vrhu, ker so ti "organizatorji" in "krizni menagerji" naredili že skoraj nepopravljivo škodo DURS-u.
Prihaja poletje kislih kumaric, za DURS pa upam in za davčne zavezance, poletje konkretnih napovedi pozitivnih sprememb.

nus - 12.07.2001 - 07:47

Bravo Lojze!

lenka - 11.07.2001 - 13:23

Na bolje, sy?
Prav je, da se nekdo zavzema za red, ampak red na obeh straneh.
Mislim, da je kar prav, da so ga "odstopili".

help - 11.07.2001 - 13:48

Odstopil ali bil odstopljen. Pa še prepozno na vso zmešnjavo.
Namesto poenostavitve ddv-ja popravek popravljenega popravka.

STARI POŠTAR - 11.07.2001 - 17:20

Največ bo gotovo izgubila gospa Erika Režek, davčna svetovalka v ..., ki je nasledila njegovo pisanje za Dnevnik, saj se bo pod davčne nasvete odslej gotovo spet hotel podpisovati gospod Končan.
Sicer pa menim, da bi finančni minister ne smel sprejeti njegovega odstopa, ker še ni naredil tistega, za kar je bil vzet v državno službo (g. Končan namreč). Če pa ga želi izločiti iz MF, pa naj ga nažene javno, z navedbo vzrokov.

Miklavž - 11.07.2001 - 20:58

Neresnice, ki jih navajate kazijo vaš siceršnji ugled.
V pojasnilo: Ga. Režek, je pisanje od g. Končana, ki ga navajate, prevzela že precej pred koncem lanskega leta, tako da teh skrbi zagotovo ne bo imela.

Mislim pa, da bi državni uslužbenci (zaradi izredno nizkih plač) vendarle bolj rabili karšno redno rubriko.

Grenivka - 11.07.2001 - 22:45

In bog ti pomagaj Miklavž.

Miklavž - 12.07.2001 - 09:26

Tudi tebi! Amen!

MARA - 12.07.2001 - 07:19

Tudi bog ni več vsemogočen, da bi pomagal miselnosti Miklavžev.
Če je kdo kdaj delal v državni upravi ve, da je učinkovitost praviloma na dnu. Res pa je, da pravijo, da riba smrdi pri glavi in ne pri repu.Jim že paše, da so stvari nedorečene in neurejene,da se dela malo in počasi, saj veste tisti rek, da birokrat dela delo še več birokratom.Plačujemo pa tako davkoplačevalci.

lenka - 12.07.2001 - 09:55

Ja Mara, res je. Sin je pred časom preko Študenta delal na DURS-u in stvari, ki mi jih je pripovedoval (delovne navade in običaji tam zaposlenih) si mo dvigovale moje, sicer do pasu dolge, lase pokonci.

STRUPEK - 12.07.2001 - 10:38

Lenka, ko bo vroče, se bom z veseljem vsedel pod tvojo čupo, zraven pa ti bom pravil anekdote iz DURS-a, da se ti lasje ne bodo več nikoli dol spustili.

STRUPEK - 12.07.2001 - 10:44

Normalen človek bi moral vedeti, da ob vstopu na omenjeni resor vstopa v največji finančni bordel v Sloveniji. Nekaterim pa očitno v tem bordelu paše, saj naš priljubljeni Grilj alias roštilj nikakor noče oditi.
Osnovna intelektualna uniforma vsakega davčnega svetovalca je med drugim tudi izogib dvoličnosti in nepetlanje z omenjenim davčnim bordelom. Zato se sprašujem, ali je sekretarko, pri čemer je potrebno pravilno naglaševanje, sploh kdaj bil ta pravi davčni svetovalec in kdo ga bo še najel za njegove usluge. Sicer pa je tudi nenormalnih davčnih zavezancev kar nekaj. Še pravi čas sem se vrnil za strupene teme.

Lojze P. - 12.07.2001 - 12:22

Strupek,
zgodbi o roštilju in sekretarku se vseeno razlikujeta v enem detalju. Sekretarkova je s "srečnim koncem", roštiljova pa se vse bolj temačno zapleta in ji še ni videti srečnega konca!

STRUPEK - 12.07.2001 - 15:54

Srečen konec bo, ko bodo Grilja nasadili na roštilj in ga odvlekli v Haag. Tudi on kot Slobo ne čuje dobro, zna još manje, zato pa toliko bolj mi čutimo njegovo roštiljado. Vsekakor pa srečnega konca pri davkih ni, razen v davčnem raju.

Frača - 13.07.2001 - 16:35

A Miklavž je obnemogel ko spreobrnjenemu ven leze ali pa se je tudi
sam spreobrnil (sprevidel) ?