krpan in druščina postani član

Naslov teme: Obračun bolniške

3139  13.05.2021 - 08:37h / Ostalo / Avtor: cecika / 338 / 3

Zdravo,
Lepo prosim za pomoč, in sicer:
Delavka je bila v bolniški do 21.4.2021, ko se naj bi ji zaključila. Delavka se je na to odločbo pritožila in dobila zavrnjeno. Ker pa se je ugotovilo, da ZZZS niso bili poslani vsi zadnji izvidi, se je pritožila še na to zavrnjeno odločbo. Zdaj pa ji njen splošni zdravnik ne izda bolniškega lista, ker teče pritožba, pravijo, da bolniškega lista ne smejo, morejo izdati.
Kako naj ji obračunam plačo? Na delo še ni prišla, v tem primeru koristi dopust, dokler se ne razreši.
Kaj pa če bo bolniška potem še naprej odobrena, plača pa bo kot bolniška do 21.4, ostalo dopust. Kako popravljati???
Danes, še zadnji dan, to rešujem.

 

Liza - 13.05.2021 - 10:03

jaz v naslednjem mesecu dam ure dopusta v minus in ure bolniške v plus in poleg pripišem, da gre za popravek prejšnjega meseca

Majda - 14.05.2021 - 08:26

Lahko ji ta del obračunate kasnej, ko boste vedeli zagotovo. Nrkje celo 2x plače izplačujejo..

sax - 14.05.2021 - 11:17

V kolikor ste delavki zaradi zapleta z ZZZS odobrili dopust, ji ga vsekakor morate obračunati. Če bo izdana odločba za bolniško oz. popravek za nazaj, boste pač naslednji mesec v višini pripadajočih refundacij zmanjšali ure LD in obračunan znesek dopusta in obračunali bolniško, ki je delavki pripadala po kasneje izdani odločbi. Vsak obračun plač mora namreč slediti dejanskemu stanju, vedno pa se lahko zadeve popravijo v primeru napak, sprememb - vedno tako, da je nedvoumna sledljivost.
Skladno z delovno zakonodajo, panožnimi kolektivnimi pogodbami in pogdbami o zaposlitvi je za redne plače v obdobju normalnega poslovanja firme možno  izplačilo plače v nedeljenem, enkratnem znesku mesečno.