krpan in druščina postani član

Naslov teme: Končan proti Simiču v Odmevih

1127  11.04.2001 - 23:05h / DDV / Avtor: STARI POŠTAR / 86 / 20

Lepo je bilo pred petimi minutami videti v Odmevih, kako je državni sekretar Darko Končan branil svojo koalicijsko usklajeno državno plačo, ko je kontriral argumentom Ivana Simiča o neupravičenem zadrževanju vračila DDV-ja davčnim zavezancem s presežkom vstopnega DDV-ja nad izstopnim (v zvezi z danes sprejetimi spremembami zakona o DDV).
Med drugimi je navedel tudi argument, da se bo pocenilo poslovanje za DURS in za davkoplačevalce.

Hvala, gospod državni sekretar, ker skrbite za zniževanje stroškov davkoplačevalcev. To vam bo prišlo zelo prav, saj se bodo dobički zato povečali, s tem pa tudi davek od dobička uspešnih davkoplačevalcev (podobno pri s.p.-jih). Za to strokovno rešitev, bi vas morda država lahko celo nagradila.

Pa še nekaj boste dosegli, g. Končan, tudi vredno posebne nagrade. Davkoplačevalci bodo imeli zopet večje možnosti za manipulacije pri izdajanju računov, saj bodo mesečno ažurnost zamenjali po vaši komandi za trimesečno, davčni inšpektorji pa bodo zato imeli večje možnosti za preseganje norm in za nagrade po rezultatih dela. Zato bodo plačali več dohodnine in država bo tako tudi od od brdavsov končno imela nekaj - počasi bo lahko zbrala za zamudne obresti, ki jih bo čez nekaj let plačala davkoplačevalcem zaradi izgubljenih tožb, ki so posledica dela teh istih brdavsov.
Itd. Ena sama sreča torej od današnjih sprememb zakona o DDV.
Ali kdo misli drugače?

sax - 12.04.2001 - 07:29

Kar se mene tiče, ki imam rač. servis, je to skok nazaj. Končno smo navadili stranke,da je račune potrebno izdajati sproti - če že ne zaradi česa drugega vsaj zaradi DDV in da za zaključeno mesečno DDV obdobje ni več kaj popravljati. Zdaj pa bodo spet problemi.
Da ne govorim o ukinitvi zamudnih obresti od prepozno vrnjenega DDV.
Res me je danes zjutraj ena sama SREČA.(ker vidim, da nisem edini z problemi)

Jest - 12.04.2001 - 07:37

SAX,

SE TI PRIDRUŽUJEM! SMO V ISTEM DREKU KOT ZA ČASA PD! JEST SEM PRI NEKATERIH STRANKAH RABIL VEČ KOT LETO DNI, DA SEM JIH NAVADIL NA DVAČNI RED - DA NE BODO GOR PLAČALI. SEDAJ PA......???????

ZBOGOM OROŽJE IN PONOVNO DELO ČEZ VIKENDE IN NOČI!

KONČAN HVALA TI, DA SI NAS S SVOJO STOKOVNOSTJO TAKO ZA.....

Jest - 12.04.2001 - 07:32

NE MISLIM DRUGAČE! Vendar bi dodal! Zakaj MI davkoplačevalci nimamo take možnosti, da bi se lahko izogibali plačilom davka tako kot država vračilom davka?
Žalostno, kako se je bivši kolega g. Simiča prelevil iz Krpana v Brdavsa!

bacil - 12.04.2001 - 07:56

tako je to: money colour is red (not green).
pa čim več poguma - še vse doslej smo preživeli, bomo pa še spremembe ZDDV.
dokler nam zdravje služi, bo vse OK.

Ivan Simič - 12.04.2001 - 08:30

Spoštovani Jest,

ali si mogoče zamenjal "Ivan Simič" z "Darko Končan". Jaz se nisem prelevil v Brdavsa.

Ivan Simič

robi - 12.04.2001 - 13:16

Mislim, da je jest pravilno napisal. Napisal je bivši kolega gospoda Simiča, in ne bivši kolega gospod Simič.

Lep pozdrav.

Ivan Simič - 13.04.2001 - 17:04

O.K.

Hvala za pojasnilo.

Sračka - 13.04.2001 - 20:39

A g. Simič je želel postati prvi človek DURS-a?
Najbrž bi bil boljši kot sedanji.

sy - 13.04.2001 - 17:24

Ja g. Simič res niste prešli med Brdavse, ampak ne zato, ker tega ne bi želeli, ampak zato, ker se vam plani pač niso izšli. Nekateri se še spomnimo vaših ambicij, da bi postali prvi človek DURS-a.

Ivan Simič - 14.04.2001 - 06:22

Ni bilo ravno tako kot trdiš. Ko boš enkrat v podobni situaciji boš razumel(a). Edino kar je res je, da sem vesel, da se je izteklo tako kot se je. Ostal sem na tej strani in delam še naprej za stranke. Če pa bi že postal direktor DURS-a bi poskušal spremeniti zadeve na bolje, ali pa bi odstopil ter se vrnil k svojemu sedanjemu delu. Vem pa, da se zadeve dajo izboljšati, le volje manjka, ali pa hrabrosti.

Sračka - 14.04.2001 - 08:21

g.Ivan jaz ti verjamem in sem prepričana, da bi bil DURS pod tvojim
vodstvom vsaj pošten do davkoplačevalcev in ne takšen kot sedaj, ko
imajo inšpektorji normo, da morajo za vsako ceno najti za 10 mio DDV
na mesec. Če drugega ne najdejo pa iščejo pike in vejice, pa tudi po
svoje tolmačijo predpise in "nategnejo" kakšnega ubogega davkoplačevalca.
Ivan kar pokončno, v redu si!

MARTIN KRPAN - 12.04.2001 - 08:41

Spoštovani Jest. Sinonima Krpana si ne more prislužiti vsakdo in tudi ex "kolega" Končan je bil tudi "v prejšnjih časih" vsaj po mojem okusu daleč od njega. To je tudi pokazal s skakanjem s stolčka na stolček. Le kako lahko kdo zapusti funkcijo predsednika DDSS, ki jo je tako goreče branil in zagovarjal (po potrebi tudi "pljuval" po drugih) ter po slabem mesecu oddide, kamor pač oddide. S tem je tudi izdal svoje volilce, ki pa jih je bilo (po pravici povedano) bolj malo.

MARTIN KRPAN - 12.04.2001 - 08:52

Tvoje besede so zapisane dokaj umirjeno. Pravi davčni pretres šele sledi, kaj pa pomeni davkoplačevalcem "piškava milijarda" (besede podvrhovnega brdavsa), ki bi jo naj država s tem pridobila. Tudi sam se zavzemam za zmanjšanje administriranja. Če so hoteli zmanjšati administriranje davkoplačevalcem, bi olajšali davčne evidence DDV (beri: kdor vodi dvostavno knjigovodstvo, ne rabi voditi knjig PF in IF - vsak povprečen brdavs bo iz glavne knjige razbral pravilno davčno obveznost), da ne govorim o prikazovanju idiotizmov (beri oproščeno promet, neobdavčen promet itd.) v davčnih evidencah. Koliko škode so naredili ob uvajanju DDV (v milijardah za davčne zavezance) tudi nihče ne govori. Drugače povedano: vse skupaj je lari fari. Nimam večjih pomislekov glede spremembe obračunskih obdobij, čeprav bo to dezdiscipliniralo nekatere naše komitente, vendar vračilo presežkov je zelo neumestno in škodljivo za davčne zavezance.

Ali - 12.04.2001 - 11:08

Ne bomo žaljivi. Gospod Darko KONČAN je dokazal, da je lahko VSAK državni sekretar. Pa ne za dolgo...... Ali

Tiče - 12.04.2001 - 21:11

Oba sta imela nekaj prav. Svojo državo smo hoteli imeti in ta mora živeti. Bodimo vsaj malo konstruktivni in se vživimo v kožo obeh !

STRUPEK - 12.04.2001 - 14:36

Odmevov ne gledam zaradi davčne migrene. Pri izbiri strihnina ali Končana pa raje vzamem dvojno dozo strihnina.

Nani - 12.04.2001 - 16:50

Ampak stil je pa imel, Končan namreč. Moj mož, ki je gledal ta pogovor, mi je po koncu rekel: pa bodo končno le začel šparat.
LP

Gilda - 13.04.2001 - 09:41

Strupek počakaj, se ti pridružim.
Bova skupaj zapela Končanu: U RAZDELJAK TE LJUBIM!

STRUPEK - 13.04.2001 - 13:06

Končan bi res lahko vodil novo oddajo z naslovom STILSKA LAŽ. Gilda, en Končan pa si res ne zasluži, da se fentamo zaradi njega. Boljše je, da njega fentamo.

Gilda - 13.04.2001 - 16:55

Popolnoma se strinjam. Torej nasvidenje na Končanovi TV oddaji.