krpan in druščina postani član

Naslov teme: Martin Krpan... lahko daste vi Izjavo za A kanal ?

2389  30.03.2021 - 12:07h / Ostalo / Avtor: Biba / 1069 / 8

Pozdravljeni Martin Krpan

Bi imeli vi čas dati za A kanla izjavo... ste najbolj relevantna oseba, ki ve vse naše težave... samo ne vem če ste iz Ljubljane ... hmh
 

Zmagovalka 2020 - 30.03.2021 - 12:10

Kaj pa g. Simič? Še on se je po 1 letu premislil in mu na koncu ni več tako enostavno kot lani v prvem valu?
 

F.r.a.n.j.a. - 30.03.2021 - 13:19

Mislim, da ne bo šlo. Sem že enkrat napisala, da so vsi "stisnili rep med noge". Nihče se noče v tem času zameriti Vladi in "skočiti v levje žrelo"  (pa brez zamere Martin Krpan, prisotni so izvzeti). Se bomo morali kar sami računovodski servisi potruditi .Dovolj je  bilo povedano in napisano, s čim smo se v tem obdobju soočali in na kraju izgoreli. Vsem, ki pa ste se neumorno trudili, da je to prišlo v javnost, hvala. Kljub vsemu sta  na koncu FURS in Ajpes poslušala "glas ljudstva"  in  objavila podaljšanje. Moje razmišljanje gre v smeri, da čimprej izpolnimo obveznosti do strank in države in ne "drezamo"  v to. Zdravja,živcev in  stresa nam tako nihče ne more povrniti.
Sami smo si krivi, da je v naši stroki takšno stanje. Poenotimo  cene ter število strank  omejili na zmogljivost računovodskega servisa. Seveda je za to potreben čas, trideset let je že mimo, mi se pa še kar pogovarjamo o isti temi.
Besednega zaklada mi je zmanjkalo, mislim, da imam korono.
Pa lep in uspešen dan vsem.     

kpl - 30.03.2021 - 13:42

Za korono ni značilna  izguba besednega zaklada, ampak vonj in okus, draga Franja.

Bedja - 30.03.2021 - 13:51

Se popolnoma strinjam, samo preveč je "servisov" z dumpinškimi cenami, ki se ne izobražujejo, nimajo sklenjenega zavarovanja itd. in potem se vprašam: za plače je potrebno zaslužit, ker imam zaposlene za nedoločen čas... kaj storiti...

surja - 31.03.2021 - 08:58

Se popolnoma strinjam s Franjo.
Dodam pa še....Razne zbornice, dare, itd.... ne vem zakaj jih pravzaprav plačujemo...da se rok podaljša so nas obvestili včeraj popoldan in danes, ko so to že ptički čivkali...copy paste iz javnih spletnih strani in to vehementno pošiljajo okrog. Imajo pa občutek, kako zelo se trudijo....brrrr.....sedaj, ko smo jih najbolj potrebovali, nič od njih. Kaj nam koristi, da so baje že od januarja pisali vladi in se trudili, to lahko mi sami. Kot institucija bi morali imeti malo večji vpliv in dostop do "pravih" ljudi. Tako pač svet fukcionira.
In res, SAMI smo krivi za stanje v stroki. Nismo enotni.

Martin Krpan - 30.03.2021 - 15:26

Biba, jaz imam lestvico najbolj .... lahko izbirate ... bedakov, lopovov, idiotov, nesposobnežev, barab - na skupnem imenovalcu - pokvarjencev ... nekako po takšnem ključu narejeno:
- javni sektor (z redkimi izjemami);
- politika;
- novinarji ("zlata medalja" - da ne bo dvomov).

V tej smeri sem že pred desetletji prenehal komunicirati z novinarsko sodrgo ... izkušnje učijo, mene so, nekaterih nikoli :).

Biba - 30.03.2021 - 17:39

Imate prav Martin Krpan  :) :) 
 

Mat - 31.03.2021 - 16:52

Za niske damping cene, ste si pa nekateri povsem sami krivi....   se ne cenite ...

Jaz takemu dampingašu nikoli ne bi, dal delati knjig, vsaj za neko normalno podjetje NE, ker vem, da bo vse na približno na pol narejeno, raje dam takemu servisu, ki se trudi, izobražuje , vidim, da so dobri in imajo neke normalne cene, saj žal tudi računovodski servis, lahko za damping cene dobi samo najbolj pofl damping osebje - kader, kar pa nobenemu resnemu podjetju ali s.p. ju ni v interesu, da mu taki knjige vodijo.