krpan in druščina postani član

Kakšni občutki in misli so vas prevevale ob odstopu predsednika vlade RS - Mira Cerarja:

Odgovor Glasov
edina etična poteza v celotnem mandatu;
23.58%
25
zakaj pa je čakal 3 leta in 9 mesecev?;
27.36%
29
ga že vidim skupaj s "štruklom" ko štrajkata;
8.49%
9
pravi as. Ta zna destabilizirati še volitve;
7.55%
8
čestitke. Pravi in edini pokončen mož, volili ga bomo ponovno;
18.87%
20
ko smo že mislili, da po "Aj nid džast tajm, no mani" ne more biti slabše, pa nas je ta tako dolgo moril;
6.6%
7
"who t... f... is Miro Cerar?
7.55%
8

Opa Zovalec - 15.03.2018 - 10:10

Zakaj ni možnih več odgovorov? Jaz bi glasoval vsaj še za 2. In mogoče še dodal možnost:

 

Ali se strinjate, da se lustrirajo vsi aktualni politik(ant)i na čelu z ministri in liderji vseh parlamentarnih strank?

janez - 16.03.2018 - 07:28

lepo je štruklota žejnega čez vodo peljal

Mat - 16.03.2018 - 11:55

Mene skrbijo bolj nove volitve, nihče nikjer no razen Janšata ne razglaša, da bo naredil, kaj za gospodarstvo, znižanje davkov, vsi ravno nasprotno, bomo pripeljali migrante, biomo povečali socialne pomoči.......    žalost najbolje, da se, kot podjetnik izselim....

prihodnost - 16.03.2018 - 15:55

Lista novinarja Bojana Požarja že sedaj dela sive lase stricem iz ozadja.

Mislim pa, da bomo ponavljali scenarij zadnjih let tudi glede na gornje odgovore.

Cvetka - 17.03.2018 - 08:22

Cerar nam je s svojim načrtovanim odstopom nakazal, da se vendar enkrat pripravimo na volitve in razmislimo ter izločimo ta balast, ki nam je toliko let nakladal in leporečil. Enkrat za božjo voljo mislimo na sebe ali se moramo res ubijati  samo za davke in futrati to nenasitno javno upravo. Volimo tiste, ki bodo naredili kaj za gospodarstvo in sredstva bolj pravično razdelili. Zakaj se bojijo  Janša, ker bi sklatil s hruške javno upravo in pomagal nam, ki polnimo ta nenasitni proračun.

anelija - 17.03.2018 - 11:45

Pa ne, da ste že pozabili, kaj nam je zapustila Janševa vlada???

prihodnost - 19.03.2018 - 12:03

Glede, na današnji dan, ko je Cerar kot pokončni mož dobil skoraj 20% glasov, sta možni samo dve opciji:

1.  da so to glasovi  iz njegove stranke

2. ali pa je slovenski narod tako tupoglav, da nam tistim, ki želimo bolj transparentno in pošteno vodenje države ,tukaj ni več mesta.

rakov povratnik - 19.03.2018 - 12:18

Eko, kliknil na 5. možnost. Saj ne, da me je prav prepričal v tem svojem mandatu, vendar, glede na opcije...

Rad bi le rekel tistim, ki kritizirajo vse nove obraze, ki tako na hitro pridejo v politiko... kaj pa so stari naredili? Tudi Cesar (Martin, dovoli mi, da mu tu tako rečem, se mi zdi temu forumu primerno) je imel načrt, pa so mu ta stari kar precej polen pod noge metali... In zdaj naj bi Šarec, Požar, Primc, Kovačič... kaj bolje začeli? Kaj več naredili?

Da bi imeli nekaj več upanja v boljšo vlado, bi najprej morali spremeniti volilni zakon, potem preprečiti vsem starim obrazom kandidaturo, biti zelo previdni na volitvah in obkrožiti program in kredibilnost, ne pa popularnost ali razvpitost in populizem, in tako naprej...Pa smo dovolj zreli? Sodeč po zadnjih izjavah nogometnega ZZ in nekaterim forumašem, ki takim dajejo prav, ali pa raznim županom, ki talajo zaposlitve prek postelj oz. želijo dati odpoved delavki, katere mladoletni sin želi prestopiti v perspektivnejši športni klub in si s tem zagotoviti boljšo prihodnost.. smo od zrelosti še zelo daleč. Dokler bomo napredek gradili na osebnih zamerah in pogojevali z osebnimi uslugami...

No, bom nehal, je treba še kaj narediti pred penzijo.

Martin Krpan - 22.03.2018 - 11:26

Kolikor zelo površno spremljam akterje, ki bodo sodelovali na volitvah, lahko rečem le-to - GOSPODARSTVU SE TUDI PO TEH VOLITVAH NE BODO PISALI BOLJŠI ČASI.

 

V Sloveniji USPEŠNOST, pridnost in poštenost niso želene vrline, glavni del AKTIVNEGA volilnega telesa predstavljajo "prisesanci" na državne jasli (javnosektoraši, penziči, brezdelneži ...).

 

Včasih ne vem, kateri so večji voli - tisti, ki volijo ali tisti, ki kandidirajo. Jaz zadnje desetletje delujem - volim po "bikovskem načelu" - daj glas tistemu, za katerega meniš, da bo naredil najmanj škode uspešnim, pridnim in poštenim ... Letos pa sem se začel spraševati (glede na izkušnje po vsakih volitvah), ali takšni sploh še obstajajo ali so vsi več ali manj isti "shit" :). Čeprav je res, da pa po presežnikih, ko poslušaš vole, ki kandidirajo ali bodo kandididrali na volitvah, za nekatere preprosto ne najdeš besed, kot npr. (če bi to pojasnjeval s "presežniki" :)) - vol, tele, "mesec" ...