krpan in druščina postani član

Naslov teme: v razmislek - zdravniki, FB skupina

2726  16.04.2021 - 11:47h / Ostalo / Avtor: fejsbuk / 800 / 11

na fejsbuku se je razplamtelo skupin "računovodje", "zastonj bilanca" itd.

Notri so razni profili računovodij, pa podjetniki. In pretok znanja laufa, internet je res wau. Vsake toliko začne prekurjeni računovodja jamrati, kako je njegov poklic necenjen in se primerja z odvetnikom, pa z zdravnikom, da zdravnik pa ima zbornico, da je cenjen, da je dobr plačan, itd.

Sprašujem se, ali moj zdravnik tudi v FB skupinah preverja, kako me zdraviti? Če grem h kirurgu - se tudi on posvetuje v FB skupinah, medtem ko sem jaz pod anestezijo, on pa me operira?

Majgad! Nočem več k zdravnikom!

pika - 16.04.2021 - 11:55

V samih debatah v skupini in izmenjavi mnenj ne vidim nič napačnega.

In DA tudi zdravniki imajo kanale za izmenjavo mnenj in izkušenj.

nika - 16.04.2021 - 13:48

.. zdravniki imajo drugačne tarife..
drugačne kanale ... štemplajo kartico prisotnosti "vlakec" in dobijo ša 65% povrh    

sonce123 - 16.04.2021 - 13:48

Za začetek naj navedem, da se odgovor nanaša na zdravnike, ne na kirurge: 

- mogoče za začetek primerjate plače zdravnikov in vseh dodatkov, ki jih dobijo v teh časih, z računovodjo, ki ima 10-krat nižjo plačo od zdravnika in brez kakršnih koli dodatkov. 

 - glede odgovornosti zdravnikov in računovodje - ali zdravnik odgovarja za kakšno stvar? večinoma ne, ker tudi pred operacijo podpišete, da prevzemate odgovornost nase. Kaj pa računovodja. Nad njim visi Furs in vsi razni zavodi in drugi državni organi in povsod so zadaj navedene kazni. Torej, je odgovornost za to delo velika in posvod so zadaj posledice v primeru nepravilnosti. 

-cenjenost zdravnikov je velika, kakšna pa je cenjenost računovodje? 

- oprostite, ampak če vi sebe ne cenite, to ne pomeni, da se tudi drugi ne smejo. Dejstvo je, da za računovodji ne stoji nobena institucija, kar pa smo si krivi sami. Odvetniki in zdravniki imajo svojo zbornico, svojo tarifo,... Računovodja pa je danes lahko že vsak, ki opravi nek hitri tečaj -  vsaj tako se poimenujejo, odprejo svoj servis po enem hitrem tečaju in potem se čudiimo, da poklic ni cenjen. Razlike med servisi so ogromne in zato je tudi možnost za dumping velika. 

- če gledamo še izobraževanje zdravnikov in računovodij, bi se bilo tudi za vprašati ali računovodje hodijo v tujino na razne simpozije po znanje ali doma v prostem času berejo zakonodajo in še vse ostale članke, pojasnila, da zakonodajo sploh razumejo, ker je vse napisano dvoumno, ravno prav, da lahko dobiš tisto kazen, ki bo šla v proračun za dodatke zdravnikov

Kar se tiče FB-ja, se kar takoj izključite iz skupine, če vam ne ustreza. Več kot očitno ni namenjena takim, ki še svojega poklica ne cenijo.

Kar se tiče zdravnikov, se pa z vami strinjam, tudi jaz nočem iti več k njim, ker do sedaj še ničesar nisem dobila, kar bi mi pomagalo pri moji bolezni, razen operacije, ki je bil pač izhod v sili. Ne boste pa verjeli, kaj me je pripeljalo do bolezni - stres v računovodstvu. 

Ali je potrebno še kaj dodati... 
 

opica - 16.04.2021 - 20:38

Sonce123, zelo lepo napisano. Ni kaj za dodat. Razen, da se ne moremo štemplat in "ne biti"  na delovnem mestu !
 

B - 17.04.2021 - 15:36

V kolikor nimate kaj zanimivejšega, tudi taka razglabljanja niso potrebna. Študij in znanje zdravnikov pa menda ni primerjati z računovodjem, saj le ta nima kaj  velikega zagrešiti.

Lojzka - 17.04.2021 - 17:25

A te jebe depresija?

To je ženska, ki v vsem vidi, da je nekaj narobe, razen pri sebi. :)  Seveda, začasno si s tem dvigne svoj EGO.   Je sedaj kaj bolje?

???? - 17.04.2021 - 17:32

Sam včasih preberem kakšno vprašanje v skupini na FB-ju in kot računovodja se zgrozim kako je možno da nekdo za nekoga opravlja računovodstvo in sprašuje take neumnosti. Iskreno povedano je vsaj 70% vprašanj takšnih, da ne morem verjeti. In ni nič čudnega da so cene takšne kot so, če jih ogromno dela računovodstvo oz vsaj mislijo da delajo kot računovodje. Potem pa od stranke, ki menja računovodstvo dobiš primopredajo in greš prvo bruhat in potem še kozlat, ker ne moreš verjeti da je to možno. 

Mimi - 17.04.2021 - 17:45

????, me zanima, kako si poknjižila prvi poslovni dogodek?    Pa še to. Kateri fax si končala?

Hell1 - 19.04.2021 - 08:23

Sama v teh v fb skupinah ne vidim nič slabega. Se vsake toliko pridružim kaki dobri debati. Vmes se najdejo take cvetke, da se jim nasmeješ, ampak je pa tudi kar nekaj dobrih vprašanj za razmislek s strani računovodij za katere se po odgovorih vidi, da imajo znanje.

Bolj kot to me moti, da ti isti računovodje dobesedno delijo nasvete ljudem, ki tam gor sprašujejo čiste osnove, ker "bojo raje sami naredili bilanco, kot pa plačevali za to nekoga"... Takih pa nikakor nimam namena servisirat :)

Saj v končni fazi je zadeva na tem forumu podobna. Če ni filtra kdo lahko komentira, potem se seveda sprašuje marsikaj.

lp

???? - 19.04.2021 - 11:05

Mimi, nisem punca sem fant :). Poknjižil sem ga tako, da je nadrejena sedala poleg mene in me vodila in za mano vse pregledala. In tudi sam sedaj ko nekomu prenašam znanje sedim po cele dneve z sodelavcem, mu svetujem, ga usmerjam, popravljav in vedno vedno vedno pregledam popolnoma vsako knjižbo, ki jo naredi, ker jaz odgovarjam za svoje stranke in želim da so stvari narejene maximalno dobro. Ne more se zgoditi kot nekdo ki zaposli nekoga, ga ne kontrolira potem pa ven butnejo nore stvari... Ravno sem dobil primopredajo od ene stranke in sem gladko zavrnil podpis pogodbe, ker se preveč cenim in preveč znanja in dela sem vložil, da bi razpucaval in popravljal napake za nekom, ki kar nekaj nabija v program samo da nabija. Dobro namerno ti hočem svetovati, da iz facebooka in forumov se ne boš naučila, ker je notri kot sem napisal vsaj 70% vprašanj tako neumnih in sevada potem tudi odgovorov na ta vprašanja. Sam sem v skupini zato, ker se najde vsako 10 vprašanje, ki za nas ki imamo znanje je sprejemljivo in je potrebno zraven malo možgančke vklopit. Ne pa da folk zdaj 20 aprila notri sprašuje kaj mora gledati da ne bi vračal čakanja na delo in ali se v ddd res izvzema MTD kar je bilo vsaj 800x odgovorjeno na temu forumu. Da fiksnih stroškov ne omenjam, da me kliče stranka ob 9 zvečer, da ji je soseda, ki je računovodkinja rekla da njej pripadajo fiksni stroški... ima računovodski servis in ne ve kaj je AOP 110 kaj šele kaj drugega. In potem stranka zaradi takih nesposobnežev misli, da ji jaz tumpim, da je nekaj nepriprada... 

pika - 19.04.2021 - 12:53

????? Se delno strinjam z vami. Da je kljub vsemu v skupinah kar precej žal začetniških vprašanj. Nanje tudi sama ne odgovarjam.

Je pa moje mnenje, da to ni težava skupine, pa naj bo to FB skupina, ta klepetalnica ali pa seminar v lokalnem okolju temveč je težava na splošno stanja v panogi, ki je po mojem občutku na dnu zadnjih 10-20 let.

Ravno cilj tovrstnega združevanja in medsebojne pomoči in dela tudi v dobro razvoja stroke pa je medsebojno povezovanje in združevanje z namenom, da naredimo nekaj pozitivnega.