krpan in druščina postani član

Naslov teme: osnovna sredstva

5503  28.12.2021 - 08:12h / DDV / Avtor: vejica / 382 / 2

Smo davčni zavezanci v Sloveniji.
Pri nabavi orodja želimo le tega knjižiti v zalogo kot drobni inventar. Gre za vse orodje, tudi tisto, ki spada v osnovna sredstva.
Šele ob prenosu v uporabo naj bi popravili knjiženje računov in ddv in prikazali orodje kot osnovno sredstvo (eni računi so lahko stari nekaj let).
Ali so popravki prejetih računov izpred nekaj let sploh lahko predmet davčnih evidenc?
Ali so evidence nabave osnovnih sredstev verodostojne?

 

TIBA - 28.12.2021 - 13:46

Želje so eno, predpisi drugo. Zgrožena sem nad vasim pristopom...Standardi nam vse definirajo...ne izbirajte davcnih bliznjic. Osnovno sredstvo je os, tako mora po srs biti pripoznano ob nabavi. Definirate pa ga vi, v svojih aktih. Jaz kot racunovodja rabim za svoje osnovno delo racunalnik in tiskalnik. Brez tega ne morem delati. Oboje zame predstavlja OS..ce vam da kaj misliti

G - 29.12.2021 - 09:15

Tipičen primer goljufivega prikazovanja dejanskega stanja, ki se odraža na goljufivem poročanju. To kar delate ni v skladu s predpisi in ni v skladu s stroko. Imate več težav, ki vključuje tudi davčne težave.
Ne veste kaj so osnovna sredstva. Tudi drobni inventar je lahko osnovno sredstvo. Za evidentiranje osnovnih sredstev v temeljne in pomožne knjige potrebujete verodostojne knjigovodske listine. To velja tudi za ustrezno DDV obravnavo.