krpan in druščina postani član

Izberite slogan - poimenovanje nove vlade RS v nastanjanju (saj veste - avgust in kisle kumarice):

Odgovor Glasov
Lukec in njegov Škorec;
2.78%
1
Ko sveti Mesec, zahaja Šarec;
8.33%
3
Za domovino z mesečniki naprej;
11.11%
4
5 + 1 = - 6
16.67%
6
Tole je tako neumno, da ni moč najti pravega izraza - poimenovanja;
61.11%
22

rakov povratnik - 16.08.2018 - 09:44

Manjka še "nič od zgoraj naštetega" za katerega bi glasoval.

Res je, da se spet vrtijo ista imena, vendar tiste lukce in drugačne škorce smo izglasovali, zato jim dajmo tistih nekaj dni zagona, potem pa jih dajmo ocenjevati.

Zakulisne igre in dogovarjanja so itak stalnica in poligon, na katerem davkoplačevalci resnično nasrkamo. Obljubljajo pa itak vsi, kolikor pa so potem sposobni izpeljati, pa je druga zgodba.

Sem pa vedno bolj privržen spremembi volilnega zakona, v katerega bi bilo potrebno vnesti člen o odpoklicu poslanca, ki ne izpolnjuje pričakovanj "baze" in obljub, ki jih je tej bazi dal. Veljal bi za državnozborske ter lokalne "izbrance". Pa tudi tajnost glasovanja v DZ bi ukinil. Če lahko izvlečemo podatke kdo je volil za kaj s tistimi rdečimi in zelenimi gumbi, potem naj velja to tudi za ostalo.

Glede na to, da se "izbranci" morajo ravnati po svoji vesti, potem naj bodo toliko pošteni, da to njihovo vest tudi vidimo. Ah, naj končam...

Martin Krpan - 17.08.2018 - 08:29

Saj je zapisano pri anketi - "čas kislih kumaric" :))) (anketa ni ravno "pametna", kot tudi naši politiki ne :)).

 

Jaz vem le dvoje:

- zdaj, ko imamo "neoperativno" vlado - tako dobro ni bilo že dolgo časa (vsaj sr... ne delajo);

- to slovensko gnilo politično sceno lahko preseka le sprememba volilnega sistema - VEČINSKI in nič drugače - potem vsaj vemo, kdo je dejansko odgovoren za tisto, kar so zaj...

rakov povratnik - 17.08.2018 - 12:38

Začel sem komentirati, pa sem pomotoma izbrisal napisano...

Sem bil dolg, vendar bom sedaj na hitro povzel.

Ad 1.) tu ti dam 95% prav, če bi ti dal 100% bi si izničil možnosti za kasnejše komentiranje te in take teme ;-),

Ad 2.) Ameriški oz. navadni večinski sistem v tako Slovenijo ne sodi, bojim se raznih populizmov v stilu Madžarske, Poljske, Italije... seveda USA.

Sam podpiram kombinirani sistem, pol večinski in pol proporcionalni, manjšine izberejo še vedno svoje predstavnike.

Lahko bi uvedli tudi preferenčni glas, da bi dejansko lahko prišel v DZ od "ljudstva izvoljen" človek, ne pa strankarskemu vodstvu bolj všečen.

Karkoli pa bi že načarali, bi bilo pravilno, če bi uzakonili tudi odpoklic "od ljudstva izbranega", če bi se ljudstvu pošteno zasral, če bi ga ulovili, da svojih obljub ne misli izpolniti oz. da se giblje v popolnoma drugačno smer, kot je ljudem obljubil.

Okoli tega se je vrtel prejšnji (pomotoma izbrisan) post, vendar zdaj nimam več časa pisati, zato zaključujem tu.

Martin, kot vedno te je prijetno brati, te pozdravljam in ti želim še nekaj dni poletne brezskrbnosti. Naslednji teden namreč že dobimo osnutek vlade... potem šele bova lahko komentirala... Baje bi Počivalšek spet rad bil gospodarski minister... brrr...