krpan in druščina postani član

Naslov teme: SPONZORSTVO-DONACIJE

10632  27.12.2004 - 10:12h / Ostalo / Avtor: IRMA / 85 / 3


Podjetje da zavodu za kulturo donacijo. Zavod organizira koncert v dvorani, v kateri so obešeni plakati z imeni donatorjev. Ob koncu koncerta so donatorji omenjeni in njim je namenjena zahvala, da so omogočili koncert.
Zdi se mi, da je to tudi ene vrste reklama.
Vprašanje pa je: ali je v tem primeru v redu, da podjetje da donacijo, od katere ni obračunan ddv, ali je bolj pravilno, da bi bila s strani zavoda izdana faktura za sponzorstvo in hkrati obračunan ddv.
Hvala za odgovor.

PIKA - 27.12.2004 - 10:47

Pretehtajte kaj je za vas ugodnejše in se dogovorite z zavodom.V vašem primeru je možno oboje , vendar mora biti utemeljeno z ustreznimi dokazili in ali računom ali pogodbo.

sank - 27.12.2004 - 10:49

Če je zavod 100 % nepofitem, vam ne bodo izdali računa za reklamo , vam kar povem ......

lola - 27.12.2004 - 10:51

Ste sredstva nakazali na podlagi kakšne pogodbe? Če ja, kaj navajate na pogodbi? Res je absurdno, da se svojim donatorjem ne moreš zahvaliti, ker vsako omenjanje velja za neko vrsto reklame. Mene imajo tudi moji že malo dosti, ker jim ves čas s tem težim. Če v pogodbi nimate posebej navedeno, da opravite kakšno storitev/protiuslugo donatorju, potem bi smatrala, da gre za donacijo. Zagovarjala pa bi, da gre le za zahvalo. Dacarji vam ne bodo danes vstopili v hišo, ampak morda kasneje (bognedaj!) in vprašanje, kje bo takrat tisti plakat, na katerem je donator omenjen.