krpan in druščina postani član

Naslov teme: Popravek AJPES

1835  11.05.2022 - 13:19h / DDPO / Avtor: Lola / 528 / 2

Pri gospodarski družbi smo ugotovili, da z uvozom v program ni bil zajet en dokaj visok izdani račun za 2021. Zato delamo popravek davčnega obračuna in bilanc. Vem kako je z davčnim obračunom zanima me glede AJPESA. Družba ni zavezana k reviziji itd. in gospa na Ajpesu je povedala, da odklenit več ne gre in da če ni nujno da se lahko popravi drugo leto. V kolikor pa bi radi vseeno popravili da se odda pdf in ponovno plača 60 eur za objavo.

Kaj narediti? Oddati popravek samo davčnega obračuna na furs (s prilogami bilanc stanja in izkazi), AJPES pa drugo leto. Ali bi vi oddali oboje in se pač 2x plača.

Simbi - 11.05.2022 - 17:15

Matr, je tale Ajpes zoprn zadnje čase. Nič ne rečem za ažurnost - tukaj jim kapo dol, ampak vse ostalo....
Imamo stranko, ki ima plače vezane na promet: vsak mesec me kličejo, če so oddani pravilni podatki, ker prejšnji mesec je bilo pa tako...
Od 2016 imamo za eno stranko preiskavo računovodskih izkazov, pa me vsako leto (letos še ne) kličejo, če je opredelitev pravilna...

Jaz bi na vašem mestu na FURS oddala popravek s pravilnimi podatki v prilogi 3 in 4, AJPES pa pri oddaji LP za 2022 popravila podatke preteklega leta - seveda, če vam je vseeno, da bodo javno objavljeni podatki napačni.

Drugo vprašanje je, zakaj se je to zgodilo, kakšne kontrole imate vzpostavljene, zakaj to niste prej ugotovili (IOP kupcu, kontrola prihodki/DDV-O/program za fakturiranje...)

Marta - 12.05.2022 - 14:40

se pridružujem komentarju Simbi, AJPES je res nad vsemi, nečloveški do konca, ko govoriš z njimi so ko bogovi, a plačujemo jih mi .
da pa ne omenjam njihovih tarif, javna objava letnega poročila za podjetje skoraj 39 eurov. zakaj moramo to plačevati, zakaj tako visoka tafira? saj oni te podatke naprej tržijo, a ni tako? torej ne vidim, zakaj moramo plačevati objavo letnih poročil, a potem se bodo spomnili tudi za vse brezpotrebne statistike... to bodo tudi začeli veselo računati