krpan in druščina postani član

Naslov teme: Delavcu zaključili bolniški stalež

5082  24.11.2021 - 09:31h / Ostalo / Avtor: RUZA / 511 / 3

Pozdravljeni vsi delodajalci.
Naš delavec je zaposlen za nedoločen čas. Delovno mesto je zapustil brez pojasnila, menda iz osebnih razlogov. Nič ni rekel da je kaj bolan. Konec meseca smo na SPOT-u prejeli njegov bolniški lest izstavljen tri dni preden je odšel iz dela. Danes pa je na SPOT- nov bolniški list zaključen 30 dan po izstavitvi. (logično, dokler bolniško plača delodajalec) Delavec je na FB-ju ves čas bolniškega staleža objavljal izlete, katerih se je udeležil, tudi demonstracije itd. Do danes se nam še ni javil,da ima bolniški stalež zaključen,niti ni prišel na delo. Kakšen postopek odpovedi delovnega razmerja lahko pričnemo,da bo zdržal pri delovni inšpekciji in na sodišču,kar nas sigurno čaka.

Lp

Mimi - 24.11.2021 - 11:52

Jaz bi najprej pozvala njegovega osebnega zdravnika, da mi naj pove ali je delavec še na bolniški ali mu jo je že zaključil. Potem pa bi si dobila strokovnjaka za delovno področje, da nam izpelje odpoved iz krivdnih razlogov. Sama se tega ne bi lotila, ker je precej kompleksna zadeva. 

B - 25.11.2021 - 08:30

Tako je, kot prvo naj da lečeči zdravnik podatke o  načinu ravnanja delavca v času bolniške.  Iz pridobljenih podatkov in dokaznega gradiva se prične postopek  za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi  z  obdolžitvijo in vabilom na zagovor po 85. čl. ZDR. Iz ugotovitev sledi ustrezen ukrep oz. odpoved. V kolikor bodo s strani zdravnika znaki nekorektnega ravnanja mu zagrozite s prijavo na zdravniško zbornico, kajti mnogokrat gre za neke prijateljske povezave.

lunca4 - 25.11.2021 - 09:01

Tako je kot pravi B,... imamo primer (prijateljska provezava delavec - zdravnik). Od zdravnika ne dobimo podatka, ali ima delavec v času bolniškega staleža možnost izhodov (opažamo ga v avtu, na sprehodih, v hribih....). Delavec je bil na bolniši dober mesec, sedaj je bil na skrajšanem času - 4 ure, ... že prejšnji teden pa nam je napovedal, da bo na bolniški za polni čas od 23.12.2021-06.01.2022...
Zanimivo a ne, kako lahko delavec, mimo komisije, ve, kdaj bo na bolniški in koliko.     Smo se obrnili na odvetniško pisarno... ker drugega izhoda pač ne vidimo.