krpan in druščina postani član

Naslov teme: poroštvo

2154  13.06.2022 - 12:51h / Ostalo / Avtor: kredit / 413 / 3

Da podjetje tekoče posluje imamo odobren limit pri banki (točen naziv tega kredita se trenutno ne spomnim in ni v tem vprašanju bistvenega pomena). Smo proizvodnjo podjetje in ko investiramo v novo strojno opremo spet potrebujemo kredit od banke, da pač lahko sfinanciramo. Za vsak odobren kredit pri nas direktor jamči s svojim osebnim premoženjem... Z banko smo drugače zadovoljni samo zanima me, če je kje drugače, da direktor ne jamči z svojim osebnim premoženjem.

Sem gledala oddajo z Jocom Pečečnikom in pri nas je enako... vsi vidijo premoženje, nihče kredita in ta kredit ti dobesedno lahko "poje podjetje" in direktorja spravi na cesto, če nimaš likvidnostnih sredstev za poslovanje. Pa prav tako si pri nas ni direktor nikoli izplačal dobička, še svoj denar posoja notri.... in potem bereš komentarje o izkoriščanju. Imeli smo dvig plač za vse, samo direktor je ostal na istem in on še 2 x najnižje plače v podjetju nima. In ne izplačujemo minimalnih plač, saj niti kadra ne bi imeli.... bo dovolj za danes
 

Simbi - 13.06.2022 - 16:53

Za vsak kredit, ki ga imajo naše stranke pri bankah (kateri koli banki), imajo osebno poroštvo lastnika, ne glede na namen kredita in ročnost.
Edino od Podjetniškega sklada še zadnje pogodbe nisem videla - verjetno ima tudi ta

B - 14.06.2022 - 14:57

Ja mnogo je direktorjev, ki za razvoj podjetja in s tem  zagotaljanje eksistence mnogim družinam, daje v poroštvo svoje premoženje. O takih direktorjih, oziroma lastnikih,  se na žalost zelo malo piše, v glavnem se širijo negativne informacije. med drugim so tudi taki samostojni podjetniki za katere se smatra, da so izkoriščevalci države. Nujno je spremeniti razmišljanja.

SIM - 16.06.2022 - 22:09

Naša banka je tudi zahtevala solidarno poroštvo lastnika - konkretno Intesa Sanpaolo.
Očitno je veliko neplačnikov, pa se želijo zazihrat.