krpan in druščina postani član

Naslov teme: Zavarovanje poklicne odgovorno

1789  05.05.2022 - 15:26h / Ostalo / Avtor: Sabina V / 548 / 4

Pozdravljeni, 
imam sicer občutek da je tema že enkrat bila objavljena pa je ne najdem. Razmišljam o zavarovanju poklicne odgovornosti pa me zanima ali ste zavarovani in če ja katero zavarovalnico ste izbrali? Tiste, ki niste zakaj ste se tako odločili? 

Marta - 05.05.2022 - 15:37

bi se pridružila zgornjemu vprašanju: ali lahko kakšen član podeli svojo izkušnjo na temo izplačila škode v zvezi s poklicno odgovornostjo? nikoli še nisem zasledila, da je prišlo do pozitivne realizacije, zato me zanima če je kdo pripravljen  z nami deliti svojo izkušnjo

Hmm - 05.05.2022 - 18:08

V primeru računovodskih napak zavarovalnica ugotavlja upravičenost zahtevka. Menim da je težko dokazati upravičenost zahtevka v takšnih primerih in zavarovalnica bo naredila vse da bo zahtevek neupravičen.

Sabina V - 06.05.2022 - 06:32

Saj to se po eni strani strinjam. Samo ko gledam kasko zavarovanje za avto, ga tudi vsako leto plačam, pa trkam na glavo nismo kaj dosti koristili. Samo kako pa naj v takem primeru dokazujem, da se nisem namenoma zaletela? Vsakič bi mi lahko rekli ja to ste pa namenoma naredil?
Ali pa pri zavarovanju hiše. No tudi tu te vprašajo kaj si pa naredil da do škode ne pride. Ne vem smo imeli točo, nam je škodovalo žalozije in me vprašajo kaj smo naredili, da se nebi poškodovale. Mislim nas takrat sploh ni bilo domo, sem samo napisala, da so bile žalozije spuščene, da se ni steklo poškodovalo in so potem odobrili in palčali popravilo. 
Isto z napako pri svojem delu. Če delamo naredimo tudi kakšno napako. Pač nismo nezmotljivi, žel, ali pa na srečo smo samo ljudje. 

ikra - 06.05.2022 - 09:27

Sem  imela zavarovanje 15 let sklenjeno, brez kakršne škode, ko pa je prišlo do tega zaradi težav pri evročanju, zavarovalnica ni upoštevala nobene naše utemeljitve, ker je nasprotna stran imela veliko zavarovanj sklenjenih pri njih in zaradi grožnje nasprotne strani, da bo pač šla druga in bo prekinila vsa zavarovanja, so dobili izplačilo odškodnine, še vedno menim, da neupravičeno, nam pa krepko dvignili naslednje leto premijo, zato smo se odločili za prekinitev zavarovanja