krpan in druščina postani član

Kako ocenjujete davčno kulturo države (razumljivost davčnih predpisov, korektnost davčne uprave, delovanje eDavkov ...):

Odgovor Glasov
odlično (5);
0%
0
prav dobro (4);
0%
0
dobro (3);
3.82%
6
zadostno (2);
35.03%
55
nezadostno (1);
60.51%
95
ne vem, nimam pojma.
0.64%
1

nekdo - 08.02.2014 - 12:36

No g. Krpan, moja ocena  davčne kulture se ne  nanaša  samo na to kar ste vi navedli v oklepajih, ampak tudi na enormno obdavčitev gospodarstva, da se lažje zaposluje v JU po možnosti po sorodstvenih vezeh. Kaj je davčna kultura v Slo; vse to  kar označuje mafijo.Vzemi tam kjer so navajeni, da so okradeni in daj tam, kjer ti omogočajo, da si pri koritu. Pri tem mislim tudi na socialnost države, ker prav ta sociala demotivira one, ki še delamo in isto demotivira one, ki so pri koritu(JU) tako ali drugače(socialne podpirance).

Nobenemu se ne splača  delati kljub revščini, izpod 10 evrov, raje na sociali.

Ne čudi me, da se lopovščina zažira v vse družbene pore, saj nas politiki  prav to učijo, na žalost pa pri tem najbolj nastada(mo)jo mali davčni utajevalci.

Mimogrede, na tv je bil nedolgo nazaj podan podatek, da je med utajevalci največ, hm kaj mislite,.............tistih, ki bi morali moralno najvišje kotirati; to so zdravniki, odvetniki, zobozdravniki.............

Naši dursovci in carniki pa so zapirali gostinske lokale, inšpicirali cvetličarje., vulkanizerje..........in to so bile BOOM tv novice.

Ali so kdaj prikazali kako so kako odvetniško pisarno inšpicirali,.......

Nikoli......

nekdo - 08.02.2014 - 12:39

Še nekaj; sem pozabila napisati, teh elitnih davčnih utajevalcev(odvetnikov, zdravnikov.....)

jih je od vseh  cca 80 %.

TITA2 - 08.02.2014 - 21:15

Gospod *nekdo* - pa še kako imate prav. Le ne vemo, kako jim preprečiti,  kako jim stopiti na prste , da plačaja v državno kasico  vse kar so dolžni. Iz lastnih izkušenj to govorim - verjeli so njim odvetnikom - ne meni. Lp-TITA2 

Metka - 10.02.2014 - 10:47

Moje mnenje je da ni problem samo v davčnih utajah zasebnikov in malih - problem so veliki. Koliko so že pokradli in koliko je nekaznovanih - pa vsi vedo vse ?

Problem je tudi stalno menjanje zakonov in pravilnikov - zakaj se to stalno spreminja. Zakon je zakon in če so stalne spremembe in dopilnila saj še tisti, ki se s tem ukvarja komaj sledi in porabi vse preveč časa za učenje novosti. Jaz kot tlačan pa itak ne vem točno kaj se je spet spremenilo in me lahko nabriše skoraj vsak .

Stabilna zakonodaja prijazna do podjetnikov, obveščanje pa bomo vsi želeli račun.