krpan in druščina postani član

Predreferendumska anketa - ali boste podprli varčevanje v javnem sektorju (znižanje plač, optimizacija delovnih mest, nadzor nad investicijami ...):

Odgovor Glasov
Da;
82.72%
67
Ne.
17.28%
14

bacil - 07.05.2012 - 08:14

v gospodarskem delu varčujemo že zdavnaj - zavedoma ali nezavedoma; a nismo pred ustavo vsi enaki???

sploh mi že vso mojo kariero ne gre v glavo, zakaj se recimo povračila določajo različno visoko za gospodarstvo in za negospodarstvo: recimo dnevnice - a so gospodje in gospe v negospodarstvu bolj lačni? ali jim pripada po defoltu "modre krvi" boljša-dražja-kvalitetnejša hrana?...ja, pa smo res vsi enaki pred ustavo in pred zakonom.... my as

Upornik - 07.05.2012 - 09:49

Verjamem, da zategujete pas v realnem sektorju, vendar pa v JS nikoli ne vidimo božičnic, večina nima bonitet, tudi že par let nimamo uspšenosti, napredovanj, povečan obseg, izplačilo nadur je omejeno... to je zame zategovanje. Hočem povedati, ko vam je šlo dobro, smo mi bili brez nagrad, katere ste vi z veseljem prejemali, sedaj ko gre vam slabo, pa želite, da delimo usodo z vami.... je to enakopravnost? pa brez zamere...

 

Se pa seveda strinjam, da se z "lenuharji" nekja naredi ter za vzpostavitev motivacijskega sistema plač...

 

LP

nekdo - 07.05.2012 - 11:39

Delam v realnem sektorju že preko 25 let. Enkrat sem dobila božičnico;

nobene bonitete, še telefona nisem imela službenega; uspešnost, napredovanje, kaj je že to; nikoli nisem dobila izplačane nobene nadure, še koristila nisem prostih ur, ker ni bilo možno; ko je sodelavka šla na bolniško, sem brez ugovora prevzela tudi njene zadolžitve; in verjemite, vsaj 75% delavcev v realnem sektorju deli mojo usodo. Tistih par "posvečenih". ki imajo veliko srečo, da delajo v podjetjih, ki imajo monopol v naši preljubi državi, pa nikar ne enačite z nami. Verjemite, nikoli ni bilo enakopravnosti, še najmanj pa kar se samega dela tiče. Pa brez zamere.

 

P.s. Nisem pristaš vseh ukrepov, ki jih hoče sprovesti politična opcija na oblasti, za uvedbo pravičnosti in reda na tem področju pa imajo moj glas.

 

iva - 07.05.2012 - 20:58

Delala sem v malem kolektivu in veliko let nazaj je naš direktor, ki je bil za tiste čase še nastavljen od drugod v določene kolektive, dejal, da on pač nemore imeti tako nizkega regresa čeprav je imel dvakrat večjo plačo kot mi delavci v računovodstvo, ker pač on ima večji želodec in rabi več. toliko za komentar to bila 80 leta.

Upornik - 08.05.2012 - 08:36

Sploh nobenemu ne zamerim, jaz pač primerjam svojo plačo s svojimi sošolci s faksa, ki imajo veliko večjo plačo od mene + nagrade. Skupaj s sošolci smo nato delali še magisterij - vse njihove seminarske naloge, učenje je bilo med delovnim časom, jaz v državni upravi niti na malico včasih ne hodim, delali smo tudi sobote, nedelje, praznike..... za kakšno plačilo že?

 

Želim povedati, da je v določenih organih zelo strogo in ne velja, da smo vsi "na komot"....

 

Jaz za svoje delo želim večjo plačo; če se bo obratno zgodilo, pa bom verjetno postala kot ostali birokrati  -nekaj je treba narediti za mladi, sposoben, znanja željen kader...

LP

Martin Krpan - 08.05.2012 - 19:07

Kdorkoli ni zadovoljen s svojo plačo, se lahko vedno preizkusi v podjetništvu. Torej - v gospodarstvu. Predlagam torej, da stopite na pot vaših sošolcev :).

Dejstvo, ki ga bo potrebno v "negospodarstvu" upoštevat je pač samo eno - kolikor gospodarstvo ustvari, lahko negospodarstvo potroši. In nič več. To pravilo velja tudi v podjetju - tudi banke te kreditirajo samo do neke višine zadolženosti, potem pa ...

P.S. Če ste tako pridni, kot pravite, vam verjetno ne bo problem najti zapislitve tam, kjer boste imeli večjo plačo.

Upornik - 09.05.2012 - 11:34

"P.S. Če ste tako pridni, kot pravite, vam verjetno ne bo problem najti zapislitve tam, kjer boste imeli večjo plačo."

 

mislim, da ni pravi čas...., razmišljam pa vsakakor o tem, saj upanje v boljši sistem DU počaso bledi...

 

LP

MARIJA - 14.05.2012 - 09:03

Javni sektor bi bilo potrebno močno prevetriti. Lekarne v takem obsegu kot sedaj nimajo kaj delati v javni službi. Potrebno bi bi bilo organizirati lekarne kot javno službo za izdajo in prodajo zdravil na recept, vse ostalo (kozmetika in "ostala krama") naj se ne bi prodajali v javnih lekarnah, naj se organizirajo kot s.p. in se potrjujeo na trgu kot že kar nekaj privatnih lekarn. Še največja neumnost pa je, da imajo nekateri direktorji lekarn in njihovi pomočniki individualne pogodbe in vse ustrezne  privilegije in  temu ustrezno visoke plače. Na lestvici AJPESA zato kotirajo zelo visoko. Podobno je v bolnišnicah in zdravstvenih domovih, naj se sprivatizira. Naj gredo predstavniki FIDESA v samo v privatništvo, brez službe v javnem sektorju, pa bomo videlo koliko plače in dopusta bodo imeli, predvsem pa, kdo bo uporabljal njihove storitve. Zdravstveni sistem tak kot je drag in zastarel, saj se vse usmerja in vodi preko ZZZS.