krpan in druščina postani član

TO NI ŠALA! (29.05.2014)

 

bacil - 30.05.2014 - 07:59

baje, da se je motiti ČLOVEŠKO in v ta namen tisti, ki je naredil TO napako, ne bo kaznovan.

ali je to že kdaj delovalo v nasprotni smeri? torej se lahko moti samo in izključno DURS, vsi ostali to naredimo NAMERNO.

v SLOVENIJI RESNIČNO VELJAJO DVOJNA MERILA - ena za navadne in druga za super ljudi (pa ne samo na davčnem področju, kar povsod).

ŽALOSTNO; sploh ne več smešno.

 

Martin Krpan - 30.05.2014 - 08:36

Bom kratek in jasen, pa še z vprašanjem bom tole uredil - kaj bi vi naredili s sodelavcem, ki se zmoti za 1,2 mio EUR v vašo škodo??? :)

 

In še dodatek - v javnem sektorju (saj poznate zgodbo) so se zmotili in so nekaterim izplačevali previsoke plače, menda jih niso (še) rabili vrniti, sindikati so zastopali isto stališče. Zakaj pa bi sedaj to vračali tisti, ki so to prejeli? :)))

kr tam eden - 24.06.2014 - 08:50

Prva težava pri preveč izplačanih plačah je ta, da je bil sistem malo čudno vzpostavljen, potem pa še nejasnosti so različna ministrstva različno razlagala... šele RS je naredila temu konec in povedala, kaj je prav in kaj narobe.

Druga težava je ta, da mora delavec pristati na vračilo preveč izplačane plače. Ena učiteljica ali medicinska sestra ali vojak na misiji v Afganistanu ne more biti kriv/a za šlamparije pri pripravi njihove pogodbe, zato se upravičeno lahko upre. je pa res, da MORA potem njegov delodajalec razliko iztožiti. Mogoče to ne deluje najbojl racionalna poraba javnih sredstev, vsekakor pa prepreči nepravično porabo sredstev. Ker, če tisti, ki je neupravičeno dobil preveč izplačano plačo, temu tega ni treba vrniti, potem lepo prosim, še meni in ostalim (ne samo javnemu sektorju), ki tega nismo dobili, nakažite tako razliko. Potem lahko govorimo o enaki obravnavi vseh.

Tretja težava so sindikati. Sindikati naj se lepo solit grejo... Kako se lahko neka taka organizacija postavi v bran preveč izplačanim plačam? Pustimo socialni vidik vračanja preveč porabljenega denarja, to morajo urejati na drugi način. Razloge, da se nepravično izplačane plače MORAJO vrniti, pa sem opisal že zgoraj.

Pa bi lahko še kaj napisal, če bi imel čas...